Tournedos af oksemørbrad
Af Min Madopskrift
Til 2 personer
- Sprødstegte Pommes chef kartofler i ovn er perfekt tilbehør til tournedos
- Gorgonzolasauce med oksemørbrad og kartofler
Lav en nem nytårsmenu. Klassisk tournedos af oksemørbrad med kraftig gorgonzolasauce, er en nytårsmenu de fleste kan lave. Tilberedningstiden er kort, bøffen er garanteret mør og saucen er spændene med kraftig smag fra osten.
Ingredienser:
- 600 gram eller 4 skiver oksemørbrad.
- 100 gram gorgonzola + ekstra til saucen
- 2 fed presset hvidløg
- Knust hel peber
- Salt
- Olie eller smør
- 2 cl. tør sherry eller whisky
- 2 dl cremefraiche eller fløde
- Oksefond eller bouillonterning
Tilbehør:
Sprøde ovnbagte pommes chef kartofler med kogte grøntsager
Fremgangsmåde:
Tag oksemørbrad og skær ud i passende tykke skiver. Skær et snit i tournedos og kom en skive gorgonzola ost i og drys med salt og peber.
Tænd nu komfuret op på stærk varme og kom lidt fedtstof på panden. Så snart tournedos kommer på panden, skrues der ned for varmen.
Skrue op igen inden der vendes, og så igen ned for varmen.
Steg nu tournedos tre minutter på hver side.
Når der er ca. 1 minut tilbage på hver side, smøres hvidløg over tournedos.
Tag nu tournedos af panden og kom dem på en varm tallerken og pak dem ind i stanniol og sæt dem lunt eller i en varm ovn.
Sæt panden med stegeskyen tilbage på blusset og pisk nu sherryen eller whiskyen ind i stegeskyen. Tilsæt et par skiver gorgonzola ost, fløde og oksefond.
Kog det op og sammen og smag til med peber og evt. lidt salt.
Fremgangsmåde tilbehør:
Lav de sprødstegte ovnbagte pommes chef kartofler og de kogte grøntsager, så de er klar til servering med tournedos.
Se evt. under kategori kartofler ang. fremgangsmåden pommes chef kartofler.






Skriv et svar