• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Pizza

    Kartoffelpizza

    Af Bjørn Nielsen Opdateret mar 20, 2021

    Kartoffelpizza med serrano skinke

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total5
    • 5
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Kartoffelpizza lyder ikke speciel spændende og lækkert, men kartoffelpizzaen smager forbavsende godt. Brød og kartofler og så det salte kød, giver en retten en perfekt balance. Sprød kartoffelpizza med rosmarin og hjemmelavet pizzasauce er en delikat pizza og måske en af de lækreste pizzaer som kan laves. Hvis du laver dejen dagen i forvejen, er tilberedningstiden under en halv time.

    Prøv også pizza umami

    Hjemmelavet pizza sauce

    Vi laver denne klassiske pizza med en lækker hjemmelavet pizzasauce, som vi laver helt fra bunden. Det tager cirka to timer, men så får du også en meget lækker sauce, som giver pizzaen den perfekte smag. Når man laver pizzasauce, er det vigtigt, at man lader saucen simrer et par timer, så alle ingredienser i saucen bliver afrundet i smagen.

    Kartoffelpizza med tynde skiver kartofler
    Kartoffelpizza med tynde skiver kartofler
    Kartoffelpizza med serrano skinke

    Kartoffelpizza med rosmarin

    Opskrift på kartoffelpizza med rosmarin
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 30 min
    Hviletid 2 t
    Samlet tid 2 t 40 min
    Ret Pizza
    Køkken Italiensk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 62 %

    Ingredienser
      

    Ingredienser dej

    • 500 gram Hvedemel Tipo 00
    • 2 dl Vand (finger lunkent)
    • 1 dl Øl (mørk malt)
    • 1 tsk. Vineddike
    • 1 spsk. Olivenolie
    • 2 spsk. Sukker
    • 2 spsk. Bygmalt sirup (kan udelades)
    • 25 g Smør
    • 2 tsk. Salt
    • 10 g Gær

    Pizza sauce

    • 1 ds Tomat (hakkede)
    • 1 dl Olivenolie
    • 1 tsk. Timian (frisk)
    • 1 spsk. Basilikum (frisk)
    • 1 spsk. Oregano
    • 1 spsk. Vineddike
    • 1 tsk. Sukker
    • 2 fed Hvidløg
    • 1 stk. Løg
    • 1 spsk. Tomatpuré (koncentreret)
    • ½ tsk. Salt

    Fyld

    • 8 stk. Kartofler (i super tynde skiver)
    • 8 stk. Serranoskinke (tynde skiver)
    • 2 fed Hvidløg (presset)
    • 2 stk. Mozzarella (a 125 g)
    • 2 spsk. Olivenolie
    • 1 stk. Rødløg (i tynde skiver)
    • 1 spsk. Rosmarin (finthakket frisk)

    Sådan gør du
     

    Fremgangsmåde dej

    • Dejen til kartoffelpizza skal være som almindelig pizzadej. Tag en skål eller kom det i en røremaskine. Begynd med at røre gæren ud i det lune vand og lad det stå indtil det bruser.
    • Tilsæt så resten af ingredienserne og ælt dejen i ca. 15 minutter indtil den er blank og smidig.
    • Lad den hæve tildækket og lunt med et fugtigt klæde ved stuetemperatur i ca. to timer.

    Fremgangsmåde pizza sauce

    • Pil og hak løg. Kom olivenolie i en gryde og svits løg fint. Kom tomatpuré i gryden og rør det sammen. Tilsæt resten af ingredienser undtagen oregano og varm det op. Når det simrer skrues ned for varmen. Lad det simre i cirka 2 timer under låg. Smag på pizzasaucen ind i mellem. Lige inden du skal bruge saucen, tilsættes oregano.

    Fremgangsmåde kartoffelpizza

    • Form dejen til en slange, og del den i to stykker.
    • Tag dej stykkerne og rul dem ud så de bliver tynde og runde. Skal cirka passe til en tallerken.
    • Læg de runde deje på hver sit bagepapir. (Kan udelades, hvis der kommes lidt mel på bagesten) Forvarm ovnen til 250° og kom en bagesten i ovnen.
    • Skær imens kartoflerne i tynde skiver på et rivejern eller mandolinjern.
    • Rul dejen ud til runde pizza. Pensl bundene med olivenolie.
    • Kom nu et tyndt lag hjemmelavet pizzasauce på.
    • Drys med rosmarin, og fordel rødløget. Skær mozzarellaerne i skiver og fordel dem på pizzaerne. Kom nu serrano skinke skiver på.
    • Fordel kartoffelskiverne.
    • Krydr med rosmarin, salt og peber.
    • Put din kartoffelpizza i ovnen og læg den på den varme bagesten, én af gangen, i 10 – 15 minutter alt efter hvilken ovn der bruges, eller til de er gyldne og sprøde.
    • Server straks evt. med en sprød salat til.

    Noter

    • Bygmaltsirup tilfører smag, men kan udelades, da virkningen er bedst efter 14 timer

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1241kcal (62%) | Kulhydrater: 190g (63%) | Protein: 25g (50%) | Fedt: 43g (66%) | Mættet fedt: 9g (56%) | Trans fedt: 1g | Fiber: 16g (67%) | Sukker: 16g (18%) | Vitamin A: 1145IU (23%) | Vitamin C: 105mg (127%) | Calcium: 140mg (14%) | Jern: 11mg (61%)
    Keyword Kartoffelpizza, Pizza med kartofler, Pizza med rosmarin
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    Tips

    • Bagestenen skal have været i ca. 10 i ovnen, før den er varm nok.
    • Bag pizzaen på en bagesten midt i en 250 til 300 g varm ovn i ca. 7 til 15 min. Hold øje, den brænder hurtigt på i bunden og sider ved høj varme.
    • Hvis du laver dejen om morgenen eller dagen før, skal dejen opbevares køligt og indpakket i f.eks. folie.
    Pizzatopping nem
    Nem opskrift på Pizzatopping, der er relativ hurtig at lave
    Del meget gerne
    • Total5
    • 5
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Frikadeller med havregryn
    Risotto med kylling »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Italienske madopskrifter, Mad på 30 minutter, Pizza Tags: basilikum, hvedemel, hvidløg, kartofler, løg, oregano, øl, Rosmarin, rødløg, Serranoskinke, timian, Tomat, tomatpuré, vineddike

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind