Lemon Curd –ย Engelsk honning eller citron ost
Af min madopskrift
Lemon Curd opskrift giver ca. 0,8 liter.ย Tidsforbrugย ca. En halv time
Lemon Curd
Lemon Curd kaldes ogsรฅ Engelsk honning eller citron ost, fordi det ligner en honning eller en cremet ost. Lemon curd kan kรธbes i forskellige butikker under navnet lemon curd.
Lemon curd bruges som en marmelade pรฅ brรธdย eller somย fyld i bagvรฆrk og kager, f. eks cupcakes eller scones.
Ingredienser lemon curd:
- 450 gram melis
- 4 รธkologiske hele รฆg
- Evt. 2 blommer (giver en blรธdere og lidt tykkere blanding)
- Saft af 4 รธkologiske citroner
- Revet skal af 4 รธkologiske citroner
- 110 gram usaltet smรธr
Fremgangsmรฅde:
Fรธrst rives skallen af de vaskede รธkologiske citroner pรฅ den fine side af rivejernet. Pas pรฅ med kun at fรฅ det gule med, det hvide er bittert. Pres derefter saften ud af frugterne.
Sukker, รฆggeblommer, รฆggehvider, citronsaft, revet citronskal og smรธr kommes i en stor gryde. Tรฆnd for bluset og sรฆt til middel varme. Under konstant omrรธring, bringes blandingen i langsomt og forsigtigt i kog. Skru ned sรฅ blandingen simrer sagte. Kog nu blandingen over svag varme, mens der rรธres og indtil blandingen fรฅr samme konsistens som honning.
I den originale opskrift sis blandingen, sรฅ citronskallen fjernes. Men รธnskes en kraftigere citronsmag, skal blandingen ikke sis.
Hรฆld straks blandingen over i rene atamonskyllede glas eller krukker. Kan opbevares i kรธleskab i et godt stykke tid, ca. 1 mรฅned, da der er en del sukker i blandingen. I kรธleskabet vil Lemon Curd tykne endnu mere.




















Kommentarer
Ingen kommentarer