Helstegt oksefilet med bearnaisesauce der ikke skiller
Til 6 personer
Af Min Madopskrift
Helstegt oksefilet med lækker bearnaisesauce der aldrig skiller og pommes frites.
Dagen før fjerner du evt. sener og overskydende fedt. Derefter krydrer du stegen med salt og timian. Du kan i stedet for pommes frites servere bagt kartoffel til Helstegt oksefilet med bearnaisesauce.
Ingredienser Helstegt oksefilet med bearnaisesauce
- 1.5 – 2 kg Oksefilet
- 3 fed hvidløg, presset
- Salt og friskkværnet peber
Hjemmelavede pommes frites
- 16 bagekartofler
- groft salt
- Olivenolie
Ingredienser Bearnaisesauce
- 6 pasteuriserede æggeblommer, stuetemperatur
- 1 stort smalt glas
- 1 spsk. estragoneddike
- Citron, saften
- Salt
- 500 gram smør
- 1 bundt frisk estragon, eller en håndfuld tørret
Tilbehør
- Frisk salat eller bagte rodfrugter
Fremgangsmåde Helstegt oksefilet med bearnaisesauce
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Skær eventuelle sener og overskydende fedt af oksefileten.
- Krydr med salt, timian.
- Tag en stor gryde og kom olie i og tænd godt op for varmen.
- Brun oksefileten af hele vejen rundt.
- Kom oksefileten i en smurt bradepande og hæld stegeskyen over.
- Krydr med salt og peber og gnid hvidløg ind på kødet.
- Stik et stegetermometer i stegen.
- Sæt oksefileten ind midt i ovnen.
- Efter 10 min. skrues der ned på 140 grader.
- Når kernetemperaturener omkring 55 – 57 grader, tages den ud af ovnen og pakkes ind i folie og hviler nu ca. 20 min.
Fremgangsmåde Pommes frites
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Skræl alle kartofler
- Skær dem ud i stave på ca. 1 ½ cm i tykkelse eller hvad du foretrækker.
- Skyl derefter alle stave.
- Læg pommes frites i en skål og bland dem med olie og salt
- Læg pommes frites på en smurt bradepande eller på bagepapir. De må ikke røre hinanden.
- Giv dem ca. 30 min. eller til de er gyldne og sprøde.
- Lav frisk salat eller kom rodfrugter i ovnen
Fremgangsmåde Bearnaisesauce der ikke skiller
- Lækker bearnaisesauce, der aldrig skiller.
- Kom smør i en gryde og varm det forsigtigt op indtil vallen kommer. (må ikke tage farve).
- Hæld æggeblommer, eddike og salt i et højt smalt glas.
- Tag en stavblender og blend massen sammen.
- Tilsæt det varme smør i en tynd stråle imens der hele tiden blendes.
- Smag til med salt og lidt citronsaft.
- Skyl og hak estragonen fint og blend det i saucen.
Prøv også helstegt oksefilet oksefilet med årstidens urter
Tips til Helstegt oksefilet med bearnaisesauce og pommes frites
- Du kan krydre oksefilet dagen før med bla. rosmarin eller timian så smagen af krydderierne bliver kraftigere
- Du kan erstatte estragoneddike med hvidvinseddike
Kommentarer
Ingen kommentarer