Kartoffelpizza lyder ikke speciel spรฆndende og lรฆkkert, men kartoffelpizzaen smager forbavsende godt. Brรธd og kartofler og sรฅ det salte kรธd, giver en retten en perfekt balance. Sprรธd kartoffelpizza med rosmarin og hjemmelavet pizzasauce er en delikat pizza og mรฅske en af de lรฆkreste pizzaer som kan laves. Hvis du laver dejen dagen i forvejen, er tilberedningstiden under en halv time.
Prรธv ogsรฅ pizza umami
Hjemmelavet pizza sauce
Vi laver denne klassiske pizza med en lรฆkker hjemmelavet pizzasauce, som vi laver helt fra bunden. Det tager cirka to timer, men sรฅ fรฅr du ogsรฅ en meget lรฆkker sauce, som giver pizzaen den perfekte smag. Nรฅr man laver pizzasauce, er det vigtigt, at man lader saucen simrer et par timer, sรฅ alle ingredienser i saucen bliver afrundet i smagen.

๐ Komplet opskrift med noter

Kartoffelpizza med rosmarin
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Ingredienser
Ingredienser dej
Pizza sauce
Fyld
- 8 stk. Kartofler (i super tynde skiver)
- 8 stk. Serranoskinke (tynde skiver)
- 2 fed Hvidlรธg (presset)
- 2 stk. Mozzarella (a 125 g)
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 stk. Rรธdlรธg (i tynde skiver)
- 1 spsk. Rosmarin (finthakket frisk)
Sรฅdan gรธr du
Fremgangsmรฅde dej
- Dejen til kartoffelpizza skal vรฆre som almindelig pizzadej. Tag en skรฅl eller kom det i en rรธremaskine. Begynd med at rรธre gรฆren ud i det lune vand og lad det stรฅ indtil det bruser.
- Tilsรฆt sรฅ resten af ingredienserne og รฆlt dejen i ca. 15 minutter indtil den er blank og smidig.
- Lad den hรฆve tildรฆkket og lunt med et fugtigt klรฆde ved stuetemperatur i ca. to timer.
Fremgangsmรฅde pizza sauce
- Pil og hak lรธg. Kom olivenolie i en gryde og svits lรธg fint. Kom tomatpurรฉ i gryden og rรธr det sammen. Tilsรฆt resten af ingredienser undtagen oregano og varm det op. Nรฅr det simrer skrues ned for varmen. Lad det simre i cirka 2 timer under lรฅg. Smag pรฅ pizzasaucen ind i mellem. Lige inden du skal bruge saucen, tilsรฆttes oregano.
Fremgangsmรฅde kartoffelpizza
- Form dejen til en slange, og del den i to stykker.
- Tag dej stykkerne og rul dem ud sรฅ de bliver tynde og runde. Skal cirka passe til en tallerken.
- Lรฆg de runde deje pรฅ hver sit bagepapir. (Kan udelades, hvis der kommes lidt mel pรฅ bagesten) Forvarm ovnen til 250ยฐ og kom en bagesten i ovnen.
- Skรฆr imens kartoflerne i tynde skiver pรฅ et rivejern eller mandolinjern.
- Rul dejen ud til runde pizza. Pensl bundene med olivenolie.
- Kom nu et tyndt lag hjemmelavet pizzasauce pรฅ.
- Drys med rosmarin, og fordel rรธdlรธget. Skรฆr mozzarellaerne i skiver og fordel dem pรฅ pizzaerne. Kom nu serrano skinke skiver pรฅ.
- Fordel kartoffelskiverne.
- Krydr med rosmarin, salt og peber.
- Put din kartoffelpizza i ovnen og lรฆg den pรฅ den varme bagesten, รฉn af gangen, i 10 – 15 minutter alt efter hvilken ovn der bruges, eller til de er gyldne og sprรธde.
- Server straks evt. med en sprรธd salat til.
Noter
- Bygmaltsirup tilfรธrer smag, men kan udelades, da virkningen er bedst efter 14 timer
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Tips
- Bagestenen skal have vรฆret i ca. 10 i ovnen, fรธr den er varm nok.
- Bag pizzaen pรฅ en bagesten midt i en 250 til 300 g varm ovn i ca. 7 til 15 min. Hold รธje, den brรฆnder hurtigt pรฅ i bunden og sider ved hรธj varme.
- Hvis du laver dejen om morgenen eller dagen fรธr, skal dejen opbevares kรธligt og indpakket i f.eks. folie.


















Kommentarer
Ingen kommentarer