Ricottaost er en ost med få kalorier og mange proteiner og er derfor meget populær at bruge i madlavningen. Opskriften her er på Ricottatærte giver to tærter, så du kan evt. variere fyldet på den ene tærte. Du kan bruge svinemørbrad i stedet for skinke.
Du skal købe den salte udgave som hedder Ricotta Salata, ellers får du den søde udgave som bruges i desserter. Ricottaost laves både blandt andet som oske, gede og bøffelost, men vi har brugt den ost som er lavet af komælk.
Ricottatærte med italiensk skinke
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
- 300 gram mel
- 200 smør eller margarine evt. halvt af hver
- 1 ½ dl vand
- 1 tsk. Salt
Fyld
- 500 gram dampet broccoli
- 1 stk. porre
- 400 gram god Italiensk skinke e
- 2 spsk. havregryn
- ¼ l fløde
- 400 gram ricottaost
- 1 Knivspids muskatnød
- 2 stk. æggeblommer
- 1 stk. æg til pensling
- 1 portion Krydderier (f.eks. frisk plukket basilikum, 2 tsk. ægte oregano, timian)
Sådan gør du
- Bland mel, salt og peber i en stor skål.
- Skær og smuldr smørret ud i mindre stykker og rør det i melet.
- Tilsæt vand, æggeblommer og saml hurtigt dejen til en bolle.
- Skær evt. lidt dej fra, som kan bruges til strimler. (Kan udelades)
- Sæt dejen i køleskab i ca. 1 time
- Rul dejen ud i to smurte springform (ca. 22 cm i diameter).
- Lad dejen gå ca. ¾ op ad formens side, da dejen hæver pænt op.
- Prik bunden med en gaffel hist og her.
- Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
- Forbag nu tærtebunden i ca. 10 til 15 minutter, ved 200 grader på midterste rille i ovnen. Eller indtil den er let gylden.
- Damp eller kog porre og broccoli næsten møre. Sættes til afdrypning.
- Kom olie på en stegepande.
- Skær skinke i tynde skiver og svits til det har fået farve.
- Tilsæt krydderier og drys havregryn over og svits det kort under kraftig omrøring.
- Fordel det i den færdigbagte tærtebund. Gem gerne lidt sprødstegt skinke/mørbrad som fordeles over tærten inden servering.
- Rør æggeblommer, muskatnød, fløde og ricottaost sammen i en skål og hæld det over fyldet i den færdigbagte tærtebund.
- Fordel dampede broccoli og porre i små stykker og fordel det godt i fyldet.
- Skær dejen i 6 strimler og læg tre på langs og læg de næste 3 på tværs så du får et pænt mønster. (Dette kan udelades).
- Pensl med sammenpisket æg.
- Tærten bages færdig ved 200 grader nederst eller midt i ovnen, i ca. 15 minutter eller indtil den er færdigbagt
Servering
- Fordel lidt sprødstegt skinke over tærten og server straks.
- Server evt. frisk salat og dampet broccoli til tærten.
Ernærnærings fakta
Prøv også farmors oksekødstærte
Da vi var i italien smagte vi flere forskellige tærter, og ost laves i mange versioner, så det er næsten umuligt at kopiere en lækker opskrift man har smagt sydpå, når man kommer hjem fra ferie. Men Ricottaost er helt sin egen og er en god fedtfattig ost, som kan bruges til toppings og gratinering i stedet for de mere fede oste.
Tips til Italiensk påsketærte
- Udskift skinke med stegt kylling.
- Kom andre grøntsager i som f.eks. blomkål
Skriv en kommentar