Pasta med skinke
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Enkel og nem pastaret som kan laves på ca. 30 minutter. Du kan erstatte mælk med fløde. Brug en god skinke uden fedt og øg evt. mængden, da der er brugt lidt skinke i opskriften.
Ingredienser Pasta med skinke
- 400 gram pasta f.eks. skruer eller fettuccine
- 100 gram god kogt skinke
- 200 gram svampe
- 1 løg
- 1 hvidløg
- 1 porre
- 1 tsk. chili
- 10 hele sorte peberkorn
- 2 spsk. smør
- 2 spsk. mel
- 2 dl. Hvidvin
- 2 dl mælk
- 75 gram revet ost, f.eks. gruyere
- Olivenolie
- Salt og peber
Pynt
- Persille, hakket
Fremgangsmåde Pasta med skinke
- Kog pasta som anvist på pakken.
- Pil og hak løg fint
- Rens, skyl og skær svampe midt over.
- Skyl porre og snit den ud i tynde strimler som derefter skæres i små stykker.
- Skær skinken i firkanter.
- Kom skinke stykkerne i en gryde med olivenolie og svits dem til de har fået lidt farve.
- Kom porre i gryden og svits dem med i ca. 1 minut.
- Kom peberkorn og chili i gryden og steg dem med 1 minut og sæt til side.
- Kom en klat smør og lidt olie på en pande og tilsæt svampe når det er rygende varmt.
- Svits svampe og vend dem når de har fået farve. Giv dem farve på begge sider.
- Tilsæt finthakket løg og hvidløg og svits det med i ca. 1 minut.
- Tag en ny gryde og lav en opbagning af mel, smør og mælk.
- Tilsæt nu hvidvin lidt efter lidt.
- Hæld den anden gryde med skinke og løg i saucen.
- Rør pasta med rundt.
- Tilsæt ost og rør den ud til den er smeltet og retten er varm.
- Vend svampe rundt i retten ved servering.
Prøv også pasta med rejer og stenbiderrogn
Tips
- Du kan tilsætte forårsløg
- Erstatte mælk med fløde
- Du kan øge mængde af skinke
Skriv et svar