Waldorfsalat blev lavet første gang, sidst i 1800 tallet på Waldorf Hotel i New York. Den klassiske opskrift på waldorfsalat er lavet af friske æbler, bladselleri eller med valnødder og mayonnaise. De fleste kender opskriften uden mayonnaise og med cremefraiche, som vi også bruger i vores opskrift på waldorfsalat. Waldorfsalat er perfekt tilbehør, til retter med kød, da salaten “renser” munden for smag. Waldorfsalat klassisk opskrift med Cremefraiche, bladselleri, valnødder, æbler og vindruer, er her serveret til lammekød og salviekartofler.
Prøv også opskrift på Frugt med salatmix
Gå til
Ja, du kan supplere eller helt erstatte cremefraiche med fløde.
Waldorfsalat klassisk opskrift er en af de mest velsmagende tilbehør opskrifter der er lavet og en vi selv laver ofte. Bemærk dog, at vindruer ofte indeholder sprøjtegifte, så vælg altid økologisk hvor det er muligt. Skyl vindruer meget grundigt inden de indtages.
Waldorfsalat med Cremefraiche
Der bruges den syrlige og lidt fede cremefraiche 38% i den klassiske opskrift, men det behøver man ikke at gøre i dag, da vi har mange flere mulighede at vælge i mellem. Du kan erstatte cremefraiche med fløde eller den græske yoghurt som findes både i en normal men også en light version. Sidstnævnte er helt perfekt, da den er mindre fed en fløde og mere sødmefuld end cremefraiche.
Opskrift med noter
Waldorfsalat klassisk opskrift
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 2 dl Cremefraiche 38 %
- 1 stk. Bladselleri ((stilk))
- 1 tsk. Sukker
- 1 Knivspids Salt
- 350 gram Vindruer ((grønne))
- 2 Æbler ((store søde Danske))
- 1 spsk. Citronsaft
- 100 gram Valnøddekerner
Pynt
- 10 g Valnøddekerner
- 10 stk. Vindruer ((halveret))
Sådan gør du
- Skyl og skrub vindruer meget grundigt i lunkent vand. Læg dem evt. i vandet i ca. 20 min, for at fjerne sprøjterester. Gør det samme med æblerne. (Køb økologisk, hvis du vil udelade dette)
- Tør vindruerne grundigt i et rent viskestykke.
- Skær dem midt over og fjern sten. Gem nogle til pynt.
- Skær æblerne i små tern.
- Rens og skyl bladselleristilk og skær den på tværs i ½ cm. tynde skiver.
- Rør og smag cremefraichen sammen med sukker, citronsaft og salt.
- Tag lidt valnøddekerner fra til pynt. Resten hakkes forsigtigt, så du får nogle pæne stykker og kommes i dressingen sammen med æbler i små tern, halve vindruer, og bladselleriskiver.
- Sæt waldorfsalaten i køleskabet indtil servering, gerne en halv times tid.
Pynt
- Pynt med druer og valnøddekerner.
Noter
- Brug gerne friske Danske råvarer, så vidt det er muligt, da smagen for hver ingrediens er meget kraftig.
- Du kan bruge en mindre fed cremefraiche f.eks. 18 %, men så bliver konsistensen lidt tyndere.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 25 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 2 dl. Cremefraiche 38 %
- 2 spsk. Sukker
- 1 Knivspids Salt
- 2 stk. bladselleri (stilke)
- 350 gram Vindruer (grønne)
- 2 Æbler (store søde Danske)
- 100 gram Valnøddekerner
🥬Pynt
- 10 g Valnøddekerner
- 10 stk. Vindruer (halveret)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skyl vindruer meget grundigt i lunkent vand og læg dem i vandet i min. 20 min, for at fjerne evt. sprøjterester.
- Gør det samme med æblerne.
- Tør vindruerne grundigt i et klæde.
- Skær dem midt over og fjern sten.
- Rens og skyld bladselleri stilke og skær dem på tværs i ½ cm. tynde skiver.
- Rør cremefraiche sammen med sukker og salt og smag den til.
- Skær æblerne i små tern.
- Tag lidt valnøddekerner fra til pynt. Resten hakkes forsigtigt, så du får nogle pæne stykker og kommes i dressingen.
- Sæt waldorfsalaten i køleskabet indtil servering, gerne en halv times tid.
- Pynt med druer og valnøddekerner.
💭 Tips
- Brug gerne friske Danske råvarer, så vidt det er muligt, da smagen for hver ingrediens er meget kraftig.
Kommentarer
Ingen kommentarer