Hakkebøffer – københavnerbøffer er en klassisk dansk ret, som vi her laver med ekstra ekstravagant tilbehør. Her får du en ekstra saftig og lækker københavner hakkebøf serveret med dampede grønne bønner der er vendt i citronskal, parmesan og olivenolie. Hertil halve tomater med top af cremefraiche og hakket basilikum, anrettet på bund af grofthakket salatblade.
Prøv også hakkebøf med brun sauce
Gå til
Oksekød med smag
I realiteten kan man bare forme fire store bøffer af noget godt oksekød og så servere det. Men så kræver det en god sauce til, at give noget smag. I københavnerbøffer eller bøf Lindstrøm, som nogen også kalder dem, kommes der fyld i selve hakkebøffen, så den får masser af god smag.
Opskrift med noter
Hakkebøffer og københavnerbøffer
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Københavnerbøffer
- 800 g oksekød (hakket)
- 2 stk. sardelfileter (finthakkede ansjoser )
- 1 stk. skalotteløg (eller alm. løg)
- 1 spsk. kapers
- 1 tsk. salt og lidt peber
- 1 spsk. kartoffelmel
- 2 spsk. Olivenolie (til stegning)
Tomater med cremefraiche
Tilbehør
- 400 g grønne bønner
- 400 g salat
Sådan gør du
- Ælt kødet med løg, kapers, salt, peber og kartoffelmel og form det til 4 store bøffer. Krydr med salt og peber.
- Steg dem gyldne på panden i smør 2-3 minutter på hver side alt efter hvor gennemstegte, de skal være.
- Pak dem ind i stanniol så kødsaften trænger helt ind i hakkebøffen.
Tomater med cremefraiche
- Rør ingredienserne til cremefraiche saucen sammen, smag den til og kom en god teskefuld ovenpå de halverede tomater og drys med hakket basilikum. Anret dem på en bund af grofthakket salat.
- Tag de friske grønne bønner. Nip stilken af og kom bønnerne i en gryde der kan dampe bønnerne. Har du ikke sådan en, kommes bønnerne i en gryde med kogende letsaltet vand og en lille klat smør.
- Damp dem kun ca. 5 minutter så de stadig er lidt sprøde. Sættes til afdrypning og duppes tør.
- Vend de aftørrede bønner i lidt revet citronskal, revet parmesan, olivenolie og en knivspids salt og friskkværnet peber.
Servering
- Kom lidt grohakket tomat og basilikum ovenpå hakkebøffer. Anret bøfferne på varme tallerkener med grønne bønner og resten af tilbehøret.
Noter
- I stedet for at dampe de grønne bønner, kan de svitses i olie på en varm pande
- Bemærk venligst, at rå bønner må ikke spises, da de er lidt giftige i rå tilstand
- Sardeller og ansjoser er det samme
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 15 min. Samlet tid er ca. 25 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 800 g oksekød (hakket)
- ▢2 stk. sardelfileter (finthakkede ansjoser )
- 1 stk. skalotteløg (eller alm. løg)
- 1 spsk. kapers
- 1 tsk. salt og lidt peber
- 1 spsk. kartoffelmel
- 2 spsk. Olivenolie (til stegning)
Tomater med cremefraiche
- 4 stk. tomater (store og skåret igennem)
- 1 ½ dl cremefraiche 38%
- 1 bundt basilikum (grofthakket)
- 1 tsk. salt og lidt peber
🥬Pynt
🥗Tilbehør
- 400 g grønne bønner
- 400 g salat
Smag til grønne bønner
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Ælt kødet med løg, kapers, salt, peber og kartoffelmel og form det til 4 store bøffer. Krydr med salt og peber.
- Steg dem gyldne på panden i smør 2-3 minutter på hver side alt efter hvor gennemstegte, de skal være.
- Pak dem ind i stanniol så kødsaften trænger helt ind i hakkebøffen.
Tomater med cremefraiche
- Rør ingredienserne til cremefraiche saucen sammen, smag den til og kom en god teskefuld ovenpå de halverede tomater og drys med hakket basilikum. Anret dem på en bund af grofthakket salat.
- Tag de friske grønne bønner. Nip stilken af og kom bønnerne i en gryde der kan dampe bønnerne. Har du ikke sådan en, kommes bønnerne i en gryde med kogende letsaltet vand og en lille klat smør.
- Damp dem kun ca. 5 minutter så de stadig er lidt sprøde. Sættes til afdrypning og duppes tør.
- Vend de aftørrede bønner i lidt revet citronskal, revet parmesan, olivenolie og en knivspids salt og friskkværnet peber.
🍽Servering
- Kom lidt grohakket tomat og basilikum ovenpå hakkebøffer.
- Anret bøfferne på varme tallerkener med grønne bønner og resten af tilbehøret.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- I stedet for at dampe de grønne bønner, kan de svitses i olie på en varm pande
- Bemærk venligst, at rå bønner må ikke spises, da de er lidt giftige i rå tilstand
- Sardeller og ansjoser er det samme
❓ FAQ
Der kan tilsættes forskellige krydderurter. F.eks. basilikum, oregano, chili og kanel.
Hakkebøffer skal have stuetemperatur inden de steges. Krydr og steg dem ved kraftig varme og pak dem derefter ind i stanniol, så trækker saften ind og bøfferne bliver både sprøde og saftige.
Kommentarer
Ingen kommentarer