Ferskenmarmelade med vanilje
Af Min Madopskrift
Ferskenmarmelade er en smuk marmelade der med sin gullige og orange farve, minder os om sensommerens sol og varme.
Tilsรฆt chili og vanilje og du har en rigtig skรธn marmelade du kan bruge som tilbehรธr frugt og is.
Ferskenmarmelade med vanilje og chili giver en dejlig varm smuk vintermarmelade.
Vi laver ferskenmarmeladen over to dage, men du kan sagtens lave hele processen fรธrste dag.
Ingredienser Ferskenmarmelade med vanilje og chili:
- 2,5 kg modne eller nรฆsten modne ferskner
- 1 ยผ kg sukker
- 1 vaniljestang
- 1 รธkologisk citron, skal og saft
- 1 lille Grรธn chili
- 1 lille rรธd chili
- 3 โ 4 tsk. Melatin
Fremgangsmรฅde Ferskenmarmelade med vanilje og chili:
1 dag:
- Skyl og rens ferskner.
- Tag en stor gryde som du fylder ยพ op med vand. Kog det op, og kom fersknerne i.
- Nรฅr ferskner er skoldet, kommes der koldt vand i gryden.
- Flรฅ skindet af fersknerne og fjern stenene. Lad 4 sten blive, hvis du รธnsker lidt smag af mandel til din marmelade.
- Skรฆr frugtkรธdet i grove stykker.
- Kom de hakkede ferskner op i en stor gryde.
- Skรฆr vaniljestangen igennem pรฅ langs og tag kornene ud med en kniv. Dette gรธres nemmest ved at trรฆkke kornene ud med kniven.
- Kom korn og den halverede vaniljestang med i gryden.
- Kog det op i ca. en halv time til 40 minutter under lรฅg.
- Kom sukkeret i.
- Skรฆr chili igennem pรฅ langs og kom det i gryden.
- Sluk for gryden og sรฆt gryden vรฆk indtil nรฆste dag. Opbevar marmeladen kรธligt natten over.
2 dag:
- Skyl og vask citron. Riv den gule citronskal ned i gryden og pres saften med i gryden.
- Kog det hele op.
- Tilsรฆt melatin, som anvist pรฅ posen.
- Skold glas og skyld dem i atamon, som anvist pรฅ flasken.
- Kom marmeladen pรฅ glas. Kom evt. en sten i et af glassene, hvis der รธnskes smag af mandel.
- Nydes efter at have samlet sig i ca. 14 dage. Ferskenmarmeladen opbevares tรธrt, mรธrkt og kรธligt.
Mรฅske du ogsรฅ vil prรธve brombรฆrmarmelade med vanilje
Tips til Ferskenmarmelade med vanilje og chili
Du kan godt lave hele marmeladen pรฅ en dag.
Hvis du koger ferskenmarmeladen i over en time, kan du udelade melatin, da frugten sรฅ selv geleterer, hvis du har brugt lidt umodne frugter.



















Kommentarer
Ingen kommentarer