Rødkålssalat er en dejlig sund og frisk salat som også er knasende sprød. Rødkålssalat med appelsin og nødder er særdeles velegnet som tilbehør til retter med sovs og kartofler. Salaten er godt mættede også.
Prøv også kylling med spidskålssalat
Gå til
Opskrift med noter
Rødkålssalat med appelsin og æbler
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Ingredienser rødkålssalat
- 450 g rødkål
- 2 stk. spiseæbler (søde røde)
- 2 stk. appelsiner (evt. navels)
- 2 spsk. rapsolie (eller olivenolie)
- ½ stk. citron (saft)
- 1 tsk. citronskal (revet fra økologisk citron)
- 50 g valnødder
- 50 g hasselnødder
- 1 spsk. honning
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
- Tag de yderste grimme blade af rødkålen.
- Skær rødkålen midt over og vej 400 gram af.
- Snit den i fine strimler.
- Skyl det gennem et dørslag.
- Sættes til afdrypning.
- Skyl æbler, fjern kernehuse og skær dem i små stykker.
- Skræl appelsinerne og skær indholdet i små stykker.
- Tag en stor skål.
- Bland rødkål, æbler og appelsiner sammen med olivenolie, citronsaft, citronskal.
- Smag til med honning og salt.
- Sæt det i køleskabet i ca. en halv times tid inden servering.
Servering
- Serveres til traditionel julemad eller til mad med sauce og kartofler
Noter
- Du kan også komme en moden avokado skåret i små stykker i.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 5 min. Arbejdstid ca. 10 min. Samlet tid ca. 15 min. Opskrift til 6 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser rødkålssalat
- 450 g rødkål
- 2 stk. spiseæbler (søde røde)
- 2 stk. appelsiner (evt. navels)
- 2 spsk. rapsolie (eller olivenolie)
- ½ stk. citron (saft)
- 1 tsk. citronskal (revet fra økologisk citron)
- 50 g valnødder
- 50 g hasselnødder
- 1 spsk. honning
- 1 knivspids salt
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tag de yderste grimme blade af rødkålen.
- Skær rødkålen midt over og vej 400 gram af.
- Snit den i fine strimler.
- Skyl det gennem et dørslag.
- Sættes til afdrypning.
- Skyl æbler, fjern kernehuse og skær dem i små stykker.
- Skræl appelsinerne og skær indholdet i små stykker.
- Tag en stor skål.
- Bland rødkål, æbler og appelsiner sammen med olivenolie, citronsaft, citronskal.
- Smag til med honning og salt.
- Sæt det i køleskabet i ca. en halv times tid inden servering.
🍽Servering
- Serveres til traditionel julemad eller til mad med sauce og kartofler
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
Tips til Rødkålssalat med appelsin og nødder
- Du kan også komme en moden avokado skåret i små stykker i.
❓ FAQ
Salat kan kun holde sig frisk 1 dag i køleskabet, og skal spises næste dag, altså indenfor 24 timer. Salat udvikler nitrat til nitrit og bakterier, hvis den opbevares længere.
Det er vigtigt, når man spiser salat, at den er skyllet meget grundigt. Særligt økologiske grøntsager skal skylles da de kan indeholde jordbakterier.
Som udgangspunkt ja, da økologisk salat vil indeholde flere vitaminer og mineraler. Til gengæld indeholder økologisk salat nok også flere bakterier, som kan give ondt i maven, hvis den ikke skylles og behandles korrekt.
Kommentarer
Ingen kommentarer