Hakket oksekød med hvidkål er en af de retter som smager meget bedre end den ser ud. Smagen fra paprika kommer virkelig frem, og er med til, at gøre denne ret helt speciel lækker. Det er derfor vigtigt, at du “brænder” paprikaen godt af, så smagen dermed rigtig kommer frem.
Denne ret kan laves på 30 minutter, og den vil stadig smage fantastisk. Du kan lade den simre lidt længere, hvis du vil have mere smag.
Brug god mager oksekød og økologiske gulerødder med mest smag og sødme. Du sparer også på kødet i denne opskrift, så retten er ret billig at lave. Hakket oksekød med hvidkål eller spidskål, er tilmed sund aftensmad og en børnevenlig ret, som er nem at lave.
Prøv også hakket oksekød i fad
Gå til
Inden du går i gang med retten – oksekød med hvidkål
Inden du begynder på opskriften “Hakket Oksekød med Hvidkål”, er der nogle ting, du skal være opmærksom på:
Krydderier og ingredienser: Denne originale opskrift laves med almindelige krydderier, men hvis du ikke er godt bekendt med krydderier, har du måske brug for, at kende hvilke krydderier, som passer sammen eller hjælp til at forstå instruktionerne i opskriften.
Alle ingredienser: Se opskriften godt igennem, og se efter om du har alle de nødvendige ingredienser. Brug evt. vores ingrediensliste som indkøbsliste.
Ingredienser: Udover at have ingredienserne klar, skal du sørge for at have alle de nødvendige mængder, så der ikke mangler noget. Opskriften indeholder hakket oksekød, kål (enten spidskål eller hvidkål, løg, hvidløg, tomater, tomatpuré, oksebouillon, krydderier og olie.
Køkkenudstyr: Tjek om du har det nødvendige køkkenværktøj og tilbehør nævnt i opskriften såsom skærebræt, kniv, bradepande, gryde mv.
Forberedelse: Læs opskriften grundigt igennem, før du begynder at forstå hvert trin, og sørg for, at du afsætter nok tid til forberedelse, madlavning og eventuelle nødvendige marinerings- eller hvileperioder.
Diætrestriktioner/allergier: Hvis du eller nogen, du laver mad til, har diætrestriktioner eller allergier, så tjek ingredienserne for eventuelle problemer. I tilfælde af allergi skal du sikre dig, at der ikke er krydskontaminering under tilberednings processen.
Justeringer: Du er velkommen til at justere opskriften efter dine personlige præferencer, såsom krydderiniveauer eller yderligere ingredienser, du kunne tænke dig at inkludere. Vær dog opmærksom på eventuelle justeringer, der væsentligt kan ændre resultatet eller tilberedningstiden.
Madlavningsfærdigheder: Gør dig bekendt med de grundlæggende madlavningsteknikker nævnt i opskriften, såsom at hakke, sautere og simre. Dette vil hjælpe dig med at følge instruktionerne problemfrit.
Portioner: Tjek opskriften for at se, om den angiver antallet af portioner, den giver. Juster om nødvendigt mængderne i overensstemmelse hermed baseret på antallet af personer, du laver mad til.
Husk at madlavning kan være en sjov og dejlig oplevelse, så tag dig god tid, følg instruktionerne omhyggeligt, og nyd processen!
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 minutter. Arbejdstid ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 60 min. Samlet tid er ca. 1 timer og 40 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
500 gram oksekød (hakket og 7 -12 %.)
½ stk. hvidkål (eller spidskål, finthakket)
2 stk. løg (hakket)
2 fed hvidløg
3 stk. gulerødder (revet)
1 dåse tomater (økologiske hakkede )
70 g tomatpure (lille dåse koncentreret)
1 dl ketchup
3 dl Oksebouillon (eller grøntsagsbouillon) evt. koldt vand
1 tsk. karry
1 spsk. paprika
1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
1 spsk. olivenolie
Tilbehør
400 g salat (frisk)
1 stk. flutes
25 g smør (til flutes)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Pil og pres hvidløg ned i et bæger eller kop.
- Pil og hak løg lidt groft.
