• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Oksekød og kalvekød

    Lady og vagabonden spaghetti

    Af Julie Fie Opdateret 12 måneder siden

    Lady og vagabonden pasta

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total2
    • 1
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Så er den her – den berømte lady og vagabonden spaghetti med kødboller. Uhmm. Får at få den allerbedste smag, SKAL den simre i mindst 2 timer.
    Denne ret har så meget smag og er virkelig lækker at servere, til en rigtig hyggelig middag med kæresten/veninden hvis der skal serveres noget ekstra lækkert! 🙂

    Man kan næsten allerede fornemme lysene på bordet, den røde ternede dug og rødvinen når man ser Lady og vagabonden spaghetti ! 🙂

    Jeg er faktisk normalt ikke så glad for sådan noget spaghetti kødsovs, da jeg hurtigt kan synes det kan blive kedeligt og komme til at smage for meget af “flåede tomater/ tomat puré. Men med disse store oksekødboller og kødsauce der simrer i to timer, kommer den rigtige tomatsauce frem.

    Lady og vagabonden spaghetti

    Lady og vagabonden spaghetti med kødboller

    Opskrift på Lady og vagabonden spaghetti med kødboller
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 2 t
    Samlet tid 2 t 5 min
    Ret Hovedret
    Køkken Italiensk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 45 %

    Ingredienser
      

    Kødbollerne

    • 1 stk. Løg ((cirka. 100 gram))
    • 1 fed Hvidløg
    • 1 stk. Citron (Økologisk. (Du skal bruge revet skal og saften))
    • 400 g Oksekød (Hakket)
    • 1 stk. Æg
    • 1 spsk. Vand
    • 1½ tsk. Salt
    • ½ tsk. Cayennepeber ((Du kan også bruge almindelig chili))

    Saucen

    • 1 stk. Løg
    • 1 fed Hvidløg
    • 1 spsk. Olivenolie
    • 1 spsk. Basilikum (Tørret)
    • 2 ds. Tomater (Hakkede)
    • ½ dl. Fløde
    • 2 tsk. Sukker (Eller honning)
    • ½ tsk. Cayennepeber
    • 1 tsk. Salt

    Sådan gør du
     

    Kødbollerne

    • Hak løgene fint og pres hvidløg.
    • Riv nu skallen af citronen og rør alle ingredienserne sammen og lad farsen hvile i minimum en halv time i køleskabet.
    • Når farsen har hvilet, formes den til små boller med teske eller med hænderne.

    Saucen

    • Hak løg og hvidløg fint og svits det herefter i olie sammen med basilikum og cayennepeber i et par minutter.
    • Svits dem til løgene er klare.
    • Tilsæt nu flåede tomater og lad saucen simre under låg i minimum en halv time.
    • Tilsæt nu salt og sukker. Bollerne kommes i saucen og der skrues op for varmen til den simrer igen.
    • Lad alt dette koge under låg til bollerne flyder op til overfladen. Det tager cirka 10 min.
    • Til sidst tilsættes fløde og retten smages til.
    • Når saucen er ved at være færdig, sættes en gryde vand over til at koge spaghettien i, og så koger du spaghettien cirka 10 min. før retten er færdig, så de ikke står og bliver kolde og kedelige.
    • Du kan eventuelt servere det, i en skål ved siden af – så kan man selv bestemme hvor meget der skal på ?

    Noter

    • Retten er rigtig lækker med parmesan eller almindelig revet ost til.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 899kcal (45%) | Kulhydrater: 122g (41%) | Protein: 48g (96%) | Fedt: 35g (54%) | Mættet fedt: 12g (75%) | Trans fedt: 1g | Fiber: 26g (108%) | Sukker: 80g (89%) | Vitamin A: 2239IU (45%) | Vitamin C: 88mg (107%) | Calcium: 275mg (28%) | Jern: 21mg (117%)
    Keyword Lady og vagabonden spaghetti
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    Hvis du vil gøre det lidt ekstra specielt kan du servere det hele på et stort fad og så med små tallerkener, så i kan tage og spise fra et fælles fad – det er SÅ hyggeligt. Så med en god rødvin til, levende lys og eventuelt lidt lækkert brød til (du kan se opskriften på hjemmelavede brød & hvidløgsbrød her på siden).

    Prøv også Spaghetti Carbonara – den simple

    – Rigtig god fornøjelse og god aften 🙂

    Mvh. Julie Fie

    Madredaktør på Min Madopskrift

    * Har du spørgsmål til retten eller ris&ros kan du skrive en kommentar under opskriften eller sende mig en mail på;
    Juliefiegeisle@hotmail.com

    Del meget gerne
    • Total2
    • 1
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Spicy rejer med grøntsager
    Oksefilet grillet med rotisserie »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Billig mad, Italienske madopskrifter, Oksekød og kalvekød Tags: basilikum, cayennepeber, citron, fløde, hvidløg, løg, oksekød, Øg, Tomat

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind