Oksekødtærte
Giver en tærte
Af Min Madopskrift
Brug en færdig tærtedej eller lav din egen tærtedej. Se opskriften på hjemmelavet tærtedej i opskriften.
Farmors oksekødtærte er en lækker tærte med meget smag, som leder tankerne hen på spaghetti bolognese.
Ingredienser oksekødtærte
- 1 stk. tærtedej
- 1 alm. løg
- 300 gram oksekød, hakket ca. 12 % fedt
- Salt
- Friskkværnet peber
- Paprika
- Basilikum
- Oregano
- 1 dåse hakkede tomater eller friske tomater
- 1 æg
- Fløde
Laver du din dej selv er fremgangsmåden og ingredienser her
Dej
- 200 gram ægte smør (Kan erstattes af margarine)
- 250 gram hvedemel
- 2 spsk. vand
- 1 knivspids salt
Fremgangsmåde
- Smuldr mel og smør/margarine til en grynet masse.
- Kom salt i og saml dejen med koldt vand, som tilsættes lidt af gangen.
- Sæt dejen køligt i ca. 1 time.
- Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform. Sæt formen i køleskabet 15 min.
- Prik dejbunden.
- Forbag bunden i ca. 15 min. midt i ovnen ved 200 grader.
Fremgangsmåde fyldet til oksekødtærte
Fyld
- Svits løg og kød og tilsæt krydderier når kødet er brunet.
- Hak tomaterne og fjern evt. kerner og bland det med kødet. Eller kom en dåse hakkede tomater i.
- Kom det i tærtebunden.
- Pisk ægget med fløden og lidt salt og peber, og hæld det over fyldet.
- Bag tærten helt færdig i ca. 15 min. ved 200 grader.
Prøv også Løgtærte med bacon
Tips til Farmors oksekødtærte
- Du kan tilsætte andre italienske/græske krydderier som du kan lide.
- Syltede artiskokker smager skønt og kan tilsættes når fyldet er fordelt og inden æggemassen bliver hældt over.
Kommentarer
Ingen kommentarer