Cuvette roast med flødekartofler
Af Min Madopskrift
Til 4 personer
Mør cuvette roast med flødekartofler
Vi har lavet en nem og enkel opskrift på mør cuvettesteg. Vi laver cuvetten som roast så den tilmed bliver mere smagsfuld.
Cuvettesteg er en meget velsmagende udskæring, men cuvette er ofte lidt sej i kødet. Dette kan man gøre noget ved.
Her er en opskrift som er enkel og let at følge, og få cuvettestegen mør og rosa. Man kan lave culottesteg efter samme fremgangsmåde som cuvettesteg.
De braiserede grøntsager, kan bruges i andre retter også. Spidskål kan erstattes med kinakål, hvis man lige har det i køleskabet. Braiserede grøntsager, smager fantastisk! Prøv det endelig en dag!
Ingredienser:
- Cuvettesteg ca. 1.5 kg.
- Salt og peber
- 3 fed hvidløg
- 1 rød peber i små hakkede terninger
- Frisk timian
- Frisk rosmarin
- Salvieblade
- Smør
Ingredienser flødekartofler:
- 2 kg. Kartofler
- 4 dl piskefløde
- Muskatnød revet
- 100 gram revet ost
Tilbehør braiseret grøntsager:
- ½ fennikel
- 1 løg
- ½ aubergine
- ½ squash
- ¼ spidskål
- Sød chilisauce
- Smør
- Olie
- Marokkansk krydderi, Ras el Hanout
- Salt og peber
Fremgangsmåde cuvette roast:
Begynd med at tage stegen ud af vakuumposen en time før tilberedning. Derefter kigges stegen efter for hinder på bagsiden og på fedtsiden. Fjern hinder så der kun er fedt tilbage. Fjern også overflødigt fedt. Det er hinderne som gør cuvetten sej. Der er også en hinde under fedtlaget. Man kan skære al fedt af, og derefter fjerne hinden og derefter lægge fedt tilbage.
Rids oversiden af stegen dybt (0,5 til 1 cm) og i tern. Kødsaften skal nok blive i kødet, og smagen trænger ind i kødet, og det er det vi vil have.
Derefter laves nogle ekstra dybe ridser.
Derefter gnides cuvetten med rigelig hvidløg på oversiden, og timian, rosmarin, salvie gnubbes godt ned i stegen.
Tag nu en teskefuld smør og put ned i hullerne, pres hvidløg, rød peber og krydderurter med ned.
Krydr med peber, og læg kødet i et ovnfast fad.
Sæt ovnen på 90 grader og sæt stegen ind. Du kan hæve temperaturen til 100 grader efter 30 min hvis du er i tidsnød. Men ellers lad nu cuvettestegen hygge sig på de 90 grader.
Efter halvanden time er temperaturen i stegen ved at være høj. Kommer selvfølgelig an på hvilken ovn man har, men kig efter stegen. Tag stegen ud, når temperaturen i kernen er ca. 58 grader.
Lad nu stegen hvile minimum en halv time.
Derefter sættes den ind i ovnen på 200 grader. Når kernetemperaturen er 60 grader, grilles den i ca. 2 minutter.
Du har nu en lækker saftig mør rosa cuvettesteg, som kan spises med det samme.
Fremgangsmåde flødekartofler:
Vi lavede vores flødekartofler sammen med cuvette roast, men har man to ovne er det nemmere. Flødekartofler laves færdig mens stegen hviler.
Tag nogle gode kartofler (f.eks. vildmose kartofler). Skræl dem, og skær dem i tynde skriver på ca. 3 mm.
Kom derefter kartoflerne i et smurt ildfast fad.
Riv muskatnød hen over. Kom salt og friskrevet peber hen over. Kom revet ost henover og hæld fløden i, og rør rundt.
Pres osten godt ned i kartoflerne, da osten ellers kan blive hård. Fordel smørklatter på kartoflerne.
Stil fadet i ovnen ca. 40 min. ved 200 grader. Efter ca. 20 minutter røres der rundt i fadet, for at fordele det hele, så smagen rigtigt kan komme frem.
De sidst 10 minutter skrues op til 220 grader, så kartoflerne kan blive gyldne.
Stik en kniv i kartoflerne og mærk om de er blevet møre efter 40 minutter. Er de møre tages de ud, ellers bliver de i ovnen til de er klar.
Fremgangsmåde braiserede grøntsager:
Skær løg i halve ringe. Fennikel snittes groft. Aubergine og squash skæres i skiver og halveres. Spidskål snittes groft.
Hæld olie på en varm pande og kom grøntsagerne på og svits dem i ca. 5 minutter. Skru ned for varmen og forsæt stegningen i ca. 5minutter på en middelvarm pande.
Når grøntsagerne har fået farve kommes Ras el Hanout og steger med 1 minut. Derefter tilsættes sød chili sauce der også steger med i et par minutter.
Kom salt og friskkværnet peber hen over.
Derefter serveres braiserede grøntsager.
Kommentarer
Ingen kommentarer