• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Alle madopskrifter

    Hel oksebov i gryde

    Af Bjørn Nielsen Opdateret feb 28, 2018

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total9
    • 9
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Hel oksebov i gryde med sauce af blendede grøntsager

    Af Min Madopskrift

    Til 4 personer

     

    Kogte grøntsager
    Kogte grøntsager til grøntsagssauce
    Grøntsagssauce
    Grøntsagssauce af blended kogte grøntsager
    Oksebov med grøntsagssauce og kartoffelmos

    Oksebov er et smagfuldt stykke kød, som giver en fantastisk lækker grøntsags sauce. Oksebov kan skæres i små stykker eller steges hel. Denne opskrift er så enkel og alligevel så smagfuld.

    Køb en hel oksebov og tag forskud på vitaminrig vintermad.

    Ingredienser til oksebov:

    • 1 hel oksebov uden for meget fedt og med en vægt på ca. 1200 gram
    • 4 stk. løg
    • 2 dl. knold selleri (gerne med blade)
    • 1 håndfuld blade fra knoldselleri (Kan udelades og erstattes af persille)
    • 3 stk. økologiske friske gulerødder
    • 1 stk. pastinak
    • 1 stor porre
    • 1 mørk porter øl
    • 1 spsk. honning
    • 2 dl vand
    • 8 fed hvidløg
    • 4 blade salvie hakket
    • 1 stor kvist rosmarin hakket (fjern stængel)
    • 1 stor kvist timian
    • Smør og rapsolie til stegning
    • 50 gram smør til grøntsagssaucen
    • Salt og peber

    Ingredienser blended grøntsagssauce:

    • 2 store spsk. smør
    • Salt og peber
    • Kogte grøntsager
    • Lidt stegesky

    Kartoffelmos med grønt:

    • 1 kg. Kartofler
    • 2 dl. mælk
    • 50 gram smør
    • 1 – 2 dl blade fra toppen af knoldselleri (evt. persille i stedet)

    Fremgangsmåde:

    Brun oksebov i en tykbundet gryde på alle 4 sider i halvt smør og rapsolie. Smør oksebov på toppen med honning. Tilsæt løg, selleri, selleriblade, gulerødder, porrer, pastinak, og hele fed hvidløg og fordel det i gryden under omrøring. Tilsæt nu næsten hele porteren, timian, salvie, rosmarin, vand, salt og peber.

    Lad retten koge op og skru nu ned til minimum, så retten stadig simrer sagte. Lad nu okseboven simre i ca. 2 timer. Efter 1 time vendes boven.

    Efter to timer tages boven op og timiankvisten fjernes.

    Fremgangsmåde blended grøntsagssauce:

    Tag alle de kogte grøntsager op af gryden sammen med lidt stegesky, kommer der for meget stegesky med grøntsagerne, hældes dette blot tilbage i gryden.

    Kør grøntsagerne igennem en blender. Hæld evt. de blendede grøntsager igennem et dørslag for at fjerne grove stykker der ikke er blevet blendet.

    Hæld blandingen tilbage i en lille gryde og varm den op og smag den til med salt og peber. Tilsæt smørret og lad den smelte og pisk saucen. Tag straks af varmen.

    Fremgangsmåde kartoffelmos med grønt:

    Tag en stor gryde og hæld vand i og lad det koge op uden salt. Skyld og skrald kartoflerne i mens og skær dem i skiver og kom dem i gryden. Hak selleriblade og kom det med op i. Skru ned for varmen og lad kartoflerne simre og koges møre i ca. 20 minutter.

    Hæld vandet fra kartoflerne (lad bare blade rydde med ud) og tag nu et piskeris og pisk i kartoflerne.  Tilsæt mælken i en tynd stråle og pisk indtil alle klumper er væk og kartofler er blevet til mos. Kom smørret i, og pisk det med rundt.

    Varm kartoffelmosen let op og smag den til med salt og peber. Kom nu en lille håndfuld grønt fra selleri eller persille i kartoffelmosen.

    Servering af oksebov:

    Skær oksebov i ½ – 1 cm tykke skiver, hæld lidt grøntsagssauce hen over. Kom en klat kartoffelmos på tallerkenen og drys evt. med lidt hakket grønt fra knoldselleri eller persille.

    Server kartoffelmos og resten af sauce i varme skåle ved siden af.

    Tilbyd evt. et glas porter øl ved siden af.

    Tips

    Gem stegeskyen og frys den ned, du har nu en dejlig oksebouillon du kan bruge til sauce.

     

    Del meget gerne
    • Total9
    • 9
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    Kort beskrivelse
    recipe image
    Navn på opskrift
    Hel oksebov i gryde
    Udgivet den:
    2013-09-30
    Forberedelsestid:
    30M
    bagetid:
    2H
    Totaltid
    2H30M
    Rating:
    3.51star1star1star1stargray Based on 52 Review(s)
    « Blommesaft
    Ferskensaft »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Gryderetter, Oksekød og kalvekød Tags: Hel oksebov i gryde, Hel oksebov i gryde med sauce af blendede grøntsager

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind