Pizza Calzone – indbagt pizza med hytteost
4 stk. indbagte pizza
Min Madopskrift har vรฆret i rom i Italien, og her har vi fรฅet original opskriften pรฅ lรฆkker Italiensk brรธd og pizza, hos et stort gammelt bageri.
Vi har derudover fรฅet en masse fif og hemmeligheder, som vi vil dele her pรฅ siden lรธbende.
Original Pizza calzone, er med skinke, men vi har lavet vores egen version. Vi laver her en super lรฆkker indbagtย Calzone med hytteost og kรธdfyld.
Du skal bruge en fordej og en alm. dej.
Af Min Madopskrift
Ingredienser calzone:
Ingredienser Fordej til Pizza calzone:
- 8 dl. mel af typen 00
- 2 dl. durummel
- 5 dl. vand
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. maltbyg (Kan udelades)
- Gรฆr pรฅ stรธrrelse med en รฆrt.
Ingredienser kรธdsauce til Pizza Calzone med hytteost:
- 500 gram oksekรธd
- 500 gram hytteost
- 2 dรฅser tomater
- 1 citron, saften
- 1 dรฅse koncentratet tomatpure
- Olivenolie
- 2 skiver bacon, skรฅret i smรฅ stykker
- 1 bladselleri med blade, finthakket
- 4 fed hvidlรธg, presset
- 1 lรธg, finthakket
- Chilipulver
- cayennepeber
- Oregano
- Salt og peber
Tilbehรธr:
- Hvidlรธgsolie, med presset hvidlรธg
- Oregano
- Salt og peber
Se opskrift pรฅ presset hvidlรธgsolie her:
Fremgangsmรฅde kรธdsauce til Pizza calzone
Svits bacon og lรธg til de er gyldne i olivenolie. Tilsรฆt krydderier, grรธntsager og resten af ingredienserne undtagen hytteost, citronsaft og tomater pรฅ dรฅse, og svits det med et minut.
Tag det af varmen og kom det i en dyb tallerken.
Svits oksekรธdet brunt og kom citronsaft og tomatpure i. Tilsรฆt det fra tallerkenen og tomater pรฅ dรฅse. Kog det ind uden lรฅg i et kvarter. Smag til med salt, peber og oregano.
Fremgangsmรฅde fordej til Pizza calzone:
Rรธr gรฆren ud i vandet.Tag en stor skรฅl, og rรธr alle ingredienserne sammen til det bliver en meget tynd dej. Sรฆt skรฅlen lunt, tildรฆkket med et vรฅdt viskestykke eller en film over skรฅlen i mindst 12 timer. Efter 12 timer vil dejen boble og dejen er aktiv.
Ingredienser til Pizza calzone dejen dagen efter:
Dagen efter kommes dejen op i en ny skรฅl og der tilsรฆttes nu, fรธlgende friske ingredienser til fordejen.
- 6 dl pizzamel eller mel af typen 00
- 1 dl durummel
- 2 dl vand
- 1 spsk. smรธr
- ยฝ dl olivenolie
- 1 tsk. sukker
- 5 gram gรฆr (Pรฅ stรธrrelse med en รฆrt)
- 1 tsk. salt
- Lidt รฆgte sydesalt, som kan knuses med fingrene
Fremgangsmรฅde Pizza Calzone med hytteost:
Du kan med fordel benytte en rรธremaskine til denne opskrift.
Gรฆren kommes i lidt lunt vand med sukkeret og sรฆttes til side.
Kom vand og olie i en stor skรฅl og rรธr det sammen. Tilsรฆt den let skummende gรฆr. Tilsรฆt nรฆsten al melet og rรธr det sammen. Tilsรฆt fรธrst salt nu.
รlt dejen indtil den er blรธd, blank og smidig. Er den for blรธd tilsรฆttes resten af melet. Men hold dejen til den blรธde side.
Sรฆt skรฅlen ved eller lidt under stuetemperatur og med et fugtigt rent viskestykke over i ca. en time.
Nu har du en meget lรฆkker og elastik dej, som kan bruges til pizza elle brรธd.
Nu tages et passende stykke dej, resten af dejen gemmes i skรฅlen med film eller fugtigt klรฆde over.
Tรฆnd ovnen pรฅ 300 grader og kom en bagesten eller pizzasten i ovnen.
Kom mel pรฅ kรธkkenbordet.
Rul dejen ud til en rund dej, og kom den op pรฅ et stykke bagepapir.
Kom hytteost pรฅ dejen, sรฅ den er godt fordelt.
Kom nu kรธdfyldet pรฅ.
Kom evt. hvidlรธgsolie og mozzarellaost pรฅ nu, hvis dette รธnskes.
Vi har udeladt dette, for at gรธre pizzaen sรฅ fedtfattig som muligt.
Drys lidt groft flagesalt ud over.
Luk pizzaen ved at trรฆkke den ene halvdel ind over den anden med bagepapiret. Hold evt. lidt fast i overkanten af pizzaen.
Nu har du en halv pizza, som du trykker fast i kanten med fingrene eller en gaffel, sรฅ du lukker pizzaen.
Skรฆr nu 4 til 5 ridser i toppen af Pizza Calzonen og kom evt. lidt hvidlรธgsolie ned i.
Sรฆt Pizza Calzone i ovnen og giv den ca. 12 til 15 minutter ved 250 grader.
Server Pizza Calzone med hytteost straks.
Prรธv ogsรฅ vores kartoffel pizza
Tips til Pizza Calzone med hytteost
Kog spagetti og bland det i kรธdsaucen, hvis du รธnsker mindre kรธdfyld.
Har du dej tilbage, kan du bage lรฆkre italienske boller eller et stort brรธd ud af resten af dejen.























Kommentarer
Ingen kommentarer