Quiche Lorraine – Umami
Verdens mest berรธmte ostepie, der stammer fra provinsen Lothringen i Frankrig.
Og det er ikke uden grund, at denne ostepie er sรฅ populรฆr. Smagen er bรฅde raffineret og meget velsmagende og fyldt med Umami.
Den klassiske Quiche Lorraine bestรฅr af ost, skinke og รฆg og hvis det skal vรฆre lidt mere raffineret, ca. fem stykker bacon.
Du finder Quiche Lorraine i utallige variationer, ved buffeter, i Frankrig. Et meget udbredt fyld er skaldyr og skinke og selvfรธlgelig masser af ost.
Du kan variere fyldet som du รธnsker.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Quiche Lorraine:
Fyld
- 200 gram god skinke, skรฅret i tynde strimler
- 3 dl. god revet ost.
- 3 รฆg
- 3 dl piskeflรธde
- 2 spsk. Herbes de provence krydderi, timian, Rosmarin, Laurbรฆr, Basilikum og Sar (Kan kรธbes fรฆrdigblandet)
- 1 tsk. paprika
- Salt og friskkvรฆrnet peber
Dej:
- 3 dl hvedemel
- 150 g smรธr, blรธdt
- 1 spsk. vand
Fremgangsmรฅde Quiche Lorraine:
Mel og det blรธde smรธr blandes sammen, til det smuldrer. Tilsรฆt vandet for at samle dejen, og รฆlt dejen lidt, sรฅ den hรฆnger sammen.
Sรฆt dejen i kรธleskabet i en time.
Rul derefter dejen ud, og kom den i et stort ovnfast tรฆrtefad. Dejen mรฅ godt gรฅ godt op af siderne, sรฅ fyldet ikke flyder ud.
Prik bunden med en gaffel. Bag tรฆrtebunden i ca. 10 min. ved 250 grader, midt i ovnen.
Rรธr eller pisk flรธde og รฆg sammen i en skรฅl. Tilsรฆt skinke, ost og krydderier og rรธr det godt sammen.
Hรฆld fyldet i den bagte bund, drys paprika over.
Bag Quiche Lorraine ved 220 grader i ca. 20 min. eller indtil Quiche Lorraine er fรฆrdig bagt.
Server Quiche Lorraine som den er eller server lidt frisk salatblanding til.
Prรธv ogsรฅ opskriften pรฅ Sommertรฆrte
Tips til Quiche Lorraine
Du kan variere fyldet og anrette et helt bord med dine favorit opskrifter.



















Kommentarer
Ingen kommentarer