Abrikosmarmelade af friske abrikoser smager himmelsk. Vi har brugt friske abrikoser til denne opskrift fra vores eget abrikostræ. Abrikoser som er dyrket i Danmark, får en meget mild og skøn smag af abrikos som kan smages i marmeladen. Du kan udelade vanilje hvis du kun ønsker smagen af abrikos.
Prøv også abrikosmarmelade med hindbær
Gå til
Hvide hinde i abrikoser
Citronsaft tilsættes for, at tilføje lidt syrlighed og ekstra smag til marmeladen. Vi tilsætter også citronlage. Se i tips for mere information. Det er meget vigtigt at du fjerner den hvide ”hinde” som er inde i abrikosen og som sidder rundt om stenen, da den er sej og ikke smager godt.
Abrikosmarmelade af friske abrikoser
Abrikosmarmelade bliver lavet alt for lidt herhjemme, og det er selvfølgelig fordi, de ikke bliver dyrket så meget herhjemme, og det er en skam, da det er ret let, at dyrke abrikoser. Abrikos er vel mirabelleblommes fætter, hvis man skal lave en sammenligning. Den er tør i konsistensen, og derfor særdeles velegnet til marmelade. Du kan lave abrikosmarmelade af både de tørrede abrikoser og de helt friske.
⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
Tilberedningstid er ca. 30 min. Samlet tid er 40 min. Opskrift giver 4 store glas marmelade.
🥘 Ingredienser
- 1 kg. Abrikoser friske (Renset vægt)
- 1 dl Citronlage (se tips) eller citronjuice
- 500 gram sukker
- 1 stk. lime eller citron økologisk (smages til)
- ½ stk. vaniljestang
🔪 Sådan gør du
Citronlage
- Riv det gule af den ene citron og kom det ned i en gryde. Pres citroner ned i gryden. Tilsæt sukker og kog det langsomt op.
- Kog det ind til det halve.
Abrikosmarmelade
- Fjern sten og den hvide hinde.
- Skold abrikoser hurtigt og træk skindet af. (kan udelades)
- Hak abrikoser groft og kom dem i en gryde.
- Pres saften ud af lime eller citron (1-2 spsk.) og riv evt. lidt af skallen og kom det med ned til abrikoser.
- Tilsæt sukker i forhold 1:2 og citronlagen.
- Varm det op til lige under kogepunktet og kog det ind under omrøring.
- Flæk vaniljestang og skrab kornene ud og kom det i gryden.
- Kog det under omrøring i ca. 30 minutter uden låg. Pas på at sukker ikke brænder på.
- Tag et piskeris og pisk i marmeladen i cirka 30 sekunder. Pisk marmeladen under et viskestykke, så du ikke brænder dig på den varme marmelade som kan sprøjte op.
- Imens skylles glas i atamon.
- Hæld den varme abrikosmarmelade på glas og bind straks til.
- Kom evt. glas ind i en 100 grader varm ovn i ca. 10 minutter. Derved dræbes bakterier og holdbarheden forbedres.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Behold skindet på abrikoser hvis det er glatte abrikoser
- For at få en rigtig god abrikosmarmelade, er det vigtigt , at smagen fremhæves. Dette gøres bedst med citron. Du kan tage saften fra to citroner, og tilsætte to spsk. sukker. Kom det i en gryde, og koge det ind til en citronlage og tilsætte den, så du får ekstra smag.
❓ FAQ
Ja, men marmelade opbevares normalt i glas
Uåbnet og mørkt, ca. 1 år
I køleskabet
📋 Opskrift
Abrikosmarmelade af friske abrikoser med vanilje
Ingredienser
Ingredienser abrikosmarmelade
- 1 kg. Abrikoser (friske (Renset vægt))
- 500 gram sukker
- 1 stk. Lime (eller citron økologisk)
- ½ stk. Vaniljestang
- 1 dl Citronlage ((se tips) eller citronjuice)
Citronlage
- 2 stk. Citron
- 2 spsk. Sukker
Sådan gør du
Citronlage
- Riv det gule af den ene citron og kom det ned i en gryde. Pres citroner ned i gryden. Tilsæt sukker og kog det langsomt op.
- Kog det ind til det halve.
Abrikosmarmelade
- Fjern sten og den hvide hinde.
- Skold abrikoser hurtigt og træk skindet af. (kan udelades)
- Hak abrikoser groft og kom dem i en gryde.
- Pres saften ud af lime eller citron (1-2 spsk.) og riv evt. lidt af skallen og kom det med ned til abrikoser.
- Tilsæt sukker i forhold 1:2 og citronlagen.
- Varm det op til lige under kogepunktet og kog det ind under omrøring.
- Flæk vaniljestang og skrab kornene ud og kom det i gryden.
- Kog det under omrøring i ca. 30 minutter uden låg. Pas på at sukker ikke brænder på.
- Tag et piskeris og pisk i marmeladen i cirka 30 sekunder. Pisk marmeladen under et viskestykke, så du ikke brænder dig på den varme marmelade som kan sprøjte op.
- Imens skylles glas i atamon.
- Hæld den varme abrikosmarmelade på glas og bind straks til.
- Kom evt. glas ind i en 100 grader varm ovn i ca. 10 minutter. Derved dræbes bakterier og holdbarheden forbedres.
Skriv et svar