Lav en lidt anderledes og spændende æblemarmelade med rom og vanilje. Æbler er rigtig gode til, at lave marmelader af og også særdeles velegende at få tilsat andre ingredienser, da æbler er meget milde i smagen. Derfor skal der også kun kommes ganske små mængder af andre smagsstoffer i, ellers vil de smage, dominere smagen for meget.
Æblemarmelade med rom og vanilje
Æblemarmelade med rom og vanilje er en herlig vintermarmelade, som vil varme i den kolde tid. Vi laver æblemarmeladen med Captain Morgan rom, men bacardi oak er også et glimrende valg.
Brug marmeladen på et stykke godt brød eller som dyppelse til en god sauce.
Opskrift med noter
Æblemarmelade med rom
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 2 kg æbler
- ¼ liter vand
- 2 stk. vaniljestænger
- ½ dl Captain Morgan rom eller bacardi oak
- 1 stk. citron (Kan udelades)
- 400 gram sukker (rørsukker eller alm. sukker)
- 1 tsk. atamon
Sådan gør du
Fremgangsmåde æblemarmelade uden skræl
- Du får den bedste æblemarmelade, hvis du skræller dine æbler.
- Tag en stor gryde og kom vandet i. Pres citronsaften ned i gryden og riv det gule af skallen og kom det med i gryden og rør rundt.
- Æblerne skrælles, kernehuset fjernes og æblet skæres i grove stykker, som kommes i gryden og koges møre ved lige omkring kogepunktet.
- Dette kan god tage ca. 30 min. Derefter kan æblestykker som ikke er kogt helt ud fjernes eller beholdes som man nu bedst kan lide sin marmelade.
Fremgangsmåde Æblemarmelade med skræl
- Hvis du vil have skrællen med, skylles og vaskes æblerne grundigt.
- Skær dem i både. Fjern kernehus, indtørret blomst og stilk.
- Tag nu en kødhakker eller en blender og lav æblerne til æblemos.
- Kom straks mosen i gryden med vandet. Dette gøres for, at undgå at æblemosen bliver for brun.
Fremgangsmåde æblemarmelade med rom og vanilje
- Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Kom både korn og stænger med i gryden med æblemos og rør rundt.
- Hæld rom i gryden, mens der røres.
- Varm indholdet langsomt op under låg.
- Mosen koges nu i ca. 10 min.
- Sukkeret drysses i og æblemarmeladen koges yderligere i ca. 5 min.
- Tag gryden af varmen og rør atamon i som anvist på flasken.
- Marmeladen fyldes i rene og skoldede Atamonskyllede glas, der bindes til med det samme.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også vores opskrift på æblemarmelade med vanilje
Tips til Æblemarmelade med chili og vanilje:
- Captain Morgan rom kan erstattes med din egen ynglings rom, (både lys og mørk rom) men pas på med at komme for meget rom i, da rom afgiver meget smag.
- Når æblerne er moset, skal de kommes i vandet tilsat med citron med det samme, ellers bliver mosen brun.
- Askorbinsyre tabletter kan købes på apoteket. Disse forhindrer effektivt at marmeladen bliver brun. Askorbinsyre tabletter tilsættes så samtidigt med sukkeret.
- Æblemarmelade er en dejlig nem marmelade at lave, da konsistensen er god, og der behøves ikke, at tilsættes pektin, som rød melatin.
- Bruges der spiseæbler, vil konsistensen blive lidt tyndere. Min Madopskrift anbefaler Filippa æblet, da det både har en perfekt aroma og konsistens. Men du kan bruge hvilket som helst æble til æblemarmelade
- Man bør skrælle æbler inden de bruges til marmelade, af to vigtige årsager.
- Æbler med stød skal kasseres, og det kan være svært at se, hvis æblet ikke bliver skrællet.
- Derudover kan små æbleskræller være lidt ubehagelige at spise og små æbleskræller ser heller ikke pænt ud i æblemarmeladen.
Kommentarer
Ingen kommentarer