Dejlig moderne, enkel, let og nem menu som nemt kan laves under eller på ca. en halv time. Fettuccine med serranoskinke og asparges, giver en skøn mæthedsfornemmelse uden at man føler sig overmæt. Den salte skinke, giver en pikant smag til grøntsager. Du kan koge lidt broccoli og komme med, hvis du ønsker ekstra grøntsager.
Prøv også Fettuccine med laks og spinat
Gå til
Asparges og forår
Det her er nok en af de bedste forårs eller sommer menuer, da helt friske asparges er nr. 1 om foråret. Vi er så heldige, at vi har asparges i vores have, og der er ikke langt fra køkkenhaven, til den kogende gryde med letsaltet vand i køkkenet.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 7 minutter. Arbejdstid ca. 8 min. Tilberedningstid ca. 15 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
10 skiver skinke (serrano)
1 pk. fettuccine (ca. 300 gram. Evt. fettuccine med spinat)
1 kop ærter (friske)
¼ liter piskefløde
1 stk. citron (Økologisk )
2 spsk. citronsaft
1 spsk. citronskal
1 håndfuld mynte (frisk )
1 håndfuld asparges
1 tsk. Salt og friskkværnet peber
Tilbehør
4 stk. tomater
200 g mozzarella
2 spsk. olivenolie
½ stk. icebergsalat
SÅDAN GØR DU
Kog fettuccine som anvist på pakken.
Kog asparges møre i letsaltet vand.
Hak mynteblade.
Ærter, fløde og lidt revet citronskal koges forsigtigt op i en tykbundet pande.
Smag til med citronsaft, mynteblade, salt og peber.
Skyl og hak salat.
Skyl og skær tomater i skiver.
Fordel salat i bunden af et fad og kom skiver af tomat ovenpå.
Dryp olivenolie over
Servering
Kom pasta i en dyb tallerken og rør flødesaucen godt rundt i pastaen.
Krydr med salt og rør rundt.
Hak de kogte asparges og fordel dem på tallerkenen.
Hak skinken groft og fordel den ovenpå.
Serveres straks med salaten til.
Opskrift med noter
Fettuccine med serranoskinke og asparges
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 10 skiver skinke (serrano)
- 1 pk. fettuccine (ca. 300 gram. Evt. fettuccine med spinat)
- 1 kop ærter (friske)
- ¼ liter piskefløde
- 1 stk. citron (Økologisk )
- 2 spsk. citronsaft
- 1 spsk. citronskal
- 1 håndfuld mynte (frisk )
- 1 håndfuld asparges
- 1 tsk. Salt og friskkværnet peber
Tilbehør
- 4 stk. tomater
- 200 g mozzarella
- 2 spsk. olivenolie
- ½ stk. icebergsalat
Sådan gør du
- Kog fettuccine som anvist på pakken.
- Kog asparges møre i letsaltet vand.
- Hak mynteblade.
- Ærter, fløde og lidt revet citronskal koges forsigtigt op i en tykbundet pande.
- Smag til med citronsaft, mynteblade, salt og peber.
- Skyl og hak salat.
- Skyl og skær tomater i skiver.
- Fordel salat i bunden af et fad og kom skiver af tomat ovenpå.
- Dryp olivenolie over
Servering
- Kom pasta i en dyb tallerken og rør flødesaucen godt rundt i pastaen.
- Krydr med salt og rør rundt.
- Hak de kogte asparges og fordel dem på tallerkenen.
- Hak skinken groft og fordel den ovenpå.
- Serveres straks med salaten til.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Tips
Du kan evt. erstatte fløden med kokosmælk
Du kan erstatte citron med lime
Kommentarer
Ingen kommentarer