Mør Oksefilet i stegeso
Til to personer
Denne opskrift er ikke som de traditionelle med paprika og fløde og champignons, men en moderne menu Ala 2014.
Vi har tilsat stjerneanis til Oksefilet i stegeso, for at få en skøn eftersmag af anis og lakrids.
Oksefilet i stegeso er en skøn ret, som dufter så pragtfuldt, at man næsten ikke kan vente på at det bliver færdigt.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Oksefilet i stegeso
- To stk. oksefilet a 300 gram
- 1 dåse hakkede tomater
- Salt og friskkværnet peber
- 1 spsk. hele hasselnødder
- 2 fed hvidløg
- 4 små eller 2 store gulerødder
- 2 stk. stjerneanis
- 1 spsk. paprika
- 1 løg
- 2 stængler bladselleri
- 1 ½ – 2 dl. rødvin eller oksebouillon
- 1 kvist karry, frisk (karryplante og kan udelades)
- 1 kvist salvieblade
- 1 kvist timian
- 1 hel chili
- 4 hele blade fra kinakål
- 1 spsk. Hvedemel
- 1 Lemon, saft
Fremgangsmåde Oksefilet i stegeso
Se oksefilet efter for sener og fedt og skær det væk.
Rens grøntsagerne og skær bladselleri i små stykker.
Læg de hele blade kinakål rundt i stegesoen.
Skræl gulerødder og kom dem i.
Skyld chili, flæk den og kom den i med kerner.
Drys melet over.
Læg kødet i stegesoen.
Hæld paprika over.
Pil løget og skær det i kvarte stykker og læg det ved siden af kødet.
Pil hvidløg og kom de hele fed hvidløg i.
Hæld hasselnødder i.
Læg krydderurt kviste ved.
Hæld tomat i.
Hæld rødvin eller oksebouillon over.
Læg stjerneanis i.
Krydr med salt og peber.
Tænd ovnen på 150 grader alm. varme.
Sæt låget på stegesoen og kom den ind i ovnen i ca. 2 ½ time.
Smag det hele til med salt, friskkværnet peber og saft fra lemon.
Sæt ris over og følg anvisningen på posen.
Fjern krydderurt kviste.
Servering
Kom ris på en tallerken og kom en passende mængde af fonden fra stegesoen over de kogte ris.
Læg de møre gulerødder, kinakål og løg ved.
Kom et mørt stykke kød ved.
Server straks.
Prøv også langtidsstegt oksefilet
Tips til Oksefilet i stegeso
Du kan tilsætte fløde og blende ingredienserne fra stegesoen og få en mere tyk sauce.
Kommentarer
Ingen kommentarer