Anderledes og spændende abrikosmarmelade med appelsin og rosmarin. Den pikante eftersmag af rosmarin giver marmeladen en udsøgt eftersmag.
Hvis du ikke kan lide smagen af rosmarin, kan du sagtens udelade dette, da det blot er en smagsgiver.
Vi har lavet denne marmelade, fordi det er muligt, at købe abrikosmarmelade i supermarkedet, men du kan ikke købe denne lækre gourmet marmelade, så hvorfor ikke lave den selv.
Prøv også abrikosmarmelade med vanilje
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring er ca. 5 min. Tilberedningstid er ca. 30 min. Samlet tid er 45 min. Opskrift giver 4 store glas marmelade.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
1 kg Abrikoser (friske (Renset vægt))
500 gram Sukker
2 stk. Appelsiner (saft og skal)
1 kvist Rosmarin
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fjern sten og den hvide seje “sene/aflang streng” som ligger ved sten.
Skold abrikoser hurtigt og træk skindet af. (udelades hvis du har almindelige glatte abrikoser)
Hak abrikoser groft og kom dem i en gryde eller stor skål. Tilsæt sukkeret og rør rundt.
Tag en gryde. Skyl appelsiner og dup dem tørre. Riv den orange skal ned i gryden, men gem en ½ appelsin. Pres saften ud af appelsiner og kom det i gryden og rør rundt.
Den halve appelsin snittes i fine stykker og kommes i gryden. Dette kan udelades og er kun for, at give en marmelade med rustikke stykker i marmeladen.
Skyl rosmarin og dup den tør. Riv de tynde rosmarinblade fra stilken og kom det i tepose eller kaffefilter som rulles godt sammen, så den ikke åbner. Kom det i gryden. Sæt madfilm over skålen eller gryden.
Nu skal det hele trække tildækket i et døgn i køleskabet. Rør godt rundt et par gange, så sukkeret opløses og smagen fordeles.
Næste dag varmes det op til lige under kogepunktet og marmeladen koges ind under omrøring. Vi bruger ikke melatin, men hvis du vil have tyk marmelade skal det tilsættes efter anvisningen på pakken.
Kog det sagte under omrøring i ca. 30 minutter uden låg. Pas på at sukker ikke brænder på og giver bismag til marmeladen.
Imens skylles glas i atamon.
Fjern posen med rosmarin. Hæld abrikosmarmelade med appelsin på glas og bind straks til.
Marmeladen er klar efter et par dage, og bedst efter 14 dage.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til abrikosmarmelade med appelsin:
Du kan tilsætte melatin hvis du ønsker en tykkere marmelade
Du kan bruge syltesukker i stedet for almindelig sukker. Syltesukker er sukker tilsat pektin og konserveringsmiddel.
❓ FAQ
Ja, men så bliver marmeladen tykkere i konsistensen
Spiser det ovenpå almindeligt eller ristet franskbrød. Som tilbehør til vildtsauce. I lagkager og kager. Cupcakes og muffins. Is og pandekager. Som tilbehør til ostebord. Abrikosgelé.
Syltesukker er sukker tilsat pektin og konserveringsmiddel, og bruges når marmeladen skal have bedre og tykkere konsistens.
Opskrift med noter
Abrikosmarmelade med appelsin og strejf af rosmarin
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 1 kg Abrikoser (friske (Renset vægt))
- 500 gram Sukker
- 2 stk. Appelsiner (saft og skal)
- 1 kvist Rosmarin
Ekstra ingredienser som kan udelades
Sådan gør du
- Fjern sten og den hvide seje "sene/aflang streng" som ligger ved sten.
- Skold abrikoser hurtigt og træk skindet af. (udelades hvis du har almindelige glatte abrikoser)
- Hak abrikoser groft og kom dem i en gryde eller stor skål. Tilsæt sukkeret og rør rundt.
- Tag en gryde. Skyl appelsiner og dup dem tørre. Riv den orange skal ned i gryden, men gem en ½ appelsin. Pres saften ud af appelsiner og kom det i gryden og rør rundt.
- Den halve appelsin snittes i fine stykker og kommes i gryden. Dette kan udelades og er kun for, at give en marmelade med rustikke stykker i marmeladen.
- Skyl rosmarin og dup den tør. Riv de tynde rosmarinblade fra stilken og kom det i tepose eller kaffefilter som rulles godt sammen, så den ikke åbner. Kom det i gryden. Sæt madfilm over skålen eller gryden.
- Nu skal det hele trække tildækket i et døgn i køleskabet. Rør godt rundt et par gange, så sukkeret opløses og smagen fordeles.
- Næste dag varmes det op til lige under kogepunktet og marmeladen koges ind under omrøring. Vi bruger ikke melatin, men hvis du vil have tyk marmelade skal det tilsættes efter anvisningen på pakken.
- Kog det sagte under omrøring i ca. 30 minutter uden låg. Pas på at sukker ikke brænder på og giver bismag til marmeladen.
- Imens skylles glas i atamon.
- Fjern posen med rosmarin. Hæld abrikosmarmeladen på glas og bind straks til.
- Marmeladen er klar efter et par dage, og bedst efter 14 dage.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer