Så er den her – den berømte lady og vagabonden spaghetti med kødboller. Uhmm. Får at få den allerbedste smag, SKAL den simre i mindst 2 timer.
Denne ret har så meget smag og er virkelig lækker at servere, til en rigtig hyggelig middag med kæresten/veninden hvis der skal serveres noget ekstra lækkert! 🙂
Man kan næsten allerede fornemme lysene på bordet, den røde ternede dug og rødvinen når man ser Lady og vagabonden spaghetti ! 🙂
Jeg er faktisk normalt ikke så glad for sådan noget spaghetti kødsovs, da jeg hurtigt kan synes det kan blive kedeligt og komme til at smage for meget af “flåede tomater/ tomat puré. Men med disse store oksekødboller og kødsauce der simrer i to timer, kommer den rigtige tomatsauce frem.
📋 Opskrift med noter
Lady og vagabonden spaghetti med kødboller
Hjælp andre ved at give opskriften stjerner når du har lavet den
Ingredienser
Kødbollerne
Sådan gør du
Kødbollerne
- Hak løgene fint og pres hvidløg.
- Riv nu skallen af citronen og rør alle ingredienserne sammen og lad farsen hvile i minimum en halv time i køleskabet.
- Når farsen har hvilet, formes den til små boller med teske eller med hænderne.
Saucen
- Hak løg og hvidløg fint og svits det herefter i olie sammen med basilikum og cayennepeber i et par minutter.
- Svits dem til løgene er klare.
- Tilsæt nu flåede tomater og lad saucen simre under låg i minimum en halv time.
- Tilsæt nu salt og sukker. Bollerne kommes i saucen og der skrues op for varmen til den simrer igen.
- Lad alt dette koge under låg til bollerne flyder op til overfladen. Det tager cirka 10 min.
- Til sidst tilsættes fløde og retten smages til.
- Når saucen er ved at være færdig, sættes en gryde vand over til at koge spaghettien i, og så koger du spaghettien cirka 10 min. før retten er færdig, så de ikke står og bliver kolde og kedelige.
- Du kan eventuelt servere det, i en skål ved siden af – så kan man selv bestemme hvor meget der skal på ?
Noter
- Retten er rigtig lækker med parmesan eller almindelig revet ost til.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Hvis du vil gøre det lidt ekstra specielt kan du servere det hele på et stort fad og så med små tallerkener, så i kan tage og spise fra et fælles fad – det er SÅ hyggeligt. Så med en god rødvin til, levende lys og eventuelt lidt lækkert brød til (du kan se opskriften på hjemmelavede brød & hvidløgsbrød her på siden).
Prøv også Spaghetti Carbonara – den simple
– Rigtig god fornøjelse og god aften 🙂
Mvh. Julie Fie
Madredaktør på Min Madopskrift
* Har du spørgsmål til retten eller ris&ros kan du skrive en kommentar under opskriften eller sende mig en mail på;
Juliefiegeisle@hotmail.com
Kommentarer
Ingen kommentarer