• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Opskrifter » Pizza

Blendet pizzasauce på 5 minutter

Af Bjørn Nielsen Opdateret 3 uger siden

Pizzasauce i skål

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total4
  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pizzasauce på 5 minutter er blendet og lavet uden kogning. Pizzasaucen har en fantastisk krydret smag og laves helt fra bunden. Den har en afbalanceret smag, da den er lavet af friske råvarer og den kan endda laves på ca. 5 minutter.

Du kan lave denne lækre pizzasauce meget hurtigere, end hvis du skal ud og købe den og den smager også meget bedre.

Du kommer bare alle de lækre ingredienser i en blender og blender det hele, indtil du har en tyk cremet pizzasauce, som er lige til, at smøre over pizzabunden, på pizzasnegle i pitabrødet eller som ekstra ingrediens i en tomatsauce der skal simre på komfuret.

Prøv også hjemmelavet hvidløgsolie som fra pizzeria

Gå til
  • Pizzasauce og tomatsauce hvad er forskellen?
  • 🍅Friske tomater
  • Hvordan laver jeg pizzasauce af friske tomater?
  • Sådan fjernes skindet af tomater
  • ⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
  • 🥘 Ingredienser
  • 🔪 Sådan gør du
  • 📖 Opskrift
  • 💭❓ Tips og FAQ

Pizzasauce og tomatsauce hvad er forskellen?

Tomatsauce, pizzatopping og pizzasauce er næsten det samme, det kaldes bare noget forskelligt. Dog fremstilles pizzasauce og pizzatopping uden kogning og består således kun af friske ingredienser og tomater på dåse.

Derfor er holdbarheden også begrænset. Vi anbefaler, at kassere pizzasauce straks efter brug og efter max 1 dag i køleskabet, da der kan komme bakterier i pizzasaucen, som kan være sundhedsskadelige.

Hvis du vil øge holdbarheden, skal pizzasaucen blot opvarmes til kogepunktet et par minutter, så alle bakterier dræbes. Derved forlænges holdbarheden til 5 dagen.

🍅Friske tomater

Denne pizzasauce bliver lavet af gode råvarer, som bliver blended kort, så hvis du bruger friske solmodne tomater, kan det være en god ide, at skrabe indmaden og kernerne ud og kassere dette, da det er meget vandholdigt og giver en tynd pizzasauce.

Derudover, vil vi gerne undvære de små kerner. Vi ville også fjerne skindet, da det ikke egner sig i en tomatsauce.

Pizza sauce uden kogning
Pizza sauce uden kogning

Hvordan laver jeg pizzasauce af friske tomater?

Tomater uden skind, kerner og indmad, hvidløg, løg og olivenolie kommes i en blender eller foodprocessor og blendes indtil det er ensartet. Kom det hele i en gryde. Tilsæt lidt sukker og eddike i tomat blandingen og kog det op.

Reducer varmen til lav, og lad den simre, indtil pizza saucen er kogt ind til det halve. Det tager ca. 1 til 2 timer, rør lejlighedsvis. Til sidst smages til med oregano, salt og friskkværnet peber.

Sådan fjernes skindet af tomater

  1. Lav en stor skål med iskoldt vand evt. tilsat isterninger.
  2. Tag en stor gryde og tilsæt vand. Kog det op.
  3. Imens klargøres tomater. Skær et kryds i bunden af alle tomater.
  4. Kom tomater forsigtigt i det kogende vand uden at det sprøjter og rammer dig eller andre.
    Lad tomater være i gryden i et minut eller indtil skindet begynder at bøje der hvor du har skåret krydset.
  5. Tag en spiseske eller hulske og kom alle tomater ned i det iskolde vand til afkøling.
  6. Når tomater er kølet ned, fjernes skindet.
  7. Fjern stilk og urenheder.
  8. Nu kan tomater bruges til tomatsauce. Hver dog opmærksom på, at friske tomater indeholder mere vand end hele tomater på dåse, så tomatsaucen skal simre i længere tid, for at få den ønskede tykkelse.

⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal

Klargør ca. 2 minutter. Arbejdstid ca. 3 min. Samlet tid ca. 5 min. Opskrift giver 1 portion tomatsauce.

🥘 Ingredienser

  • 1 dåse tomat (400 g hakkede, gerne friske)
  • 1 dåse tomatkoncentrat (70 g)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 1 tsk. vineddike
  • 1 stk. løg
  • 1 spsk. timian (frisk eller tørret)
  • 1 spsk. oregano (tørret)
  • 1 håndfuld basilikum (frisk)
  • 1½ tsk. salt og lidt friskkværnet peber

🔪 Sådan gør du

  1. Skyl de friske krydderurt og pluk blade.
  2. Pil hvidløgsfed og løg. Skær bund og top fra hvis de er grimme.
  3. Kom alle ingredienserne i en blender og blend det hele i nogle sekunder, eller indtil konsistensen er ensartet. Smag til med ekstra sukker og salt.
  4. Kom det i en skål med låg og sæt det på køl indtil brug.
  5. Det tomatsauce som ikke bruges, kommes i beholder med med låg. Frisk pizzasauce/pizzasauce kan kun holde sig frisk i ca. en dag i lukket glas, da den ikke er tilberedt ved kogning.

Forlæng holdbarheden

  • Hvis du vil forlænge holdbarheden, varmes hele tomatsaucen op til kogepunktet et par minutter, så alle bakterier dræbes. Nu kan tomatsaucen holde sig frisk i ca. 5 dage i køleskabet.

📖 Opskrift

Pizzasauce i skål

Pizzatopping uden kogning i blender

Her får du opskriften på pizzasauce eller pizzatopping, der laves uden kogning og i en i blender. Pizza saucen kan laves på 5 minutter.
Din skærm er tændt hele tiden

Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
Klargør 2 min
Arbejdstid 3 min
Samlet tid 5 min
Ret Tilbehør til mad
Køkken Dansk, Italiensk
Antal 1 portion
Kalorier 16 %

Ingredienser
  

  • 1 dåse tomat (400 g hakkede, gerne friske)
  • 1 dåse tomatkoncentrat (70 g)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 1 stk. løg
  • 1 tsk. vineddike
  • 1 spsk. timian (frisk eller tørret)
  • 1 spsk. oregano (tørret)
  • 1 håndfuld basilikum (frisk)
  • 1½ tsk. salt og lidt friskkværnet peber

Sådan gør du
 

  • Skyl de friske krydderurt og pluk blade.
  • Pil hvidløgsfed og løg. Skær bund og top fra hvis de er grimme.
  • Kom alle ingredienserne i en blender og blend det hele i nogle sekunder, eller indtil konsistensen er ensartet. Smag til med ekstra sukker og salt.
  • Kom det i en skål med låg og sæt det på køl indtil brug.
  • Det tomatsauce som ikke bruges, kommes i beholder med med låg. Frisk pizzasauce/pizzasauce kan kun holde sig frisk i ca. en dag i lukket glas, da den ikke er tilberedt ved kogning.

Forlæng holdbarheden

  • Hvis du vil forlænge holdbarheden, varmes hele tomatsaucen op til kogepunktet et par minutter, så alle bakterier dræbes. Nu kan tomatsaucen holde sig frisk i ca. 5 dage i køleskabet.

Ernærnærings fakta

Kalorier: 328kcal (16%) | Kulhydrater: 46g (15%) | Protein: 9g (18%) | Fedt: 16g (25%) | Mættet fedt: 2g (13%) | Flerumættet fedt: 2g | Enkelumættet fedt: 10g | Fiber: 13g (54%) | Sukker: 24g (27%) | Vitamin A: 4925IU (99%) | Vitamin C: 92mg (112%) | Vitamin E: 8mg (53%) | Vitamin K: 88µg (84%) | Calcium: 216mg (22%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 106µg (27%) | Jern: 7mg (39%) | Mangan: 1mg (50%) | Magnesium: 112mg (28%) | Fosfor: 211mg (21%)
Keyword basilikum, hvidløg, løg, oregano, tomatsauce på 5 minutter
Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

💭❓ Tips og FAQ

  • Fjern alle kerner fra tomater, hvis du undgå dem i pizzasaucen.
  • Bruges friske tomater, fjernes kerner og indmad og kasseres, før de kommes i en blender.
  • Hvis du vil forlænge holdbarheden, varmes hele tomatsaucen op til kogepunktet et par minutter, så alle bakterier dræbes. Nu kan tomatsaucen holde sig frisk i ca. 5 dage i køleskabet.

