Løgtærte
Giver en tærte
Af Min Madopskrift
Her får du en klassisk tærte som er enkel og nem. Løgtærte med bacon serveres ofte som en del af en buffet, da det er en tærte de fleste synes om.
Ingredienser Løgtærte med bacon
Tærtebund
- 170 gram hvedemel
- 100 koldt smør
- 1 æggeblomme
- Ca. 3 spsk. vand
- ¼ tsk. salt
Fyld til Løgtærte med bacon
- 5 stk. almindelige løg
- 175 gram bacon
- 1 æg
- 2 ¼ dl. Fløde
- 2 dl. Skyr
- 1 spsk. paprika
- Salt og friskkværnet peber
- 150 g. revet mozzarella ost
Fremgangsmåde
- Bland mel og salt og peber i en stor skål.
- Skær eller smuldr smørret i mindre stykker og rør det i melet, til det er godt æltet sammen men stadig smuldrer i små stykker.
- Tilsæt vand og saml hurtigt dejen til en bolle.
- Tryk eller rul den ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter).
- Lad dejen gå ca. ¾ op ad formens side, da dejen hæver pænt op.
- Prik bunden med en gaffel nogle steder.
- Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i ca. 1 time eller mere.
- Forbag nu tærtebunden i ca. 10 til 15 minutter, ved 200 grader på midterste rille i ovnen. Eller indtil den er let gylden.
Fyld til Løgtærte med bacon
- Pil løget og skær det i halve løgringe.
- Svits dem blanke og bløde i lidt smør. Tag dem af panden før de for farve.
- Skær bacon i små strimler eller stykker.
- Brun bacon stykkerne gyldne på en pande.
- Løg og bacon røres sammen.
- Fordel løg og bacon på tærtebunden.
- Drys ost over.
- Pisk æg, fløde, skyr og krydderier sammen.
- Hæld blandingen over tærten.
- Bag tærten ven 175 grader i ca. 45 minutter midt i oven eller indtil tærten er færdig.
Prøv også Italiensk tærte med hytteost
Servering
- Server løgtærte med en frisk salat med dressing
Kommentarer
Ingen kommentarer