Ferskenmarmelade med vanilje og citron
Klassisk ferskenmarmelade med vanilje.
Vi laver ferskenmarmeladen over to dage, men du kan sagtens lave hele processen første dag.
Tilsæt evt. lidt revet limeskal og saft også.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Ferskenmarmelade med vanilje:
- 2,5 kg modne eller næsten modne ferskner
- 1 ¼ kg sukker
- 1 vaniljestang
- 1 økologisk citron, skal og saft (Kan udelades)
- 3 til 4 tsk. Melatin
Fremgangsmåde Ferskenmarmelade med vanilje:
1 dag:
Skyl og rens ferskner.
Tag en stor gryde som du fylder ¾ op med vand. Kog det op, og kom fersknerne i.
Når ferskner er skoldet, kommes der koldt vand i gryden.
Flå skindet af fersknerne og fjern stenene. Lad 4 sten blive, hvis du ønsker lidt smag af mandel til din marmelade.
Skær frugtkødet i grove stykker.
Kom de hakkede ferskner op i en stor gryde.
Skær vaniljestangen igennem på langs og tag kornene ud med en kniv. Dette gøres nemmest ved at trække kornene ud med kniven.
Kom korn og den halverede vaniljestang med i gryden.
Kog det op i ca. en halv time til 40 minutter under låg.
Kom sukkeret i.
Sluk for gryden og sæt gryden væk indtil næste dag. Opbevar marmeladen køligt natten over.
2 dag:
Skyl og vask citron. Riv den gule citronskal ned i gryden og pres saften med i gryden.
Kog det hele op.
Tilsæt melatin, som anvist på posen.
Skold glas og skyld dem i atamon, som anvist på flasken.
Kom marmeladen på glas. Kom evt. en sten i et af glassene, hvis der ønskes smag af mandel.
Nydes efter at have samlet sig i ca. 14 dage. Ferskenmarmeladen opbevares tørt, mørkt og køligt.
Måske du vil prøve ferskenmarmelade med vanilje og chili
Tips til Ferskenmarmelade med vanilje
Du kan godt lave hele marmeladen på en dag.
Hvis du koger ferskenmarmeladen i over en time, kan du udelade melatin, da frugten så selv geleterer, hvis du har brugt lidt umodne frugter.
Prøv at tilsætte lidt limeskal og saft til ferskenmarmeladen. Smager skønt.
Kommentarer
Ingen kommentarer