-
Mexicansk chiligryde
- Mexicansk chiligryde
Mexicansk chiligryde
Af min madopskrift
Til 4 personer
Ingredienser Mexicansk chiligryde:
500 g hakket oksekød
3 dl. Ris
1 løg
4 fed hvidløg
Olivenolie
1 lille rød chili
1 tsk. Spidskommen
Salt og peber
1 spsk. mørk chokolade 70 %
1 rød peber
1 dl. Hvidvinseddike
1 spsk. honning
Halv mørk øl
Tilbehør Mexicansk chiligryde:
Frisk salat med dressing. Baguette med smør og kold øl
Krydret dressing
Ingredienser Krydret dressing:
3 dl ylette ymer
1 tsk. Himalaya salt
Friskkværnet peber
3 spsk. sød chilisauce
Salat kinakål eller spidskål, majs, peanut og frisk tomat.
Dressingen skal trække i køleskab en time før servering. Rør rundt inden servering.
Servér dressingen i en pæn glasskål.
Lav skåle med strimlet salat, kinakål eller spidskål, majs, peanut og frisk tomat.
Eller
Lav en stor skål blandet salat.
Fremgangsmåde ris:
Kog risene som anvist på posen. Eller se afsnit ”kogning af ris”
Sluk for varmen, efter ca. 10 min og lad ris stå og blive møre på eftervarmen igen i ti minutter.
Fremgangsmåde Mexicansk chiligryde:
Pil løget. Hak løg, peberfrugt og hvidløg fint og svits blandingen i krydderierne og olie under stærk varme i en gryde. Tilsæt det hakkede kød og svits det med, til kødet har skiftet farve.
Kom revet chokolade i. Tilsæt øl, hvidvinseddike og risene. Lad blandingen stå og simre i 20 minutter.
Smag til med salt og peber
Tips
Ønsker man et lidt anderledes smag kan der tilsættes en håndfuld frisk annanas de sidste ti minutter.
Skriv en kommentar