• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Retter med salat

    Tomatsalat med mozzarella

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 5 måneder siden

    tomatsalat med olivenolie og basilikum

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total5
    • 5
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Tomatsalat kender de fleste og den er måske den mest spiste salat om sommeren. Og det er der en grund til, for tomat, mozzarella og olivenolie smager helt fantastisk sammen. Tomatsalat med mozzarella har enkle ingredienser, som alle har umami smag og derfor er det også vigtigt, at råvarerne er rigtig gode. Der skal bruges store, helt modne store og gerne økologiske tomater, mozzarella og en olivenolie af top kvalitet for, at få det bedste resultat.

    Prøv også tomatsalat med kartofler

    Gå til
    • Pesto
    • Tomatsalat med skinke
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 📖Variation
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Pesto

    Du kan bruge både grøn og rød pesto eller du kan helt udelade pesto, hvis du kun vil have uforarbejdede ingredienser. Pestoen giver en krydret smag, som mange godt kan lide. Nogle foretrækker bare rigeligt med god olivenolie.

    Tomatsalat med skinke

    Hvis du vil lave den klassiske italienske sandwich som er uundværlig til frokost i Italien, lægges denne salat ind i et flutes sammen med en god italiensk skinke. Til sidst dryppes der med rigeligt af olivenolie over. Så har vi smagen af dejlig Italiensk sommer.

    Tomatsalat med mozzarella og basilikum
    Tomatsalat med mozzarella og basilikum

    📋 Opskrift

    tomatsalat med olivenolie og basilikum

    Tomatsalat med mozzarella

    Opskrift på tomatsalat med mozzarella
    Din skærm er tændt hele tiden
    4.34 fra 3 stemmer
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 2 min
    Arbejdstid 6 min
    Samlet tid 8 min
    Ret Tilbehør
    Køkken Italiensk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 30 %

    Ingredienser
      

    • 400 g mozzarella (frisk rund)
    • 8 stk. tomater (store røde modne)
    • 1 spsk. pesto
    • 1 dl olivenolie
    • 1 håndfuld basilikum

    Sådan gør du
     

    • Skyl tomater og skær dem ud i tynde skiver.
    • Skær mozzarella ud i tynde skiver.
    • Tag et stort fad, og fordel skiftevis tomat og mozzarella skiver rundt.
    • Dryp kvalitets olivenolie ovenpå.
    • Fordel en håndfuld finthakket basilikum ovenpå.
    • Server straks.

    Ekstra tilbehør

    • Sæt en skål sorte oliven på bordet som ekstra tilbehør

    Noter

    • Brug en god olivenolie og modne tomater.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 601kcal (30%) | Kulhydrater: 17g (6%) | Protein: 26g (52%) | Fedt: 49g (75%) | Mættet fedt: 17g (106%) | Flerumættet fedt: 4g | Enkelumættet fedt: 25g | Fiber: 4g (17%) | Sukker: 11g (12%) | Vitamin A: 3810IU (76%) | Vitamin C: 50mg (61%) | Calcium: 549mg (55%) | Jern: 2mg (11%)
    Keyword basilikum, Mozzarella, olivenolie, Tomat med mozzarella og basilikum, Tomatsalat med mozzarella
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 6 min. Samlet tid er ca. 8 min. Opskrift til 4 personer

    🥘 Ingredienser

    • 400 g mozzarella (frisk rund)
    • 8 stk. tomater (store røde modne)
    • 1 spsk. pesto
    • 1 dl olivenolie
    • 1 håndfuld basilikum

    🔪 Sådan gør du

    1. Skyl tomater og skær dem ud i tynde skiver.
    2. Skær mozzarella ud i tynde skiver.
    3. Tag et stort fad, og fordel skiftevis tomat og mozzarella skiver rundt.
    4. Dryp olivenolie ovenpå.
    5. Fordel en håndfuld finthakket basilikum ovenpå.
    6. Server straks.

    📖Variation

    Du kan ændre denne ret efter hvem som skal spise den. Du kan gøre retten mere:

    • Spicy – tilføj lidt pesto og presset hvidløg
    • Deluxe – Lav små skåle med ekstra tilbehør. Vi anbefaler en god skinke, flutes, sorte og grønne oliven, chorizo pølse, rødløg i tynde skiver, Servér kold hvidvin til.
    • Børnevenlig – Lav små skåle med chips, saltede peanuts, frugt, f.eks. melon, appelsin, ananas og vindruer.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Spar ikke på basilikum, drys en god håndfuld over salaten.
    • Brug en god olivenolie og modne tomater.
    • Du kan dryppe lidt grøn pesto over i stedet for rød.
    • Du kan udelade pesto.
    • Du kan dryppe og fordele lidt balsamico
    • Du kan rive lidt parmesan over tomatsalaten.
    • Du kan tilsætte mindre mozzarella.

    ❓ FAQ

    Kan man bruge bøftomat ?

    Ja, de er meget velegnede

    Hvilken tomat er bedst til tomatsalat ?

    Store, røde modne tomater der har fået masser af sol.

    Tomatsalat med basilikum og pesto
    Tomatsalat med basilikum og pesto
    Del meget gerne
    • Total5
    • 5
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Tigerrejer i massaman karry
    Marinade til grøntsager på grill »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Billig mad, Børnevenlig mad, Cafémad, Italienske madopskrifter, Mad på 30 minutter, Retter med salat, Umami mad Tags: basilikum, Mozzarella, Svinekød, Tomat

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind