Bøf stroganoff med ris eller kartoffelmos (Umami)
Af min madopskrift
Til 4 personer
Ingredienser Bøf stroganoff:
1 kg. Godt mørt oksekød, for eksempel inderlår fra en slagter.
100 g bacon i tern
1 spsk. Smør
2 løg
250 g champignoner
2 spsk. delikatesse paprika
1 dl bouillon
¼ l piskefløde
1 lille dåse koncentreret tomatpuré
Salt, peber
Tilbehør til Bøf stroganoff:
Kogte løse ris og frisk salatblanding
Eller
Kartoffelmos og frisk salatblanding
Pynt:
Hakket persille
Fremgangsmåde Bøf stroganoff:
Skær kødet i strimler som er passende F.eks. 2 cm.
Pil og skær løg og de rensede champignon i skiver.
Smelt smørret i på en pande eller gryde og brun bacon terningerne. Kom løgene i og brun dem med under omrøring.
Tag det hele op, men behold fedtet i gryden eller panden.
Brun derefter kødet i fedtstoffet. Svits champignon til sidst.
Læg løg, kød og champignon i gryden. Tilsæt nu paprika og svits den af i ca. 1 minut.
Tilsæt nu tomatpuré og svits den, også i ca. 1 minut.
Derefter tilsættes bouillon og fløde.
Lad det simre ved svag varme og under låg i 30-40 min.
Smag til med salt og peber.
Servér med salatblanding og kartoffelmos eller ris.
Pynt med hakket persille og drys den over retten.
Tips
Bacon kan udelades og erstattes med tør gul sennep, hvis der ønskes en mere klassisk Bøf stroganoff
Kommentarer
Ingen kommentarer