Bøf med rodfrugtmos
Til 4 personer
Bøf og rodfrugtmos er et særdeles godt alternativ til bøf med løg, hvide kartofler og brun sauce.
En god rodfugtmos, bør være lækker cremet og UDEN klumper. Du kan variere ingredienserne i rodfugtmosen, med de rodfrugter du bedst kan lide.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Bøf med rodfrugtmos
- 500 g magert oksekød (Max 12 %)
- 1 spsk. honning
- 1 fed hvidløg, presset
- 2 spsk. sød chilisauce
- Salt og friskkværnet peber
- 8 stykker flæsk
- 2 løg
Ingredienser rodfrugtmos
- 500 g kartofler
- 250 g pastinak eller persillerod
- 250 g gulerødder eller sød kartoffel
- 2 dl mælk
- 50 g smør
- Salt og peber
Fremgangsmåde Kartoffelmos med rodfrugter
Skræl kartofler, pastinak og gulerødder og skær dem i skiver.
Kog dem møre i vand ca. 30 min.
Hæld vandet fra.
Pisk mosen med en elpisker.
Tilsæt mælk og smør og pisk til mosen har passende cremet konsistens uden klumper.
Smag til med salt og peber.
Giv mosen en ekstra kold klat smør, hvis den skal være ekstra lækker.
Fremgangsmåde Bøf og flæsk
Rør ingredienserne til bøf sammen og sæt det i køleskabet.
Skær flæsk og løg i terninger og steg det på panden til det er sprødt og gyldent.
Kom det i en dyb tallerken, men lad lidt af fedtstoffet blive på panden.
Lige inden rodfrugtmosen er klar, formes fire bøffer der steges i noget af fedtstoffet fra flæsket på panden.
Pas på med at gennemstege bøf, da de så blive tørre. En god bøf bør være saftig og lidt rød i midten.
Servering af Bøf med rodfrugtmos
Kom en god klat rodfrugtmos på en tallerken. Læg bøf ovenpå rodfrugtmosen, og drys nu flæsk og løg blandingen over.
Fedtstoffet smager godt, men er ikke så sundt, så spar lidt på det!
Prøv også opskrift på bøf med bløde løg
Tips til Bøf med rodfrugtmos
Har du rodfrugtmos tilovers, kan du stege rodfrugtmosen på panden dagen efter og servere stegte pølser til.
Kommentarer
Ingen kommentarer