Hakket oksekød med hvidkål er en af de retter som smager meget bedre end den ser ud. Brug god mager oksekød og økologiske gulerødder med mest smag og sødme. Du sparer også på kødet i denne opskrift, så retten er ret billig at lave, og tilmed børnevenlig.
Prøv også hakket oksekød i fad
Gå til
📖 Opskrift
Hakket oksekød med gulerødder og hvidkål
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
- 500 gram oksekød (hakket og 7 -12 %.)
- ½ stk. hvidkål (finthakket)
- 2 stk. løg (hakket)
- 2 fed hvidløg
- 3 stk. gulerødder (revet)
- 1 dåse tomater (økologiske hakkede )
- 70 g tomatpure (lille dåse koncentreret)
- 1 dl ketchup
- 3 dl grøntsagsbouillon (eller koldt vand)
- 1 tsk. karry
- 1 spsk. paprika
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
- 1 spsk. olivenolie
Tilbehør
- 400 g salat (frisk)
- 1 stk. flutes
- 50 g smør (til flutes)
Sådan gør du
- Pil og pres hvidløg ned i et bæger eller kop.
- Pil og hak løg lidt groft.
- Tag de yderste blade af hvidkål og smid dem ud. Skær hvidkål midtover og kom den ene halvdel i køleskabet, til den skal bruges en anden gang. Den anden halvdel hakkes fint.
- Skræl gulerødder og riv dem lidt groft.
- Tilsæt lidt olivenolie.
- Rør det sammen.
- Tag en stor gryde og tilsæt lidt fedtstof.
- Tænd op på middelkraftig varme.
- Kom kødet og de hakkede løg i gryden.
- Krydr med salt og peber.
- Brun kødet og løg.
- Tilsæt karry, hvidløgsolie, paprika og svits det med i ca. 1 minut.
- Tilsæt nu koncentreret tomatpure og ketchup og svits det 1 minut.
- Krydr med salt og peber.
- Tilsæt nu revet gulerod og finthakket hvidkål.
- Rør det godt rundt i gryden og lad det få 1 minut.
- Så tilsættes de hakkede tomater og det hele røres godt sammen.
- Nu tilsættes grøntsagsbouillon eller vand.
- Lad nu retten simre i ca. 1 time og gerne endnu længere.
Servering
- Retten serveres med salat, flutes og smør til
Noter
- Hvidkål kan selvfølgelig erstattes af spidskål
- Du kan også tilsætte lidt timian
- Fløde kan også tilsættes
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 minutter. Arbejdstid ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 60 min. Samlet tid er ca. 1 timer og 40 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser
- 500 gram oksekød (hakket og 7 -12 %.)
- ½ stk. hvidkål (finthakket)
- 2 stk. løg (hakket)
- 2 fed hvidløg
- 3 stk. gulerødder (revet)
- 1 dåse tomater (økologiske hakkede )
- 70 g tomatpure (lille dåse koncentreret)
- 1 dl ketchup
- 3 dl grøntsagsbouillon (eller koldt vand)
- 1 tsk. karry
- 1 spsk. paprika
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
- 1 spsk. olivenolie
🥗Tilbehør
- 400 g salat (frisk)
- 1 stk. flutes
- 50 g smør (til flutes)
🔪 Sådan gør du
- Pil og pres hvidløg ned i et bæger eller kop.
- Pil og hak løg lidt groft.
- Tag de yderste blade af hvidkål og smid dem ud. Skær hvidkål midtover og kom den ene halvdel i køleskabet, til den skal bruges en anden gang. Den anden halvdel hakkes fint.
- Skræl gulerødder og riv dem lidt groft.
- Tilsæt lidt olivenolie.
- Rør det sammen.
- Tag en stor gryde og tilsæt lidt fedtstof.
- Tænd op på middelkraftig varme.
- Kom kødet og de hakkede løg i gryden.
- Krydr med salt og peber.
- Brun kødet og løg.
- Tilsæt karry, hvidløgsolie, paprika og svits det med i ca. 1 minut.
- Tilsæt nu koncentreret tomatpure og ketchup og svits det 1 minut.
- Krydr med salt og peber.
- Tilsæt nu revet gulerod og finthakket hvidkål.
- Rør det godt rundt i gryden og lad det få 1 minut.
- Så tilsættes de hakkede tomater og det hele røres godt sammen.
- Nu tilsættes grøntsagsbouillon eller vand.
- Lad nu retten simre i ca. 1 time og gerne endnu længere.
🍽Servering
- Retten serveres med salat, flutes og smør til
💭❓ Tips og FAQ
- Du kan erstatte hvidkål medspidskål
- Du kan også tilsætte lidt timian
- Fløde kan også tilsættes
Birgit Jensen
Hej Bjørn. Jeg kan ikke se hvornår de putter de hakkede tomater i ? Eller er det bare et forslag 😊
Bjørn Nielsen
Hej Birgit
Tak for din information. 🙂
Du har ret, der mangler denne information i opskriften.
De hakkede tomater skal i, lige efter hvidkålen har fået et minut eller to, og har fået lidt farve.
Jeg retter opskriften til.
Hilsen
Bjørn