Vi har valgt at lave en stor roastbeef, har du en mindre steg, f. eks. på 1 kg. reducerer du bare lidt i ingredienserne.
Roastbeef stegt i peberkorn smager fantastisk! Prøv det!
Ingredienser roastbeef:
2 kg roastbeef
1 spsk. stødte sorte peberkorn
1 spsk. stødte grønne madagascar peberkorn
1 spsk. stødte rosa peberkorn, Baies rose (Pink peber)
50 g smør
1 spsk. olie
salt og peber
2 dl rødvin
2 dl oksebouillon
Tilbehør til roastbeef:
Groft brød og frisk grøn salat
Pynt til roastbeef:
1 spsk. stødte grønne Madagaskar peberkorn
1 spsk. stødte rosa baies rose peberkorn.
Fremgangsmåde roastbeef:
Kødet vendes i stødte peberkorn (gerne flere slags) før det steges. Det giver en fin velkendt, krydret lidt pikant stærk smag til stegen.
Når du har rullet stegen ind i peberkorn, brunes stegen kort i olie en gryde.
Drys lidt salt på, hæld vin og oksebouillon ved, dæmp varmen og lad kødet stege ca. 20 minutter under låg. Derefter stik et stegetermometer i stegen og hold øje med at kernetemperaturen ikke kommer højere end 60 grader. Vend det jævnligt under stegningen.
Tag kødet op, når du når den ønskede temperatur, og dæk det roastbeef med folie.
Derefter drysses der med grønne og rosa peberkorn over stegen inden servering.
Roastbeefen skæres i tynde skiver og serveres med salaten.
Sauce til roastbeef:
Se brun sauce af stegesky i kategori sauce.
GRØN SALAT MED KRYDDERURT DRESSING
Til 8 personer
Ingredienser grøn salat:
1 stort skyllet blomkålshoved i buketter
1 dåse afdryppede minimajs
400 g skyllede blommetomater skåret i kvarte
Kødet af 4 modne avocado skåret i terninger.
Følg os på facebook, instagram, pinterest, twitter
Nye opskrifter i vores nyhedsbrev
Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen.
Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.
Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk.
Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livsstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.
Og nu står jeg så med opskriften, præcist den samme (har dog tænkt mig at komme kirsebær ovenpå ligesom dig) men kan det være rigtigt at det skal i ovnen??? alle andre opskrifter siger det bare skal i køleskab.
Hej Fredis
Tak for din henvendelse.
Du skal brune roastbeef af i en i gryde, og derefter hælde rødvin og lidt oksebouillon ved og lade stegen simre. Sæt et stegetermometer i stegen, så den ikke får for meget.
Du kan sagtens sætte stegen i køleskabet når den er afkølet, og spise den kold.
Mvh.
Min Madopskrift
Fredis
Og nu står jeg så med opskriften, præcist den samme (har dog tænkt mig at komme kirsebær ovenpå ligesom dig) men kan det være rigtigt at det skal i ovnen??? alle andre opskrifter siger det bare skal i køleskab.
kagekram
Heidi
Min Madopskrift
Hej Fredis
Tak for din henvendelse.
Du skal brune roastbeef af i en i gryde, og derefter hælde rødvin og lidt oksebouillon ved og lade stegen simre. Sæt et stegetermometer i stegen, så den ikke får for meget.
Du kan sagtens sætte stegen i køleskabet når den er afkølet, og spise den kold.
Mvh.
Min Madopskrift