• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Marmelade- og sylteopskrifter

    Abrikosmarmelade af friske abrikoser med vanilje

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 10 måneder siden

    Gule abrikoser på abrikostræ

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Abrikosmarmelade af friske abrikoser smager himmelsk. Vi har brugt friske abrikoser til denne opskrift fra vores eget abrikostræ. Abrikoser som er dyrket i Danmark, får en meget mild og skøn smag af abrikos som kan smages i marmeladen. Du kan udelade vanilje hvis du kun ønsker smagen af abrikos.

    Prøv også abrikosmarmelade med hindbær

    Gå til
    • Hvide hinde i abrikoser
    • Abrikosmarmelade af friske abrikoser
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ
    • 📋 Opskrift

    Hvide hinde i abrikoser

    Citronsaft tilsættes for, at tilføje lidt syrlighed og ekstra smag til marmeladen. Vi tilsætter også citronlage. Se i tips for mere information. Det er meget vigtigt at du fjerner den hvide ”hinde” som er inde i abrikosen og som sidder rundt om stenen, da den er sej og ikke smager godt.

    Abrikosmarmelade af friske abrikoser

    Abrikosmarmelade bliver lavet alt for lidt herhjemme, og det er selvfølgelig fordi, de ikke bliver dyrket så meget herhjemme, og det er en skam, da det er ret let, at dyrke abrikoser. Abrikos er vel mirabelleblommes fætter, hvis man skal lave en sammenligning. Den er tør i konsistensen, og derfor særdeles velegnet til marmelade. Du kan lave abrikosmarmelade af både de tørrede abrikoser og de helt friske.

    • Abrikosmarmelade og brød
      Abrikosmarmelade smager godt på brød
    • Gule abrikoser på abrikostræ
      Modne gule abrikoser på træ kan spises friske eller bruges til den skønneste marmelade.

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 30 min. Samlet tid er 40 min. Opskrift giver 4 store glas marmelade.

    🥘 Ingredienser

    • 1 kg. Abrikoser friske (Renset vægt)
    • 1 dl Citronlage (se tips) eller citronjuice
    • 500 gram sukker
    • 1 stk. lime eller citron økologisk (smages til)
    • ½ stk. vaniljestang

    🔪 Sådan gør du

    Citronlage

    • Riv det gule af den ene citron og kom det ned i en gryde. Pres citroner ned i gryden. Tilsæt sukker og kog det langsomt op.
    • Kog det ind til det halve.

    Abrikosmarmelade

    1. Fjern sten og den hvide hinde.
    2. Skold abrikoser hurtigt og træk skindet af. (kan udelades)
    3. Hak abrikoser groft og kom dem i en gryde.
    4. Pres saften ud af lime eller citron (1-2 spsk.) og riv evt. lidt af skallen og kom det med ned til abrikoser.
    5. Tilsæt sukker i forhold 1:2 og citronlagen.
    6. Varm det op til lige under kogepunktet og kog det ind under omrøring.
    7. Flæk vaniljestang og skrab kornene ud og kom det i gryden.
    8. Kog det under omrøring i ca. 30 minutter uden låg. Pas på at sukker ikke brænder på.
    9. Tag et piskeris og pisk i marmeladen i cirka 30 sekunder. Pisk marmeladen under et viskestykke, så du ikke brænder dig på den varme marmelade som kan sprøjte op.
    10. Imens skylles glas i atamon.
    11. Hæld den varme abrikosmarmelade på glas og bind straks til.
    12. Kom evt. glas ind i en 100 grader varm ovn i ca. 10 minutter. Derved dræbes bakterier og holdbarheden forbedres.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Behold skindet på abrikoser hvis det er glatte abrikoser
    • For at få en rigtig god abrikosmarmelade, er det vigtigt , at smagen fremhæves. Dette gøres bedst med citron. Du kan tage saften fra to citroner, og tilsætte to spsk. sukker. Kom det i en gryde, og koge det ind til en citronlage og tilsætte den, så du får ekstra smag.

    ❓ FAQ

    Er abrikosmarmelade fryseegnet ?

    Ja, men marmelade opbevares normalt i glas

    Hvad er holdbarheden ?

    Uåbnet og mørkt, ca. 1 år

    Hvordan skal abrikosmarmelade opbevares ?

    I køleskabet

    Abrikosmarmelade og brød
    Abrikosmarmelade smager godt på brød

    📋 Opskrift

    Gule abrikoser på abrikostræ

    Abrikosmarmelade af friske abrikoser med vanilje

    Opskrift på abrikosmarmelade af friske abrikoser med vanilje.
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 30 min
    Samlet tid 40 min
    Ret Dessert
    Køkken Dansk
    Antal 4 glas
    Kalorier 33 %

    Ingredienser
      

    Ingredienser abrikosmarmelade

    • 1 kg. Abrikoser (friske (Renset vægt))
    • 500 gram sukker
    • 1 stk. Lime (eller citron økologisk)
    • ½ stk. Vaniljestang
    • 1 dl Citronlage ((se tips) eller citronjuice)

    Citronlage

    • 2 stk. Citron
    • 2 spsk. Sukker

    Sådan gør du
     

    Citronlage

    • Riv det gule af den ene citron og kom det ned i en gryde. Pres citroner ned i gryden. Tilsæt sukker og kog det langsomt op.
    • Kog det ind til det halve.

    Abrikosmarmelade

    • Fjern sten og den hvide hinde.
    • Skold abrikoser hurtigt og træk skindet af. (kan udelades)
    • Hak abrikoser groft og kom dem i en gryde.
    • Pres saften ud af lime eller citron (1-2 spsk.) og riv evt. lidt af skallen og kom det med ned til abrikoser.
    • Tilsæt sukker i forhold 1:2 og citronlagen.
    • Varm det op til lige under kogepunktet og kog det ind under omrøring.
    • Flæk vaniljestang og skrab kornene ud og kom det i gryden.
    • Kog det under omrøring i ca. 30 minutter uden låg. Pas på at sukker ikke brænder på.
    • Tag et piskeris og pisk i marmeladen i cirka 30 sekunder. Pisk marmeladen under et viskestykke, så du ikke brænder dig på den varme marmelade som kan sprøjte op.
    • Imens skylles glas i atamon.
    • Hæld den varme abrikosmarmelade på glas og bind straks til.
    • Kom evt. glas ind i en 100 grader varm ovn i ca. 10 minutter. Derved dræbes bakterier og holdbarheden forbedres.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 653kcal (33%) | Kulhydrater: 167g (56%) | Protein: 4g (8%) | Fedt: 1g (2%) | Mættet fedt: 1g (6%) | Flerumættet fedt: 1g | Enkelumættet fedt: 1g | Fiber: 7g (29%) | Sukker: 156g (173%) | Vitamin A: 4837IU (97%) | Vitamin C: 68mg (82%) | Calcium: 55mg (6%) | Jern: 1mg (6%)
    Keyword Abrikosmarmelade af friske abrikoser
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    Del meget gerne
    • Total0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Er mælk sundt?
    Hjemmelavet Abrikos is med vanilje »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Marmelade- og sylteopskrifter Tags: Abrikos, citron, lime, vanilje

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind