Solbærmarmelade klassisk, er lavet efter gamle originale opskrifter fra gamle kogebøger. Gang portionen op, hvis du ønsker mere marmelade. Brug så modne solbær som muligt., da det er de sødeste.
Meget nem og enkel opskrift, som næsten ikke kan gå galt.
Prøv også solbærmarmelade med vanilje
Gå til
Solbærmarmelade uden melatin
Hvis du ikke ønsker, at bruge melatin i solbærmarmeladen, kan du gøre følgende, som beskrevet af Ulla Birgit i kommentarfeltet.
Elsker solbærmarmelade, men uden Melatin…
Man skal bare koge bærrene til de er bristet ca. 5 min.
Fisk derefter bærrene op, og læg dem i de skoldede glas,
Kog videre på saften, yderligere 15 min.
Smag på saften, er den ikke sød nok, tilsættes ekstra sukker.
Hæld derefter den kogende saft over bærrene.
Luk glassene med det samme.
Håber i synes om solbærmarmeladen.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift giver ca. 800 gram solbærmarmelade
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
500 gram modne solbær
½ dl. vand
400 gram sukker evt. ekstra
½ citron, saften
1 tsk. Rød melatin, se evt. vejledning på brevet
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Skyl solbær og kig dem efter. Nip stilke af og fjern store visne blomster i den anden ende. Derved åbner du også solbær, så de bedre kan koge ud.
Kom solbær, sukker (Gem lidt), citronsaft og vand i en tykbundet gryde og kog det langsomt op.
Kog det i ca. 8 minutter.
Bland sukker og rød melatin i en meljævner og kom det i gryden. Kog det yderligere 2 minutter.
Smag på marmeladen, er den for syrlig, kommes lidt ekstra sukker i.
Skold glas i kogende vand og skyld dem derefter i atamon. Læs evt. vejledningen på flasken.
Skum marmeladen.
Kom marmeladen i glassene og bind straks straks til.
Marmeladen skal stå i ca. 14 dage inden den tages i brug, så smagen kan trænge helt frem.
💭❓ Tips og FAQ
Her er nogle tips til solbærmarmelade klassisk opskrift:
Du kan erstatte den halve dl vand med citronsaft.
Brug evt. en lille tragt til at hælde marmeladen ned i glasset, så der ikke sprøjter noget op på kanten, som kan give bakterier og ødelagt marmelade.
❓ FAQ
Nej, du skal fryse de enkelte solbær ned, og bruge dem til marmelade. Marmelade er holdbar i ca. 1 år, når den er lukket til på glas.
Ca. 1 år, når den er lukket til på glas.
Ja, alle bær er velegnet, men smag dig frem, da solbær er meget kraftige i smagen.
Opskrift med noter
Solbærmarmelade klassisk opskrift
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
- Skyl solbær og kig dem efter. Nip stilke af og fjern store visne blomster i den anden ende. Derved åbner du også solbær, så de bedre kan koge ud.
- Kom solbær, sukker (Gem lidt), citronsaft og vand i en tykbundet gryde og kog det langsomt op.
- Kog det i ca. 8 minutter.
- Bland sukker og rød melatin i en meljævner og kom det i gryden. Kog det yderligere 2 minutter.
- Smag på marmeladen, er den for syrlig, kommes lidt ekstra sukker i.
- Skold glas i kogende vand og skyld dem derefter i atamon. Læs evt. vejledningen på flasken.
- Skum marmeladen.
- Kom marmeladen i glassene og bind straks straks til.
Servering
- Marmeladen skal stå i ca. 14 dage inden den tages i brug, så smagen kan trænge helt frem.
Noter
- Du kan erstatte den halve dl vand med citronsaft.
- Brug evt. en lille tragt til at hælde marmeladen ned i glasset, så der ikke sprøjter noget op på kanten, som kan give bakterier og ødelagt marmelade
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Ulla Birgit
Elsker solbærmarmelade, men uden Melatin…MAN skal bare koge bærene til de er bristet ..ca.5 min.fisk derefter bærene op,og læg dem i de skoldede glas,kog videre på saften, yderligere 15 min.og hæld derefter den kogende saft over bærene. Luk glassene med det samme..håber i synes om dem…!
God fornøjelse.
Bjørn Nielsen
Enig, Ja, det er også en rigtig god måde at gøre det på!
Så kan saften koges ind i den konsistens og smag man ønsker.
Lena Bøgeholt
Nem opskrift !! Jeg lavede dobbelt portion og brugte 1/3 kirsebær og 2/3 solbær , citron blev skiftet ud med lime og for at give den et tvist, kom jeg 3 stjerneranis i. Godt jeg lavede dobbelt portion !!
Bjørn Nielsen
Hej Lena
Kirsebær i solbærmarmeladen !
Det lyder spændende og som en god ide.
Hilsen
Bjørn