• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » Retter med salat

    Rødkålssalat med appelsin og nødder

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 7 måneder siden

    Rødkålssalat

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total2
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Rødkålssalat er en dejlig sund og frisk salat som også er knasende sprød. Rødkålssalat med appelsin og nødder er særdeles velegnet som tilbehør til retter med sovs og kartofler. Salaten er godt mættede også.

    Prøv også kylling med spidskålssalat

    Gå til
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    📋 Opskrift

    Rødkålssalat

    Rødkålssalat med appelsin og æbler

    Her er en rigtigt god rødkålssalat med appelsin og æbler, som er perfekt, at servere til julemaden.
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Arbejdstid 10 min
    Samlet tid 15 min
    Ret Salat
    Køkken Dansk
    Antal 6 personer
    Kalorier 12 %

    Ingredienser
      

    Ingredienser rødkålssalat

    • 450 g rødkål
    • 2 stk. spiseæbler (søde røde)
    • 2 stk. appelsiner (evt. navels)
    • 2 spsk. rapsolie (eller olivenolie)
    • ½ stk. citron (saft)
    • 1 tsk. citronskal (revet fra økologisk citron)
    • 50 g valnødder
    • 50 g hasselnødder
    • 1 spsk. honning
    • 1 knivspids salt

    Sådan gør du
     

    • Tag de yderste grimme blade af rødkålen.
    • Skær rødkålen midt over og vej 400 gram af.
    • Snit den i fine strimler.
    • Skyl det gennem et dørslag.
    • Sættes til afdrypning.
    • Skyl æbler, fjern kernehuse og skær dem i små stykker.
    • Skræl appelsinerne og skær indholdet i små stykker.
    • Tag en stor skål.
    • Bland rødkål, æbler og appelsiner sammen med olivenolie, citronsaft, citronskal.
    • Smag til med honning og salt.
    • Sæt det i køleskabet i ca. en halv times tid inden servering.

    Servering

    • Serveres til traditionel julemad eller til mad med sauce og kartofler

    Noter

    Tips til Rødkålssalat med appelsin og nødder
    • Du kan også komme en moden avokado skåret i små stykker i.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 237kcal (12%) | Kulhydrater: 25g (8%) | Protein: 4g (8%) | Fedt: 15g (23%) | Mættet fedt: 1g (6%) | Flerumættet fedt: 6g | Enkelumættet fedt: 8g | Trans fedt: 1g | Fiber: 6g (25%) | Sukker: 17g (19%) | Vitamin A: 973IU (19%) | Vitamin C: 75mg (91%) | Calcium: 76mg (8%) | Jern: 1mg (6%)
    Keyword Appelsin, hasselnødder, honning, Rødkålssalat med appelsin og æbler, Rødkålssalat med appelsin og nødder, valnødder
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargøring ca. 5 min. Arbejdstid ca. 10 min. Samlet tid ca. 15 min. Opskrift til 6 personer.

    🥘 Ingredienser

    Ingredienser rødkålssalat

    • 450 g rødkål
    • 2 stk. spiseæbler (søde røde)
    • 2 stk. appelsiner (evt. navels)
    • 2 spsk. rapsolie (eller olivenolie)
    • ½ stk. citron (saft)
    • 1 tsk. citronskal (revet fra økologisk citron)
    • 50 g valnødder
    • 50 g hasselnødder
    • 1 spsk. honning
    • 1 knivspids salt

    🔪 Sådan gør du

    1. Tag de yderste grimme blade af rødkålen.
    2. Skær rødkålen midt over og vej 400 gram af.
    3. Snit den i fine strimler.
    4. Skyl det gennem et dørslag.
    5. Sættes til afdrypning.
    6. Skyl æbler, fjern kernehuse og skær dem i små stykker.
    7. Skræl appelsinerne og skær indholdet i små stykker.
    8. Tag en stor skål.
    9. Bland rødkål, æbler og appelsiner sammen med olivenolie, citronsaft, citronskal.
    10. Smag til med honning og salt.
    11. Sæt det i køleskabet i ca. en halv times tid inden servering.

    🍽 Servering

    • Serveres til traditionel julemad eller til mad med sauce og kartofler

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    Tips til Rødkålssalat med appelsin og nødder

    • Du kan også komme en moden avokado skåret i små stykker i.

    ❓ FAQ

    Hvad er holdbarheden ?

    Salat kan kun holde sig frisk 1 dag i køleskabet, og skal spises næste dag, altså indenfor 24 timer. Salat udvikler nitrat til nitrit og bakterier, hvis den opbevares længere.

    Hvad er vigtigt ved salat ?

    Det er vigtigt, når man spiser salat, at den er skyllet meget grundigt. Særligt økologiske grøntsager skal skylles da de kan indeholde jordbakterier.

    Er økologisk salat sundere end konventionel salat ?

    Som udgangspunkt ja, da økologisk salat vil indeholde flere vitaminer og mineraler. Til gengæld indeholder økologisk salat nok også flere bakterier, som kan give ondt i maven, hvis den ikke skylles og behandles korrekt.

    Del meget gerne
    • Total2
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Beef Wellington – Bøf Wellington
    Julie’s pasta speciel »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Julemad og julebag, Retter med salat Tags: Appelsin, æbler, citron, honning, rødkål, valnødder

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind