De fleste laver traditionel havregrød, men har du lige fem minutter ekstra, kan du variere din grød med frisk frugt og tilmed få lidt ekstra vitaminer og smag, til at begynde dagen på med.
Du kan bruge tørret frugt, hvis du ikke har frisk, men de kræver lidt mere kogning. Frugt som ferskner, mango og abrikoser er særdeles velegnet i havregrød. Af bær er blåbær, hindbær, jordbær Særdeles velegnet. Du kan købe eller plukke forskellige bær efter årstiden. Om efteråret er brombær en lækkerbisken i havregrøden.
Opskrift med noter
Havregrød med frugt
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Pynt
- 1 spsk. Hindbær
- 1 spsk. frisk frugt (Hakket)
- 1 spsk Mysli
Sådan gør du
- Skyl frugt f.eks. abrikoser og skær rundt og ind til sten og fjern den.
- Skær abrikoser i små stykker.
- Skræl appelsin og skær den i små stykker.
- Kom det i en gryde sammen med havregryn og lidt salt.
- Kog det langsomt op under omrøring.
- Når grøden er færdig, kommes den i skåle eller dybe tallerkner.
- Pynt med hindbær, da de giver en dejlig frisk smag til grøden.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også Skyr med mango og vanilje
Tips
- Du kan variere frugt med f.eks. mango eller æbler
- Du kan drysse sukker over grød og komme smørklat i midten
Kommentarer
Ingen kommentarer