Solbærmarmelade klassisk
Giver ca. 800 gram marmelade
Solbærmarmelade klassisk, er lavet efter de gamle originale opskrifter som man brugte i gamle dage. Gang portionen op, hvis du ønsker mere marmelade. Brug så modne solbær som muligt., da det er de sødeste.
Meget nem og enkel opskrift, som næsten ikke kan gå galt.
- Solbærmarmelade efter gammel klassisk opskrift
Ingredienser Solbærmarmelade klassisk:
- 500 gram modne solbær
- ½ dl. vand
- 400 gram sukker evt. ekstra
- ½ citron, saften
- 1 tsk. Rød melatin, se evt. vejledning på brevet
Fremgangsmåde Solbærmarmelade klassisk:
Skyl solbær og kig dem efter. Nip stilke af og fjern store visne blomster i den anden ende. Derved åbner du også solbær, så de bedre kan koge ud.
Kom solbær, sukker (Gem lidt), citronsaft og vand i en tykbundet gryde og kog det langsomt op.
Kog det i ca. 8 minutter.
Bland sukker og rød melatin i en meljævner og kom det i gryden. Kog det yderligere 2 minutter.
Smag på marmeladen, er den for syrlig, kommes lidt ekstra sukker i.
Skold glas i kogende vand og skyld dem derefter i atamon. Læs evt. vejledningen på flasken.
Skum marmeladen.
Kom marmeladen i glassene og bind straks straks til.
Marmeladen skal stå i ca. 14 dage inden den tages i brug, så smagen kan trænge helt frem.
Prøv også Solbærmarmelade med vanilje og lime
Tips til Solbærmarmelade klassisk
Du kan erstatte den halve dl vand med citronsaft.
Brug evt. en lille tragt til at hælde marmeladen ned i glasset, så der ikke sprøjter noget op på kanten, som kan give bakterier og ødelagt marmelade






Ulla Birgit
Elsker solbærmarmelade, men uden Melatin...MAN skal bare koge bærene til de er bristet ..ca.5 min.fisk derefter bærene op,og læg dem i de skoldede glas,kog videre på saften, yderligere 15 min.og hæld derefter den kogende saft over bærene. Luk glassene med det samme..håber i synes om dem...!
God fornøjelse.
Bjørn Nielsen
Enig, Ja, det er også en rigtig god måde at gøre det på!
Så kan saften koges ind i den konsistens og smag man ønsker.
Lena Bøgeholt
Nem opskrift !! Jeg lavede dobbelt portion og brugte 1/3 kirsebær og 2/3 solbær , citron blev skiftet ud med lime og for at give den et tvist, kom jeg 3 stjerneranis i. Godt jeg lavede dobbelt portion !!
Bjørn Nielsen
Hej Lena
Kirsebær i solbærmarmeladen !
Det lyder spændende og som en god ide.
Hilsen
Bjørn