Chefkokkens hjemmelavede rødbeder
Af Min Madopskrift
Hjemmelavede syltede rødbeder smager bare bedre og er tilmed meget sundt. Derudover er det er enkelt at lave.
Hvis man så også laver hjemmelavet leverpostej, så kan det næsten ikke blive mere klassisk dansk mad.
Vær opmærksom på ved hjemmesyltning, at opbevaringsglassene er skoldede og skyllet helt rene i atamon.
Tilsæt evt. lidt atamon inden du kommer det hele på glas.
Se også: Svigermors hjemmelavede syltede rødbeder
Ingredienser hjemmelavede rødbeder:
- 1 kg rødbeder
- 2 løg
- 6 dl. lagereddike
- 4 dl. vineddike (evt. æblecidereddike, fås i speciel butikker)
- 500 g sukker til 1 liter eddike (bruges der kun 6 dl eddike, fratrækkes andelen af sukker)
- 8 stk. laurbærblade
- 2 stk. stjerneanis
- 20 hele sorte peberkorn
- 4 Dildskærme
Fremgangsmåde hjemmelavede rødbeder:
Kog rødbederne med skræl på i rigeligt med vand i ca. 40 minutter. stik en gaffel i dem og mærk om de er møre, ligesom man gør ved kartofler. Giv dem mere, hvis de ikke er møre.
Skær løgene i både.
Kom herefter lagereddike, vineddike, sukker, laurbærblade, stjerneanis, peberkorn og løg i en gryde
Kog lagen op i ca. 5 minutter. Sluk herefter for varmen, og lad lagen stå på komfuret.
Hæld koldt vand over de kogte færdige rødbeder og skær begge ender af hver rødbede, og tag skrællen af dem.
Tag evt. handsker på, hvis du ikke vil have røde fingre.
Skær rødbederne i passende skiver og kom dem direkte ned i glasset.
Tilsæt evt. atamon til syltelagen. Se fremgangsmåde på glasset.
Hæld den næsten kogende syltelage over de skiveskårne rødbeder, til de er dækket helt af lagen.
Luk straks til. Opbevar de syltede rødbeder på et mørkt køligt sted.
Rødbeder kan spises når de har trukket i ca. 14 dage.
Tips
Hvor meget eddike man bruger, er forskelligt og kommer an på, hvor tæt man kommer rødbederne i glasset.
Kommentarer
Ingen kommentarer