Lemon Curd – Engelsk honning eller citron ost
Af min madopskrift
Lemon Curd opskrift giver ca. 0,8 liter. Tidsforbrug ca. En halv time
Lemon Curd
Lemon Curd kaldes også Engelsk honning eller citron ost, fordi det ligner en honning eller en cremet ost. Lemon curd kan købes i forskellige butikker under navnet lemon curd.
Lemon curd bruges som en marmelade på brød eller som fyld i bagværk og kager, f. eks cupcakes eller scones.
Ingredienser lemon curd:
- 450 gram melis
- 4 økologiske hele æg
- Evt. 2 blommer (giver en blødere og lidt tykkere blanding)
- Saft af 4 økologiske citroner
- Revet skal af 4 økologiske citroner
- 110 gram usaltet smør
Fremgangsmåde:
Først rives skallen af de vaskede økologiske citroner på den fine side af rivejernet. Pas på med kun at få det gule med, det hvide er bittert. Pres derefter saften ud af frugterne.
Sukker, æggeblommer, æggehvider, citronsaft, revet citronskal og smør kommes i en stor gryde. Tænd for bluset og sæt til middel varme. Under konstant omrøring, bringes blandingen i langsomt og forsigtigt i kog. Skru ned så blandingen simrer sagte. Kog nu blandingen over svag varme, mens der røres og indtil blandingen får samme konsistens som honning.
I den originale opskrift sis blandingen, så citronskallen fjernes. Men ønskes en kraftigere citronsmag, skal blandingen ikke sis.
Hæld straks blandingen over i rene atamonskyllede glas eller krukker. Kan opbevares i køleskab i et godt stykke tid, ca. 1 måned, da der er en del sukker i blandingen. I køleskabet vil Lemon Curd tykne endnu mere.
Kommentarer
Ingen kommentarer