Waldorfsalat blev lavet fรธrste gang, sidst i 1800 tallet pรฅ Waldorf Hotel i New York. Den klassiske opskrift pรฅ waldorfsalat er lavet af friske รฆbler, bladselleri eller med valnรธdder og mayonnaise. De fleste kender opskriften uden mayonnaise og med cremefraiche, som vi ogsรฅ bruger i vores opskrift pรฅ waldorfsalat. Waldorfsalat er perfekt tilbehรธr, til retter med kรธd, da salaten โrenserโ munden for smag. Waldorfsalat klassisk opskrift med Cremefraiche, bladselleri, valnรธdder, รฆbler og vindruer, er her serveret til lammekรธd og salviekartofler.
Prรธv ogsรฅ opskrift pรฅ Frugt med salatmix
Indhold i opskrift - Hop til:
Ja, du kan supplere eller helt erstatte cremefraiche med flรธde.
Waldorfsalat klassisk opskrift er en af de mest velsmagende tilbehรธr opskrifter der er lavet og en vi selv laver ofte. Bemรฆrk dog, at vindruer ofte indeholder sprรธjtegifte, sรฅ vรฆlg altid รธkologisk hvor det er muligt. Skyl vindruer meget grundigt inden de indtages.

Waldorfsalat med Cremefraiche
Der bruges den syrlige og lidt fede cremefraiche 38% i den klassiske opskrift, men det behรธver man ikke at gรธre i dag, da vi har mange flere mulighede at vรฆlge i mellem. Du kan erstatte cremefraiche med flรธde eller den grรฆske yoghurt som findes bรฅde i en normal men ogsรฅ en light version. Sidstnรฆvnte er helt perfekt, da den er mindre fed en flรธde og mere sรธdmefuld end cremefraiche.
๐ Komplet opskrift med noter

Waldorfsalat klassisk opskrift
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Ingredienser
- 2 dl Cremefraiche 38 %
- 1 stk. Bladselleri ((stilk))
- 1 tsk. Sukker
- 1 Knivspids Salt
- 350 gram Vindruer ((grรธnne))
- 2 รbler ((store sรธde Danske))
- 1 spsk. Citronsaft
- 100 gram Valnรธddekerner
Pynt
- 10 g Valnรธddekerner
- 10 stk. Vindruer ((halveret))
Sรฅdan gรธr du
- Skyl og skrub vindruer meget grundigt i lunkent vand. Lรฆg dem evt. i vandet i ca. 20 min, for at fjerne sprรธjterester. Gรธr det samme med รฆblerne. (Kรธb รธkologisk, hvis du vil udelade dette)
- Tรธr vindruerne grundigt i et rent viskestykke.
- Skรฆr dem midt over og fjern sten. Gem nogle til pynt.
- Skรฆr รฆblerne i smรฅ tern.
- Rens og skyl bladselleristilk og skรฆr den pรฅ tvรฆrs i ยฝ cm. tynde skiver.
- Rรธr og smag cremefraichen sammen med sukker, citronsaft og salt.
- Tag lidt valnรธddekerner fra til pynt. Resten hakkes forsigtigt, sรฅ du fรฅr nogle pรฆne stykker og kommes i dressingen sammen med รฆbler i smรฅ tern, halve vindruer, og bladselleriskiver.
- Sรฆt waldorfsalaten i kรธleskabet indtil servering, gerne en halv times tid.
Pynt
- Pynt med druer og valnรธddekerner.
Noter
- Brug gerne friske Danske rรฅvarer, sรฅ vidt det er muligt, da smagen for hver ingrediens er meget kraftig.
- Du kan bruge en mindre fed cremefraiche f.eks. 18 %, men sรฅ bliver konsistensen lidt tyndere.ย
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
โฒ๏ธ Klargรธring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 25 min. Opskrift til 4 personer
๐ฅ Ingredienser – Indkรธbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslรฅr ogsรฅ andre alternativer til ingredienser. Hvis du รธnsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at รฆndre eller tilfรธje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkรธbsseddel.
- 2 dl. Cremefraiche 38 %
- 2 spsk. Sukker
- 1 Knivspids Salt
- 2 stk. bladselleri (stilke)
- 350 gram Vindruer (grรธnne)
- 2 รbler (store sรธde Danske)
- 100 gram Valnรธddekerner
๐ฅฌPynt
- 10 g Valnรธddekerner
- 10 stk. Vindruer (halveret)
๐ช Fremgangsmรฅden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmรฅde i nummerere trin. Her finder du ogsรฅ alternativer til fremgangsmรฅder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skyl vindruer meget grundigt i lunkent vand og lรฆg dem i vandet i min. 20 min, for at fjerne evt. sprรธjterester.
- Gรธr det samme med รฆblerne.
- Tรธr vindruerne grundigt i et klรฆde.
- Skรฆr dem midt over og fjern sten.
- Rens og skyld bladselleri stilke og skรฆr dem pรฅ tvรฆrs i ยฝ cm. tynde skiver.
- Rรธr cremefraiche sammen med sukker og salt og smag den til.
- Skรฆr รฆblerne i smรฅ tern.
- Tag lidt valnรธddekerner fra til pynt. Resten hakkes forsigtigt, sรฅ du fรฅr nogle pรฆne stykker og kommes i dressingen.
- Sรฆt waldorfsalaten i kรธleskabet indtil servering, gerne en halv times tid.
- Pynt med druer og valnรธddekerner.
๐ญ Tips
- Brug gerne friske Danske rรฅvarer, sรฅ vidt det er muligt, da smagen for hver ingrediens er meget kraftig.


















Kommentarer
Ingen kommentarer