Bøf med bløde løg
Til 2 personer
Af Min Madopskrift
Bøf med bløde løg og kartofler. Hertil sauce tilsmagt med whisky, chili, hvidløg og rosmarin og dampede haricoverts.
Bøf er altid godt, og her har vi gjort ekstra ud af saucen.
Ingredienser Bøf med bløde løg og kartofler
- 500 gram magert hakket oksekød
- 700 gram små kartofler
- 3 fed hvidløg
- 2 dl frisk ægte æblemost (Ikke fra karton)
- 1 tsk. Chili
- 2 løg
- 2 dl. fløde
- 1 dl whisky
- 1 spsk. Friskhakket rosmarin
- Balsamicoeddike
- 1 spsk. honning
- Olie
- Salt og friskkværnet peber
Tilbehør
- Haricoverts og franske kartofler
Fremgangsmåde Bøf med bløde løg og kartofler
- Skræl eller skrub kartoflerne. Kog dem møre. Imens laves resten af retten.
- Pil løgene og skær dem i små stykker. Kom lidt olie på en pande og svits nu løgene.
- Tag hvidløg og hak dem. Kom dem op til de gyldne løg.
- Hak rosmarin og kom det sammen med chili op til løgene på panden.
- Svits hvidløg, chili og rosmarin i ca. 1 minut.
- Krydr med salt og peber.
- Hæld nu whisky over løg og lad dem suge væsken.
- Tag det af panden og kom det i en dyb tallerken, men lad lidt af olien blive på panden.
- Kom mere olie på panden.
- Form fire bøffer af kødet og steg dem til de er saftige. Det tager ca. 4 til 5 minutter i alt.
- Begynd nu at dampe haricoverts.
- Tag bøf af panden og læg dem over løg. Hæld nu balsamicoeddike på panden og kog det ind til det halve.
- Hæld derefter frisk ægte æblemost på panden og kog det ind til det halve.
- Tag derefter en kop eller to fra kartoffelvandet og kog det ind igen.
- Krydr med salt og peber.
- Kom derefter fløde på panden og smag til med honning.
- Når saucen smager som du vil have den, kommer du bøf på panden igen og kommer løgene med. Varm det op igen.
Servering
- Server retten i hele panden på bordet, så det holder sig varmt.
Kommentarer
Ingen kommentarer