❓ FAQ

Hvad er populær erstatning for pizzasauce?

Pesto, ricotta ost, tomatpuré, tomatketchup, mild chilisauce og tomatsauce

Hvordan laver jeg pizzasauce af friske tomater?

Tomater uden kerner og indmad, hvidløg, løg og olivenolie kommes i en blender eller foodprocessor og blendes indtil det er ensartet. Kom det hele i en gryde. Tilsæt lidt sukker og eddike i tomatblandingen og kog det op. Reducer varmen til lav, og lad den simre, indtil pizzasaucen er kogt ind til det halve. Det tager ca. 1 til 2 timer, rør lejlighedsvis. Til sidst smages til med oregano, salt og friskkværnet peber.

Hvad er forskellen på pizzasauce og tomatsauce?

Tomatsauce, pizzatopping og pizzasauce er næsten det samme, det kaldes bare noget forskelligt. Dog fremstilles pizzasauce og pizzatopping uden kogning og består således kun af friske ingredienser og tomater på dåse. Derfor er holdbarheden også begrænset. Vi anbefaler, at kassere pizzasauce straks efter brug og efter max 1 dag i køleskabet, da der kan komme bakterier i pizzasaucen, som kan være sundhedsskadelige.

Er der forskel på pizzasauce, pastasauce og spaghetti sauce?

Pizzasauce er en tomatsauce uden kogning, mens pasta- og spaghetti sauce koges. Pastasauce simrer ofte i en time eller to, men spaghetti sauce kan laves på 30 minutter. Pastasaucen består ofte af friske tomater uden kerner, både friske og tørrede krydderurter, som basilikum, timian og oregano. Spaghetti sauce og pasta sauce har en sødere, stærkere og dybere smag.

Hvordan fjernes skindet af tomater?

Lav en stor skål med iskoldt vand evt. tilsat isterninger. Tag en stor gryde og tilsæt vand. Kog det op. Imens klargøres tomater. Skær et kryds i bunden af alle tomater.
Kom tomater forsigtigt i det kogende vand uden at det sprøjter og rammer dig eller andre.
Lad tomater være i gryden i et minut eller indtil skindet begynder at bøje der hvor du har skåret krydset.
Tag en spiseske eller hulske og kom alle tomater ned i det iskolde vand til afkøling.
Når tomater er kølet ned, fjernes skindet.
Fjern stilk og urenheder.
Nu kan tomater bruges til tomatsauce. Hver dog opmærksom på, at friske tomater indeholder mere vand end hele tomater på dåse, så tomatsaucen skal simre i længere tid, for at få den ønskede tykkelse.

Pizzasauce på 5 minutter
Pizzasauce på 5 minutter

Mere fra samme kategori:

Frikadeller med Gorgonzola
Hildas svinemørbrad med baconsvøb
Tagliatelle i flødesauce med braiserede svampe
Blommekompot
Jambalaya klassisk opskrift
Maltbrød med maltmel og maltsirup
Del meget gerne
  • Total4
  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Pizza

  • Pizzasnegle med skinke
    Pizzasnegle med skinke og mozzarella 
  • Pizzasnegle med oksekød
    Pizzasnegle med krydret oksekød 
  • Pizza i gasgrill på bagesten
    Pizza i gasgrill på bagesten
  • Pizzaboller
    Bedste pizzaboller opskrift

Skrevet i: Alle madopskrifter, Italienske madopskrifter, Pizza, Tilbehør til mad, Vegetar og veganer Tags: basilikum, hvidløg, løg, oregano, timian, Tomat, tomatpuré, vineddike

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·