Blommesaft med citron og รฆgte vanilje
Af Min Madopskrift
Blommesaft er en velsmagende drik, som blandet blandet med hvidvin, kan bruges som velkomstdrink. Der findes mange sorter af blommer, som giver forskellig smag.
Man kan gรธre blommesaft lidt mere bรธrnevenlig, ved at pifte den lidt op med smage bรธrn kan lide.
Vi har tilsat รธkologisk citron og vanilje til vores blommesaft.
Man kan ogsรฅ tilsรฆtte jordbรฆr, hindbรฆr, ribs, solbรฆr eller andre bรฆr til sin saft, hvis man รธnsker at eksperimentere lidt.
Vi bruger altid saftkoger til saft, fordelene er mange, men man kan ogsรฅ bruge saftpose.
Ingredienser blommesaft:
- Blommer
- 2 stk. รธkologiske citroner
- ยฝ kg sukker per liter siet saft
- Atamon
Fremgangsmรฅde blommesaft:
Pluk blommer, skyld og rens dem for dyr, grene og blade. Derefter fjernes sten fra blommerne.
Tag saftkoger i tre dele og fyld den nederste gryde helt op med varmt vand.
Sรฆt delen med slangen ovenpรฅ, og lรฆg slangen i en dyb tallerken og sรฆt derefter den hullede del til bรฆr eller frugt oveni.
Fyld gerne den hullede del helt op med blommer og tryk dem ned sรฅ lรฅget kan lรฆgges pรฅ.
Lรฆg lรฅget pรฅ, sรฆt klemmen pรฅ slangen, og skru varmen op pรฅ Max. Nรฅr vandet koger, skrues der sรฅ langt ned, at vandet stadig koger lidt kraftigt.
Nรฅr saften begynder at lรธbe ned i slangen, er det vigtigt at begynde at tappe af og hรฆlde det op i en stor gryde. ย Er der for meget saft inde i gryden lรธber det over. Efter ca. en halv time kan der tappes lidt over en halv liter saft af. Denne saft hรฆldes tilbage over blommerne i den hullede del, for at fรฅ de รธverste bรฆr til at sprรฆnges og afgive deres saft. Hรฆld derefter den aftappede saft i en stor gryde, evt. en suppegryde.
Lad ikke slangen stรฅ รฅben, men รฅben og luk for den med klemmen. Lader du den stรฅ รฅben lukker du trykket ud af gryden, og saften lรธber ikke til som det skal.
Hold รธje med at gryden med vand ikke koger tรธr, da saftprocessen sรฅ stopper. Det kan ogsรฅ รธdelรฆgge den nederste gryde. Tilsรฆt kogende vand, hvis gryden lรธber tรธr.
Nรฅr saften begynder at blive lysere kan der ikke komme mere smag og saft ud af blommerne og det er pรฅ tide at slukke.
Derefter sis saften og der beregnes hvor meget saft der er. Flรฆk nu vaniljestang og tag kornene ud og kom det hele, bรฅde korn og stang i en stor gryde. Pres citroner og hรฆld det hele, bรฅde saft og citron op i saften. Lad det nu trรฆkke til dagen efter.
Kog saften op igen med sukkeret. Der tilsรฆttes ca. 500 gram sukker til hver liter saft.
Hvis der bruges meget sรธde blommer, kan man nรธjes med ca. 350 gram sukker til hver liter saft. Men smag pรฅ saften, det er den bedste mรฅde, at konstatere det pรฅ. Er saften for sur, tilsรฆttes ekstra sukker.
Lad det smรฅkoge i 5 minutter. Kom blommesaft pรฅ rene, skoldede flasker (brug en tragt). Kรธl saften af, og opbevar den i kรธleskab, hvis der ikke er konserveringsmiddel eller nok sukker i.
Hvis saften skal gemmes:
Tilsรฆt atamon efter kogning, da atamon mister sin virkning ved 100 grader. Tilsรฆt atamon efter brugsanvisning pรฅ flasken.
Kom saften pรฅ atamon skyllede flasker.
Blommesaften fortyndes med iskoldt vand i forholdet 1:5 eller efter smag.



















Kommentarer
Ingen kommentarer