Mรธr Oksefilet i stegeso
Til to personer
Denne opskrift er ikke som de traditionelle med paprika og flรธde og champignons, men en moderne menu Ala 2014.
Vi har tilsat stjerneanis tilย Oksefilet i stegeso, for at fรฅ en skรธn eftersmag af anis og lakrids.
Oksefilet i stegeso er en skรธn ret, som dufter sรฅ pragtfuldt, at man nรฆsten ikke kan vente pรฅ at det bliver fรฆrdigt.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Oksefilet i stegeso
- To stk. oksefilet a 300 gram
- 1 dรฅse hakkede tomater
- Salt og friskkvรฆrnet peber
- 1 spsk. hele hasselnรธdder
- 2 fed hvidlรธg
- 4 smรฅ eller 2 store gulerรธdder
- 2 stk. stjerneanis
- 1 spsk. paprika
- 1 lรธg
- 2 stรฆngler bladselleri
- 1 ยฝ – 2 dl. rรธdvin eller oksebouillon
- 1 kvist karry, frisk (karryplante og kan udelades)
- 1 kvist salvieblade
- 1 kvist timian
- 1 hel chili
- 4 hele blade fra kinakรฅl
- 1 spsk. Hvedemel
- 1 Lemon, saft
Fremgangsmรฅde Oksefilet i stegeso
Se oksefilet efter for sener og fedt og skรฆr det vรฆk.
Rens grรธntsagerne og skรฆr bladselleri i smรฅ stykker.
Lรฆg de hele blade kinakรฅl rundt i stegesoen.
Skrรฆl gulerรธdder og kom dem i.
Skyld chili, flรฆk den og kom den i med kerner.
Drys melet over.
Lรฆg kรธdet i stegesoen.
Hรฆld paprika over.
Pil lรธget og skรฆr det i kvarte stykker og lรฆg det ved siden af kรธdet.
Pil hvidlรธg og kom de hele fed hvidlรธg i.
Hรฆld hasselnรธdder i.
Lรฆg krydderurt kviste ved.
Hรฆld tomat i.
Hรฆld rรธdvin eller oksebouillon over.
Lรฆg stjerneanis i.
Krydr med salt og peber.
Tรฆnd ovnen pรฅ 150 grader alm. varme.
Sรฆt lรฅget pรฅ stegesoen og kom den ind i ovnen i ca. 2 ยฝ time.
Smag det hele til med salt, friskkvรฆrnet peber og saft fra lemon.
Sรฆt ris over og fรธlg anvisningen pรฅ posen.
Fjern krydderurt kviste.
Servering
Kom ris pรฅ en tallerken og kom en passende mรฆngde af fonden fra stegesoen over de kogte ris.
Lรฆg de mรธre gulerรธdder, kinakรฅl og lรธg ved.
Kom et mรธrt stykke kรธd ved.
Server straks.
Prรธv ogsรฅ langtidsstegt oksefilet
Tips til Oksefilet i stegeso
Du kan tilsรฆtte flรธde og blende ingredienserne fra stegesoen og fรฅ en mere tyk sauce.




















Kommentarer
Ingen kommentarer