Hakket oksekød med hvidkål og gulerod
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Hakket oksekød med hvidkål er en af de retter som smager meget bedre end den ser ud. Brug god mager oksekød og økologiske gulerødder med mest smag og sødme. Du sparer også på kødet i denne opskrift, så retten er ret billig at lave, og tilmed børnevenlig.
- Oksekød med ketchup blandes godt sammen
Ingredienser
- 500 gram hakket oksekød.7 -12 %.
- ½ Hvidkål, finthakket
- 2 små løg, hakket
- 2 fed hvidløg
- 3 gulerødder, revet
- 1 dåse økologiske hakkede tomater
- 1 Stor dåse koncentreret tomatpure
- 1 dl ketchup
- 3 dl koldt vand eller grøntsagsbouillon
- Karry
- Paprika
- Salt og friskkværnet peber
- Olivenolie
Tilbehør
- Frisk salat, flutes og smør
Fremgangsmåde
- Tag en skål og bland oksekødet sammen med koncentreret tomatpure, ketchup.
- Krydr med salt og peber.
- Rør det sammen.
- Tag et bæger eller kop og pres hvidløg op i.
- Tilsæt lidt olie.
- Rør det sammen.
- Tag en stor gryde og kom lidt fedtstof i.
- Tænd op på middelkraftig varme.
- Kom kødet og løg i gryden.
- Brun kødet og løg.
- Tilsæt karry, hvidløgsolie og paprika og brun det i ca. 1 minut.
- Krydr med salt og peber.
- Tilsæt nu revet gulerod og finthakket hvidkål.
- Rør det godt rundt i gryden og lad det få 1 minut.
- Hæld vand i.
- Lad nu retten simre i ca. 1 time.
Servering
- Serveres med salat, flutes og smør til
Prøv også Oksekød hakket i fad
Tips
- Du kan også tilsætte lidt timian.
- Fløde kan også tilsættes
Skriv et svar