Quiche Lorraine – Umami
Verdens mest berømte ostepie, der stammer fra provinsen Lothringen i Frankrig.
Og det er ikke uden grund, at denne ostepie er så populær. Smagen er både raffineret og meget velsmagende og fyldt med Umami.
Den klassiske Quiche Lorraine består af ost, skinke og æg og hvis det skal være lidt mere raffineret, ca. fem stykker bacon.
Du finder Quiche Lorraine i utallige variationer, ved buffeter, i Frankrig. Et meget udbredt fyld er skaldyr og skinke og selvfølgelig masser af ost.
Du kan variere fyldet som du ønsker.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Quiche Lorraine:
Fyld
- 200 gram god skinke, skåret i tynde strimler
- 3 dl. god revet ost.
- 3 æg
- 3 dl piskefløde
- 2 spsk. Herbes de provence krydderi, timian, Rosmarin, Laurbær, Basilikum og Sar (Kan købes færdigblandet)
- 1 tsk. paprika
- Salt og friskkværnet peber
Dej:
- 3 dl hvedemel
- 150 g smør, blødt
- 1 spsk. vand
Fremgangsmåde Quiche Lorraine:
Mel og det bløde smør blandes sammen, til det smuldrer. Tilsæt vandet for at samle dejen, og ælt dejen lidt, så den hænger sammen.
Sæt dejen i køleskabet i en time.
Rul derefter dejen ud, og kom den i et stort ovnfast tærtefad. Dejen må godt gå godt op af siderne, så fyldet ikke flyder ud.
Prik bunden med en gaffel. Bag tærtebunden i ca. 10 min. ved 250 grader, midt i ovnen.
Rør eller pisk fløde og æg sammen i en skål. Tilsæt skinke, ost og krydderier og rør det godt sammen.
Hæld fyldet i den bagte bund, drys paprika over.
Bag Quiche Lorraine ved 220 grader i ca. 20 min. eller indtil Quiche Lorraine er færdig bagt.
Server Quiche Lorraine som den er eller server lidt frisk salatblanding til.
Prøv også opskriften på Sommertærte
Tips til Quiche Lorraine
Du kan variere fyldet og anrette et helt bord med dine favorit opskrifter.
Kommentarer
Ingen kommentarer