Spinatlasagne
Giver et stort fad med lasagne – 4 personer
Af Min Madopskrift
Lasagne med spinat er meget sundt og smager tilmed godt. Spinat er meget velegnet til lasagne og andre italienske retter. Vi har kommet oksekรธd i vores velsmagende spinatlasagne, men man kan sagtens udelade dette, sรฅ fรฅr du en lรฆkker vegetarret.
Ingredienser Spinatlasagne med hytteost
- 2 lรธg, skรฅret i halve ringe eller finthakket
- 4 fed hvidlรธg, presset
- 2 spsk. olie
- 2 ds. hakkede flรฅede tomater
- 1 lille ds. Koncentreret tomatpurรฉ
- 500 gram mager hakket oksekรธd
- 400 til 500 gram frisk spinat, grofthakket
- 500 gram hytteost
- 1 oksebouillonterning, oplรธses i lidt lunken vand
- 1 spsk. tรธrret oregano
- 1ย ยฝ dl. frisk basilikum
- Salt og friskkvรฆrnet peber
- 20 lasagneplader
- En klat smรธr
Tilbehรธr til Spinatlasagne med hytteost
- Frisk salatblanding og flutes med smรธr
- Revet parmesanost
Fremgangsmรฅde Spinatlasagne med hytteost
- Tag en tykbundet gryde. Svits oksekรธdet til det har fรฅet lidt farve og tag det op. Skรฆr lรธgene i smรฅ terninger eller halve ringe og svits det i olie i gryden indtil de er gyldne. Kom hvidlรธg med i og rรธr rundt.
- Kom oksekรธdet op i gryden igen.
- Tilsรฆt flรฅede tomater, tomatpurรฉ, bouillonterning og krydderier.
- Kog det hele sammen i et par min mens der rรธres.
- Tag det af varmen.
- Smag til med lidt smรธr og salt og peber.
- Tag et stort fad og smรธr det ind.
- Lรฆg blandingen lagvis med lasagneplader. Begynd og slut med tomatsaucen. Du skal lave ca. 5 lag lasagneplader.
- Drys med hytteost, frisk basilikum og spinat ovenpรฅ tomatsaucen i hvert lag.
- Bages i ovn pรฅ midterste rille, ved 190 grader i ca. 30 min. Derefter skrues op pรฅ 200 grader. i ca. 15 min, eller indtil spinatlasagnen er gylden og fรฆrdig.
Servering
- Spinatlasagne serveres med frisk salat, brรธd og smรธr. Pynt med revet parmesanost.
Vi har ogsรฅ klassisk lasagne du kan lave.
Tips til Spinatlasagne med hytteost
- Revet ost, kan erstatte hytteost



















Kommentarer
Ingen kommentarer