Du har nok ikke prøvet at vende en pizzabund før og bage begge sider. Det vil faktisk sige, at det er bagsiden af bunden, fyldet kommes på.
Fremgangsmåden er jo, at man laver en dej og så lægger man fyldet direkte ovenpå. Men dette er ikke optimalt, hvis man ønsker en lækker sprød bund.
Grillet pizza med grillet bund
Pizza lavet direkte på grill, giver en fantastik sprød anderledes lækker pizzabund.
Pizzaen bliver grillet uden pizzasten, og over direkte gløder. En anderledes, men spændende måde, at bage pizza på.
Grillet pizza giver ekstra smag til bunden og bunden bliver fantastisk sprød. Det er vigtigt for at opnå det perfekte resultat, at bunden er papirtynd rullet ud. Bunden må kun være ca. 3 mm høj og ca. 5 mm høj ved kanten rundt.
Ingredienser pizza grillet
Fyld til pizza grillet:
- 400 gram revet ost (gerne forskellige oste)
- 50 gram friske champignons skåret i halve
- 1 rød peberfrugt eller snackpeber
- 1 alm. løg eller rødløg
- 15 grønne oliven fra det lokale marked (Ikke fra glas, men i lage)
- 150 gram bacon
- 1 Aubergine skåret i tykke skiver
- 1 Squash skåret i tykke skiver
- 4 stk. forårsløg
- Olie
Pynt til pizza grillet:
- Frisk oregano, basilikum eller merian
Ingredienser Pizzadej:
- 600 g Mel Tipo 00
- Ca. 3 dl Vand (finger lunkent)
- 1 tsk. vineddike
- 1 spsk. rørsukker
- 20 g Smør
- 1 tsk. Salt
- 20 g Gær
- Ekstra mel til at drysse på bord og evt. ekstra til iblanding i dej.
Tomat-topping hurtig og enkel:
- 1 dåse flåede tomater
- 2 fed hvidløg finthakket
- 1 alm. Løg pillet og grofthakket
- 1 stk. rød peber finthakket
- 1 spsk. vineddike
- 2 tsk. Sukker
- Lidt olie til svitsning
- Salt og peber
- Basilikum hakket
- Oregano
Fremgangsmåde tomat-topping hurtig og nem:
- Hæld lidt olie i en gryde og hæld de hakkede urter i og svits det i et minut.
- Tilsæt nu resten af ingredienser undtagen basilikum og oregano og kog det ind til en tyk masse.
- Det behøver ikke tage mere end 15 minutter. Sluk for varmen og tilsæt til sidst hakket basilikum.
- Smag til med salt peber og oregano. Tomat-topping er klar.
Fremgangsmåde dej:
- Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt grundigt. Brug evt. en røremaskine.
- Lad pizza dejen hæve med et fugtigt viskestykke over skålen og tildækket ved stuetemperatur i en time eller to.
Fremgangsmåde fyld:
- Skyl grøntsagerne og skær dem i grove stykker, så de kan ligge på grillristen uden at falde igennem.
- Bland det hele i en skål og hæld lidt olie over. Stil det i køleskabet.
Fremgangsmåde grillet pizza over åben grill:
- Form dejen til en slange, og skær det antal stykker af som man ønsker.
- Tag dej stykkerne og rul dem ud så de bliver tynde og runde. Skal cirka passe til en tallerken.
- Tænd op i en stor grill.
- Grøntsagerne og bacon grilles først og lægges i en skål når de er færdige.
- Læg pizza dej direkte på grillristen som er smurt godt ind i olie og grill bunden i ca. to minutter ved kraftig varme eller indtil undersiden har fået farve.
- Dejen bobler op med store luftbobler inde i dejen.
- Vend nu pizzabunden på grillen, og tryk dem flade, hvis de buler op på midten. Bunden skal nu være et godt stykke fra gløderne, da den nu skal grilles i ca. 5 minutter, uden at bunden bliver sort.
- Nu kommes lidt pizza tomat-topping på. Fordel topping på dejen.
- Fordel nu, revet ost, oliven, de grillede grøntsager og bacon på pizza. Bages færdig i yderligere 5 minutter eller indtil den er færdig. Husk pizza skal placeres ved siden af gløder, eller højt over gløder, ellers brænder bunden på.
Tilbehør:
- Hvidløg presset i olie og frisk salat
Tips
- Du kan ligge et stor dybt fad eller form folie som en hætte og placer det oven over pizza. Det vil fungere som en ovn og holde på varmen så osten smelter hurtigere.
- Pizza pyntes med frisk oregano eller merian. Server straks.
- Det er nemmere at bagningen på grillen, hvis pizza ikke bliver for stor og tyk.
- Du kan erstatte noget af vand med pilsner øl eller maltøl
- 2 spsk. Bygmaltsirup (Tilfører smag, men kan udelades, da virkningen er bedst efter 14 timer eller hvis der bruges øl)
Kommentarer
Ingen kommentarer