Roastbeef med grøn salat og krydderurt dressing
Af min madopskrift
GÆSTEMAD TIL 8 PERSONER
Vi har valgt at lave en stor roastbeef, har du en mindre steg, f. eks. på 1 kg. reducerer du bare lidt i ingredienserne.
Roastbeef stegt i peberkorn smager fantastisk! Prøv det!
Ingredienser roastbeef:
2 kg roastbeef
1 spsk. stødte sorte peberkorn
1 spsk. stødte grønne madagascar peberkorn
1 spsk. stødte rosa peberkorn, Baies rose (Pink peber)
50 g smør
1 spsk. olie
salt og peber
2 dl rødvin
2 dl oksebouillon
Tilbehør til roastbeef:
Groft brød og frisk grøn salat
Pynt til roastbeef:
1 spsk. stødte grønne Madagaskar peberkorn
1 spsk. stødte rosa baies rose peberkorn.
Fremgangsmåde roastbeef:
Kødet vendes i stødte peberkorn (gerne flere slags) før det steges. Det giver en fin velkendt, krydret lidt pikant stærk smag til stegen.
Når du har rullet stegen ind i peberkorn, brunes stegen kort i olie en gryde.
Drys lidt salt på, hæld vin og oksebouillon ved, dæmp varmen og lad kødet stege ca. 20 minutter under låg. Derefter stik et stegetermometer i stegen og hold øje med at kernetemperaturen ikke kommer højere end 60 grader. Vend det jævnligt under stegningen.
Tag kødet op, når du når den ønskede temperatur, og dæk det roastbeef med folie.
Derefter drysses der med grønne og rosa peberkorn over stegen inden servering.
Roastbeefen skæres i tynde skiver og serveres med salaten.
Sauce til roastbeef:
Se brun sauce af stegesky i kategori sauce.
GRØN SALAT MED KRYDDERURT DRESSING
Til 8 personer
Ingredienser grøn salat:
1 stort skyllet blomkålshoved i buketter
1 dåse afdryppede minimajs
400 g skyllede blommetomater skåret i kvarte
Kødet af 4 modne avocado skåret i terninger.
Krydderurter dressing:
1 dl olie
2 spsk. lys vineddike
2 spsk. lys dijonsennep
2 fed pillede pressede hvidløg
½ dl. Skyllet hakket persille
1 spsk. skyllet hakket persille
1 tsk. Revet økologisk citronskal
Salt og peber
Pynt grøn salat:
Persille
Fremgangsmåde grøn salat:
Alle grønsagerne hældes i en skål og blandes. Rør dressingen sammen og fordel den over grønsagerne. Anret på et fad. Drys og pynt med hakket persille.
Fredis
Og nu står jeg så med opskriften, præcist den samme (har dog tænkt mig at komme kirsebær ovenpå ligesom dig) men kan det være rigtigt at det skal i ovnen??? alle andre opskrifter siger det bare skal i køleskab.
kagekram
Heidi
Min Madopskrift
Hej Fredis
Tak for din henvendelse.
Du skal brune roastbeef af i en i gryde, og derefter hælde rødvin og lidt oksebouillon ved og lade stegen simre. Sæt et stegetermometer i stegen, så den ikke får for meget.
Du kan sagtens sætte stegen i køleskabet når den er afkølet, og spise den kold.
Mvh.
Min Madopskrift