Spaghetti carbonara (Umami)
Af Min Madopskrift
Til 4 personer
Denne opskrift på Spaghetti carbonara er en bombe af smag, som vil fylde din mund. Opskriften er sammensat efter den måde som vi her i norden ofte foretrækker den. Vi har brugt fløde i denne Spaghetti carbonara og det giver retten den ekstra kraftige smag, som mange foretrækker.
Spaghetti carbonara er en italiensk pastaret lavet på Parmigiano-Reggiano også kaldet parmasan ost.
Ingredienser Spaghetti carbonara:
- 400 g. spagetti
- 200 gram Pancetta eller bacon skåret i små skiver.
- ¼ liter fløde
- 4 fed hvidløg finthakket
- 1 løg
- 3 store æg
- 100 g. parmesanost eller revet Pasta & gratineringsost
- Salt og peber
- 2 spsk. ekstra olivenolie
- 1 håndfuld hakket bredbladet persille
- Muskatnød revet (Kan udelades)
Tilbehør:
Tomat med bruschetta
Fremgangsmåde Spaghetti carbonara:
Først koges spagettien i ca. 8 til 10 min. i en gryde med vand tilsat lidt salt. Eller se anvisning på posen.
I mens hakkes løg og hvidløg. Svits Pancetta eller bacon på en pande i lidt olie og tilsæt løg og hvidløg. Det hele skal stege i ca. 3 minutter. Hvidløg kommes først i, ca. 1 minut før det er færdigt.
Tag det hele af panden, men lad lidt baconfedt være tilbage.
Kom fløde, salt og peber i panden og bring det i kog.
Mens dette kommer i kog, pisker du æg, og muskatnød i en skål og tilsætter paramesanost.
Når pastaen er færdig hælder du vandet fra og lægger spaghettien på et klæde og dupper den tør. Derefter kommes det tilbage i gryden (men ikke tilbage over varmen),
Det er det meget vigtigt, at pastaen er varm ved tilsætning af æg blandingen, således at varmen fra pastaen og fløden koger de rå æg i saucen.
Tilsæt først den varme fløde og dernæst bacon, løg, hvidløg og så ægge-osteblanding i spaghettien.
Rør godt rundt i et par min.
Lav din carbonara efter årstidens krydderurter og med flere omgange af friskkværnet sort peber og smag til med salt.
Anret spaghetti carbonara i varme Portionsskåle og pynt med hakket persille, eller årstidens krydderurter.
Server og sæt en skål med ekstra parmesanost og hakket persille på bordet.
Ingredienser Tomat med bruschetta::
- 3 solmodne tomater
- 4 skiver Italiensk brød eller baguettes i skiver
- 3 spsk. olivenolie
- 1 fed presset hvidløg
- Frisk basilikum hakket
- Rørsukker sukker
- Friskkværnet peber
- Gourmet salt
- Vineddike
Fremgangsmåde Tomat med bruschetta:
Skær tomaterne i små tern på ca. en ½ cm, bland det i en lille skål med resten af ingredienserne. Lad det hele trække i ca. 1 time – lidt køligt, f. eks i en pose med isterninger, men ikke i køleskabet.
Rist eller grill brødet godt, server straks med et par skefulde tomatblanding på.
Skriv en kommentar