Engelsk bøf
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Engelsk bøf med brun sauce, smager så fuglene synger. Her får du en dejlig sauce og en garanteret mør bøf, bedre bliver det ikke. De ristede champignons giver lige det ekstra pift til retten.
Ingredienser Engelsk bøf med brun sauce
- 4 stk. Ribeye steaks eller entrecote a 200 gram
- 10 skalotteløg
- 1 bakke friske champignons
- Smør
- Olie
- 1 ½ dl bouillon
- Salt og peber
- Evt. fløde
Tilbehør
- Nye kogte kartofler, frisk salat, flutes og smør
Fremgangsmåde Engelsk bøf med brun sauce
- Skær top og bund af de små skalotteløg og pil dem.
- Skær dem i skiver.
- Skyl og fjern bunden og skær dem i skiver.
- Tag en stegepande og kom smør og olie på.
- Brun løgringe ved god varme.
- Tag det af blusset og kom løg op i en skål og sæt det til side.
- Rist champignons gyldne i smør og olie.
- Sæt dem til side.
- Kom halvdelen af bouillon på panden og kog det ind til det halve.
- Kom det i en lille skål.
- Kom smør og olie på panden igen og tænd op på kraftigt blus.
- Læg nu rib eye steaks eller entrecote på og brun dem 4 – 5 minutter på hver side.
- Mærk på kødet, det skal give efter og være blødt, må ikke gennemsteges.
- Krydr med salt og peber.
- Pak bøf ind i folie og lad dem trække i 5 minutter.
- Kom løg og halvdelen af champignons på panden og kom resten af bouillon og bouillon fra skål på panden.
- Kog det lidt ind.
- Smag til med salt og peber.
- Ønskes en kraftigere sauce, kommes der fløde i saucen.
- Hæld saucen over rib eye steaks eller entrecote.
- Kom evt. lidt saucekulør i, hvis der ønske en mørkere farve.
- Pynt med resten af de ristede champignons og evt. løg.
Prøv også entrecote
Servering
- Serveres med kogte nye små kartofler, frisk salat, flutes og smør
Tips til Engelsk bøf
- Du kan bruge andet mørt kød f. eks oksemørbrad er meget velegnet
Kommentarer
Ingen kommentarer