Det er nemt, at lave solbærmarmelade uden melatin og tilsætningsstoffer, hvis man ønsker dette. Smagen og konsistensen er den samme. Eller måske bedre, hvis du følger denne opskrift på solbærmarmelade, lavet på denne enkle gammeldags fremgangsmåde.
Gå til
Solbær uden atamon og melatin
Vi har ikke tilsat atomon til denne solbærmarmelade, fordi vi gerne vil lave en marmelade helt uden tilsætningsstoffer som ændrer konsistens og levetid på marmeladen. Men det kræver, at man er lidt mere omhyggelig i sit køkken og omgang med udstyret. Særligt glas skal være totalt fri for bakterier, og skal derfor skoldes helt rene. Det er også vigtigt, at der ikke drypper saft på kanten af glasset, når glasset lukkes. Er der dryppet saft eller bær på kanten, skoldes glas forfra. Ellers er opskriften rigtig nem.
Solbærmarmelade uden melatin
Når der ikke tilsættes melatin, er det vigtigt, at saften koges godt ind, så marmeladen ikke bliver for tynd. Det er rigtig nemt, at styre processen ved denne fremgangsmåde.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 20 min. Opskrift giver 2 glas marmelade.
🥘 Ingredienser
🔪 Sådan gør du
- Skyl solbær og kig dem efter. Nip stilke af og fjern store visne blomster i den anden ende. Derved åbner du også solbær, så de bedre kan koge ud.
- Kom solbær, sukker (Gem lidt), citronsaft og vand i en tykbundet gryde og kog det langsomt op.
- Kog solbær til de brister, det tager ca. 5 til 8 minutter ved middel varme lige ved kogepunktet.
- Tag de bristede kogte solbær op og kom dem i rengjorte skoldede glas.
- Nu koger du saften som er tilbage i gryden ind uden låg i ca. 15 minutter eller indtil du har en tyk saft / sirup.
- Smag på saften, er den for syrlig, kommes lidt ekstra sukker i.
- Skum saften, hvis det er nødvendigt.
- Hæld den kogende saft over solbærrene i glasset og fyld helt op til under låget.
- Glas sættes tørt, køligt og mørkt.
🍽Servering
- Solbærmarmelade skal stå i ca. 14 dage inden den tages i brug, så smagen kan trænge helt frem.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Du kan erstatte den halve dl vand med citronsaft.
- Brug evt. en lille tragt til at hælde saften ned i glasset, så der ikke sprøjter noget op på kanten, som kan give bakterier og ødelagt marmelade
❓ FAQ
Ca. 1 år for et uåbnet glas.
Smagen er den samme eller bedre.
Holdbarheden er ca. 1 år, men chancen for ødelagt marmelade er højere, da der ikke er brugt bakteriedræbende tilsætningsstoffer.
Ja, skold glas og tilbehør der bruges og skyl evt. glas i atamon, som derefter skylles i rent vand.
📖 Opskrift
Solbærmarmelade uden melatin
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Sådan gør du
- Skyl solbær og kig dem efter. Nip stilke af og fjern store visne blomster i den anden ende. Derved åbner du også solbær, så de bedre kan koge ud.
- Kom solbær, sukker (Gem lidt), citronsaft og vand i en tykbundet gryde og kog det langsomt op.
- Kog solbær til de brister, det tager ca. 5 til 8 minutter ved middel varme lige ved kogepunktet.
- Tag de bristede kogte solbær op og kom dem i rengjorte skoldede glas.
- Nu koger du saften som er tilbage i gryden ind uden låg i ca. 15 minutter eller indtil du har en tyk saft / sirup.
- Smag på saften, er den for syrlig, kommes lidt ekstra sukker i.
- Skum saften, hvis det er nødvendigt.
- Hæld den kogende saft over solbærrene i glasset og fyld helt op til under låget.
- Marmeladen sættes tørt, køligt og mørkt.
Servering
- Solbærmarmelade skal stå i ca. 14 dage inden den tages i brug, så smagen kan trænge helt frem.
Noter
- Du kan erstatte den halve dl vand med citronsaft.
- Brug evt. en lille tragt til at hælde saften ned i glasset, så der ikke sprøjter noget op på kanten, som kan give bakterier og ødelagt marmelade
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Skriv en kommentar