Bjørns stikkelsbærmarmelade med ingefær
Giver ca. 800 gram marmelade
Stikkelsbærmarmelade med ingefær er en lidt speciel marmelade som især er godt sammen med vildt. Stikkelsbærmarmeladen dufter skønt af ingefær med et twist af lemon og citron.
Bjørns stikkelsbærmarmelade med ingefær, kan også bruges som traditionel marmelade, ovenpå almindelig eller ristet franskbrød med eller uden ost.
Vi har lavet marmeladen ud fra 500 gram friske stikkelsbær. Ønskes større potioner, ganges der bare op.
- Stikkelsbærmarmelade med ingefær, lime og ingefær
Ingredienser Stikkelsbærmarmelade med ingefær:
- 500 gram friske modne stikkelsbær, røde, grønne eller gule
- ½ dl vand
- Saften fra 1 hel lime
- Saften fra ¼ citron
- 250 gram sukker
- 1 tsk. friskhakket ingefær
- 1 tsk. rød melatin jævningsmiddel til marmelade, se evt. dosering på posen
Fremgangsmåde Stikkelsbærmarmelade med ingefær:
Skyld og nip stikkelsbær i begge ender så stilk og den visne blomst fjernes. Dette bevirker desuden, at stikkelsbær nemmere koges ud. Kom stikkelsbær i en tykbundet gryde sammen med vandet.
Bring langsomt bærrene i kog med vandet, og kog ved lav varme i ca. 5 minutter.
Skræl og hak ingefær fint.
Drys sukker og ingefær i gryden og rør rundt. Kog det op igen.
Pres lemon og citron og kom saften i gryden. Der må gerne komme frugtkød med.
Lad marmeladen komme i kog, og kog det stille et par minutter.
Bland Melatin med sukker i en meljævner og drys det over marmeladen, mens der røres.
Lad det koge i 2 minutter og smag og det er for sødt eller for surt.
Fjern skummet i overfladen med en spiseske.
Gør glassene klar. Skold og skyld dem i atamon.
Kom den næsten kogende marmelade i helt rene glas. Pas på med ikke at ramme kanten af glasset, da det giver svamp.
Du kan også prøve klassisk stikkelsbærmarmelade her
Tips til stikkelsbærmarmelade med ingefær og lime
Brug evt. en lille tragt til at hælde marmeladen ned i glasset, så der ikke sprøjter noget op på kanten, som kan give bakterier og ødelagt marmelade.
Stikkelsbær kan blendes før de koges, hvis der ikke ønskes skaller i den færdige marmelade.
Bruges der meget modne bær, skal der bruges ekstra melatin, da bærrene så ikke indeholder ret meget pektin.
Ønskes der kraftigere smag af ingefær, tilsættes blot ekstra ingefær.
Skriv en kommentar