En herlig let og lækker skaldyrstærte med rejer og krabbekød, som smager rigtig dejligt. Det er en let opskrift og man får en lækker tærte.
Vi har bagt bunden i forvejen, men du kan udelade dette. Du kan også tilsætte hummerhaler eller andre skaldyr.
Serveres med flutes og smør og iskold hvidvin til. Lav evt. to forskellige skaldyrsretter så du kan variere fyldet efter smag.
Prøv også Italiensk påsketærte
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 30 min. Samlet tid er ca. 45 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 300 gram hvedemel
- 200 g smør (eller margarine evt. halvt af hver)
- 1 ½ dl vand
- 1 tsk. salt
🍳Fyld
- 200 g rejer
- 1 dåse krabbekød
- 200 g feta (smuldret )
- 4 fed hvidløg (finthakket)
- 3 stk. æg
- 2 ½ dl fløde
- 1 stk. Citron
🥗Tilbehør
- 1 stk. løg
- 1 stk. Icebergsalat (eller anden salat)
- 1 spsk. citronsaft (friskpresset )
- 1 tsk. honning
- 1 Knivspids salt og peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Bland hvedemel og salt peber i en stor røreskål.
- Skær eller smuldr smørret i mindre stykker og rør det i melet, til det er godt æltet sammen men stadig smuldrer i små stykker.
- Tilsæt vand, æggeblomme og saml hurtigt dejen til en bolle.
- Skær lidt dej fra, som skal bruges til strimler.
- Sættes i køleskab mindst 1 time.
- Tryk eller rul den ud i to smurte springform (ca. 22 cm i diameter).
- Lad dejen gå ca. ¾ op ad formens side, da dejen hæver pænt op.
- Prik bunden med en gaffel nogle steder.
- Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i ca. 1 time eller mere.
- Forbag nu tærtebunden i ca. 10 til 15 minutter, ved 200 grader på midterste rille i ovnen. Eller indtil den er let gylden.
- Pres citron.
- Fetaost, krabbekød, citronsaft og rejer røres sammen og fordeles over tærtebunden.
- Æggene røres sammen med hvidløg og fløde, og det hældes over fyldet.
- Tærten bages færdig ved 200 grader nederst i ovnen, i ca. 15 minutter eller indtil den er færdigbagt.
- Pil og hak løg og hak det fint.
- Skyl icebergsalat og hak det fint.
- Bland det sammen i en skål.
- Rør honning, citronsaft og salt op peber sammen og bland det godt rundt i salaten.
🍽Servering
- Tærten serveres med en skål salat og lune flutes med koldt smør.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Tilsæt evt. hakket fennikel til fyldet i tærten
- Lav evt. to forskellige skaldyrsretter så du kan variere fyldet efter smag.
- Du kan evt. svitse rejer i lidt chili for at give dem ekstra smag
Opskrift med noter
Skaldyrstærte med rejer og krabbekød
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 300 gram hvedemel
- 200 g smør (eller margarine evt. halvt af hver)
- 1 ½ dl vand
- 1 tsk. salt
Fyld
Tilbehør
- 1 stk. løg
- 1 stk. Icebergsalat (eller anden salat)
- 1 spsk. citronsaft (friskpresset )
- 1 tsk. honning
- 1 Knivspids salt og peber
Sådan gør du
- Bland hvedemel og salt peber i en stor røreskål.
- Skær eller smuldr smørret i mindre stykker og rør det i melet, til det er godt æltet sammen men stadig smuldrer i små stykker.
- Tilsæt vand, æggeblomme og saml hurtigt dejen til en bolle.
- Skær lidt dej fra, som skal bruges til strimler.
- Sættes i køleskab mindst 1 time.
- Tryk eller rul den ud i to smurte springform (ca. 22 cm i diameter).
- Lad dejen gå ca. ¾ op ad formens side, da dejen hæver pænt op.
- Prik bunden med en gaffel nogle steder.
- Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i ca. 1 time eller mere.
- Forbag nu tærtebunden i ca. 10 til 15 minutter, ved 200 grader på midterste rille i ovnen. Eller indtil den er let gylden.
- Pres citron.
- Fetaost, krabbekød, citronsaft og rejer røres sammen og fordeles over tærtebunden.
- Æggene røres sammen med hvidløg og fløde, og det hældes over fyldet.
- Tærten bages færdig ved 200 grader nederst i ovnen, i ca. 15 minutter eller indtil den er færdigbagt.
- Pil og hak løg og hak det fint.
- Skyl icebergsalat og hak det fint.
- Bland det sammen i en skål.
- Rør honning, citronsaft og salt op peber sammen og bland det godt rundt i salaten.
Servering
- Tærten serveres med en skål salat og lune flutes med koldt smør.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer