Lakselasagne
Af min madopskrift
Hovedret til 4 – I ovnen: Ca. ½ time ved 175°.
Af Min madopskrift
Ingredienser Lakselasagne med spinat:
- 650 gram frosset spinat
- ½ liter fløde
- 1 spsk. friskpresset citronsaft
- 1 tsk. salt
- Friskkværnet peber
- Lasagneplader (ca. 200 g)
- 175 g røget laks i tynde skiver
- 50 g revet eller gratinerings ost.
Tilbehør:
- Lun flutes med smør og frisk gulerodssalat.
Gulerodssalat:
- 3 gulerødder
- 2 dl. rosiner
- Saften fra en kvart økologisk citron
Fremgangsmåde gulerodssalat:
Skræl gulerødder og snit dem groft på et rivejern og læg de snittede gulerødder i et pænt fad.
Fordel rosiner i de snittede gulerødder.
Pres saften ud af citronen og fordel over.
Fremgangsmåde Lakselasagne med spinat :
Tø den frosne spinat op en time før brug, så den tør langsomt op.
Kom nu spinat i en tykbundet gryde. Kog og damp spinaten ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5 min. – eller til vandet er fordampet.
Tilsæt fløden og kog den lidt ved svag varme, og under omrøring, yderligere 8 – 10 min.
Tilsæt nu citronsaft, og lidt salt og peber.
Fordel lasagnepladerne ud i stykker, der passer til formen. Skær laksen ud i tynde strimler. Del spinatstuvningen i 4 portioner og laksestrimlerne i 3 portioner. Læg lagvis i et ovnfast smurt fad En lasagneplade, en portion spinatstuvning og ⅓ laks. Slut med spinatstuvning.
Bag lasagnen på en rist midt i ovnen.
Tag lasagnen ud af ovnen efter ca. 10 min. og drys med revet ost eller gratinerings ost.
Bag lasagnen færdig de sidste ca. 20 min. eller til osten er gylden. Lad lakselasagnen hvile tildækket i ca. 10 min inden servering.
Tilbyd isvand med et tvist af citronsaft og økologiske skiver i vandet.
Cindy
Har aldrig lavet en lasagne med spinat før! Det var virkelig en god opskrift!
Hilsen
Cindy