Havredrik – havremælk
Giver 1 liter færdig havredrik – havremælk
Af Min Madopskrift
Hvis du ikke kan tåle mælk eller gluten, kan du lave den herligste havredrik og erstatte mælk. Havredrik og havremælk som nogen kalder drikken er det samme. Den er dyr at købe i supermarkederne, men du kan lave den herligste og sundeste havremælk selv, til en meget god pris. Ingredienserne er billige, og hvis du tilmed kan nøjes med de billige havregryn, kan du spare mange penge på husholdningsbudgettet.
Bruger du glutenfri havregryn, får du en mere cremet havredrik. Havremælk bruges som erstatning for mælk på morgenmad, som f.eks. havregryn, cornflakes, mysli og lign. Kan også bruges som erstatning for mælk i kaffe og bagværk. Bemærk – 1 liter vand giver ca. 0.8 liter færdig drik
Ingredienser
- 120 g havregryn (evt. glutenfri)
- 1.2 liter koldt vand
- Evt. 1 spsk. solsikkeolie
- 1 knivspids salt
Fremgangsmåde
- Tag en blender og hæld 120 gram havregryn og salt i skålen.
- Tilsæt 1.2 liter koldt vand.
- Blend nu havregryn og vand godt igennem i ca. 2 minutter eller mere.
- Tag nu en stor skål og læg en si ovenpå.
- Hæld den blendede havremælk op i sien og skrab siderne fri med en kniv eller ske hver gang havredrik er løbet igennem.
- Fortsæt indtil der kun er havrepulpen tilbage.
- Hvis du ønsker en finere drik, kan du sigte havredrikken flere gange og til sidst hælde det igennem et rent viskestykke.
- Tilsæt evt. lidt solsikkeolie, så drikken ikke skiller så nemt.
- Hæld den færdige havredrik på flaske eller en kande med låg.
- Havremælken skal rystes inden brug, da der dannes bundfald.
- Holdbarheden er ca. 3-4 dage på køl.
Tips
- Ønsker du en sødere havremælk kan du tilsætte lidt ahornsirup
- Ønsker du en havredrik til at drikke, kan du tilsætte vanilje
- Koger du havredrikken op, klumper havredrikken og bliver grynet
Skriv en kommentar