- Tag de yderste blade af hvidkål eller spidskål og smid dem ud. Skær kålen midt over og kom den ene halvdel i køleskabet. Den kan bruges en anden gang. Den anden halvdel hakkes fint.
- Skræl gulerødder og riv dem lidt groft.
- Tilsæt lidt olivenolie.
- Rør det sammen.
- Tag en stor gryde og tilsæt lidt fedtstof.
- Tænd op på middelkraftig varme.
- Kom kødet og de hakkede løg i gryden.
- Krydr med salt og peber.
- Brun kødet og løg.
- Tilsæt karry, presset hvidløg og paprika. Svits det med i ca. 1 minut.
- Tilsæt nu koncentreret tomatpure og ketchup og svits det 1 minut.
- Krydr med salt og peber.
- Tilsæt nu revet gulerod og finthakket hvidkål eller spidskål.
- Rør det godt rundt i gryden og lad det få 1 minut.
- Så tilsættes de hakkede tomater og det hele røres godt sammen.
- Nu tilsættes grøntsagsbouillon eller vand.
- Hvis du ikke har så meget tid, kan du nøjes med, at lade retten simre i ca. 30 minutter. Men ellers skal retten simre i ca. 1 time og gerne endnu længere.
🍽Servering
Retten serveres som den er eller med en frisk salat, flutes og smør til.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Du kan erstatte hvidkål med spidskål.
Du kan erstatte bouillon med vand for et fedtfattigere alternativ.
Du kan også tilsætte lidt timian.
Opskrift med noter
Hakket oksekød med gulerødder, hvidkål eller spidskål
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 500 gram oksekød (hakket og 7 -12 %.)
- ½ stk. hvidkål (eller spidskål, finthakket)
- 2 stk. løg (hakket)
- 2 fed hvidløg
- 3 stk. gulerødder (revet)
- 1 dåse tomater (økologiske hakkede )
- 70 g tomatpure (lille dåse koncentreret)
- 1 dl ketchup
- 3 dl Oksebouillon (eller grøntsagsbouillon)
- 1 tsk. karry
- 1 spsk. paprika
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
- 1 spsk. olivenolie
Sådan gør du
- Pil og pres hvidløg ned i et bæger eller kop.
- Pil og hak løg lidt groft.
- Tag de yderste blade af hvidkål eller spidskål og smid dem ud. Skær kålen midt over og kom den ene halvdel i køleskabet. Den kan bruges en anden gang. Den anden halvdel hakkes fint.
- Skræl gulerødder og riv dem lidt groft.
- Tilsæt lidt olivenolie.
- Rør det sammen.
- Tag en stor gryde og tilsæt lidt fedtstof.
- Tænd op på middelkraftig varme.
- Kom kødet og de hakkede løg i gryden.
- Krydr med salt og peber.
- Brun kødet og løg.
- Tilsæt karry, presset hvidløg og paprika. Svits det med i ca. 1 minut.
- Tilsæt nu koncentreret tomatpure og ketchup og svits det 1 minut.
- Krydr med salt og peber.
- Tilsæt nu revet gulerod og finthakket hvidkål eller spidskål.
- Rør det godt rundt i gryden og lad det få 1 minut.
- Så tilsættes de hakkede tomater og det hele røres godt sammen.
- Nu tilsættes grøntsagsbouillon eller vand.
- Hvis du ikke har så meget tid, kan du nøjes med, at lade retten simre i ca. 30 minutter. Men ellers skal retten simre i ca. 1 time og gerne endnu længere.
Servering
- Kog ris som anvist på posen, hvis du serverer kogte ris til.
- Retten serveres som den er eller med kogt ris og en frisk salat, flutes og smør til.
Noter
- Hvidkål kan selvfølgelig erstattes af spidskål
- Du kan også tilsætte lidt timian
- Fløde kan også tilsættes
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Birgit Jensen
Hej Bjørn. Jeg kan ikke se hvornår de putter de hakkede tomater i ? Eller er det bare et forslag 😊
Bjørn Nielsen
Hej Birgit
Tak for din information. 🙂
Du har ret, der mangler denne information i opskriften.
De hakkede tomater skal i, lige efter hvidkålen har fået et minut eller to, og har fået lidt farve.
Jeg retter opskriften til.
Hilsen
Bjørn