Kartoffelpizza lyder ikke speciel spændende og lækkert, men kartoffelpizzaen smager forbavsende godt. Brød og kartofler og så det salte kød, giver en retten en perfekt balance. Sprød kartoffelpizza med rosmarin og hjemmelavet pizzasauce er en delikat pizza og måske en af de lækreste pizzaer som kan laves. Hvis du laver dejen dagen i forvejen, er tilberedningstiden under en halv time.
Prøv også pizza umami
Hjemmelavet pizza sauce
Vi laver denne klassiske pizza med en lækker hjemmelavet pizzasauce, som vi laver helt fra bunden. Det tager cirka to timer, men så får du også en meget lækker sauce, som giver pizzaen den perfekte smag. Når man laver pizzasauce, er det vigtigt, at man lader saucen simrer et par timer, så alle ingredienser i saucen bliver afrundet i smagen.

📋 Opskrift med noter
Kartoffelpizza med rosmarin
Hjælp andre ved at give opskriften stjerner når du har lavet den
Ingredients
Ingredienser dej
Pizza sauce
Fyld
- 8 stk. Kartofler (i super tynde skiver)
- 8 stk. Serranoskinke (tynde skiver)
- 2 fed Hvidløg (presset)
- 2 stk. Mozzarella (a 125 g)
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 stk. Rødløg (i tynde skiver)
- 1 spsk. Rosmarin (finthakket frisk)
Instructions
Fremgangsmåde dej
- Dejen til kartoffelpizza skal være som almindelig pizzadej. Tag en skål eller kom det i en røremaskine. Begynd med at røre gæren ud i det lune vand og lad det stå indtil det bruser.
- Tilsæt så resten af ingredienserne og ælt dejen i ca. 15 minutter indtil den er blank og smidig.
- Lad den hæve tildækket og lunt med et fugtigt klæde ved stuetemperatur i ca. to timer.
Fremgangsmåde pizza sauce
- Pil og hak løg. Kom olivenolie i en gryde og svits løg fint. Kom tomatpuré i gryden og rør det sammen. Tilsæt resten af ingredienser undtagen oregano og varm det op. Når det simrer skrues ned for varmen. Lad det simre i cirka 2 timer under låg. Smag på pizzasaucen ind i mellem. Lige inden du skal bruge saucen, tilsættes oregano.
Fremgangsmåde kartoffelpizza
- Form dejen til en slange, og del den i to stykker.
- Tag dej stykkerne og rul dem ud så de bliver tynde og runde. Skal cirka passe til en tallerken.
- Læg de runde deje på hver sit bagepapir. (Kan udelades, hvis der kommes lidt mel på bagesten) Forvarm ovnen til 250° og kom en bagesten i ovnen.
- Skær imens kartoflerne i tynde skiver på et rivejern eller mandolinjern.
- Rul dejen ud til runde pizza. Pensl bundene med olivenolie.
- Kom nu et tyndt lag hjemmelavet pizzasauce på.
- Drys med rosmarin, og fordel rødløget. Skær mozzarellaerne i skiver og fordel dem på pizzaerne. Kom nu serrano skinke skiver på.
- Fordel kartoffelskiverne.
- Krydr med rosmarin, salt og peber.
- Put din kartoffelpizza i ovnen og læg den på den varme bagesten, én af gangen, i 10 – 15 minutter alt efter hvilken ovn der bruges, eller til de er gyldne og sprøde.
- Server straks evt. med en sprød salat til.
Notes
- Bygmaltsirup tilfører smag, men kan udelades, da virkningen er bedst efter 14 timer
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Tips
- Bagestenen skal have været i ca. 10 i ovnen, før den er varm nok.
- Bag pizzaen på en bagesten midt i en 250 til 300 g varm ovn i ca. 7 til 15 min. Hold øje, den brænder hurtigt på i bunden og sider ved høj varme.
- Hvis du laver dejen om morgenen eller dagen før, skal dejen opbevares køligt og indpakket i f.eks. folie.
Kommentarer
Ingen kommentarer