Tomater røde syltede
Giver et stort glas syltede rød tomater
Det er meget nemt at lave syltede tomater. Du kan bruge både røde og grønne tomater.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Tomater røde syltede:
- 500 gram røde små tomater
- 4 dl lagereddike
- 250 gram sukker
- 2 spsk. salt
- 2 spsk. tørrede syltekrydderier
- 1 stang vanilje, skåret midt over.
- 1 lille rød chili, halveret.
Fremgangsmåde Tomater røde syltede:
Tag glas og skold dem og skyld glas i atamon.
Skyl tomaterne og fjern urenheder, og kom dem i glasset.
Lagen
Tag en gryde og kom resten af ingredienser i, (undtagen tomater), og kog det op. Lad det småkoge lidt og rør rundt, så al sukkeret opløses.
Skum lagen.
Hæld den kogende lage over tomaterne og luk glasset.
Sæt glasset mørkt og køligt i ca. 14 dage, inden du bruger af det.
Prøv også vores brombærmarmelade med vanilje
Tips til Tomater røde syltede
Du kan også bruge grønne umodne tomater
Tilsæt evt. en halv økologisk citron sammen med tomater i glasset.
Berit
Din opskrift på syltede tomater med vanille ser super lækker ud, men hvad bruger du dem til? Kan de komme i en gryderet eller som tilbehør til ost ? Mangler lidt inspiration
Bjørn Nielsen
Hej Berit
Når man dyrker tomater selv, har man dem ofte i overflod, og så vil man gerne bruge dem til et eller andet i stedet for at smide dem ud.
Derfor sylter man dem også.
Syltede tomater bruges ofte, som tilbehør til fed mad, som f.eks. flæskesteg eller lign.
Hvis du f.eks. krydder tomater med rosmarin, passer de til retter med rosmarin.
De syltede tomater er også særdeles velegnet i sandwich eller burgere.
Du skal se på syltede tomater som en snack eller blot ekstra tilbehør på et veldækket bord.
Jeg tænker de kan bruges som tilbehør til ost, har dog aldrig prøvet.
Håber det gav lidt inspiration
Hilsen
Bjørn