Ferskensaft er kun aktuel at lave, hvis man har ferskentrรฆer i sin have. Ferskentrรฆer har det med at give sรฅ store mรฆngder frugt, som hvis man ikke forรฆrer frugten vรฆk, falder ned og bliver nedfaldsfrugt. Det er synd, for ferskensaft er en dejlig sรธd saft som kan bruges til koncentreret saft, men ogsรฅ til aperitif, hvis man blander det i kold hvidvin.
Indhold i opskrift - Hop til:
๐ Komplet opskrift med noter

Ferskensaft
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Udstyr
- Saftkoger
Ingredienser
Sรฅdan gรธr du
- Pluk ferskner, skyl og rens dem for insekter og blade.
- Tag saftkoger i tre dele og fyld den nederste gryde helt op med varmt vand.
- Sรฆt delen med slangen ovenpรฅ, og lรฆg slangen i en dyb tallerken og sรฆt derefter den hullede del til bรฆr eller frugt oveni.
- Fyld gerne den hullede del helt op med ferskner og tryk dem ned sรฅ lรฅget kan lรฆgges pรฅ.
- Lรฆg lรฅget pรฅ, sรฆt klemmen pรฅ slangen, og skru varmen op pรฅ Max. Nรฅr vandet koger, skrues der sรฅ langt ned, at vandet stadig koger lidt kraftigt.
- Nรฅr saften begynder at lรธbe ned i slangen, er det vigtigt at begynde at tappe af. Er der for meget saft inde i gryden lรธber det over. Efter ca. en halv time kan der tappes lidt over en halv liter saft af. Denne saft hรฆldes tilbage over fersknerne i den hullede del, for at fรฅ de รธverste bรฆr til at sprรฆnges og afgive deres saft. Hรฆld derefter den aftappede saft i en stor gryde, evt. en suppegryde.
- Lad ikke slangen stรฅ รฅben, men รฅben og luk for den med klemmen. Lader du den stรฅ รฅben lukker du trykket ud af gryden, og saften lรธber ikke til som det skal.
- Hold รธje med at gryden med vand ikke koger tรธr, da saftprocessen sรฅ stopper. Det kan ogsรฅ รธdelรฆgge den nederste gryde. Tilsรฆt kogende vand, hvis gryden lรธber tรธr.
- Nรฅr saften begynder at blive lysere kan der ikke komme mere smag og saft ud af fersknerne og det er pรฅ tide at slukke.
- Skyl citroner og riv det gule skal ned i gryden. Pres saften ud af citroner og hรฆld det i en skรฅl. Kog det hele op og smag saften til med citronsaften.
- Derefter sis saften og der beregnes hvor meget saft der er. Der tilsรฆttes ca. 500 gram sukker til hver liter saft.
- Tilsรฆt atamon efter kogning, da atamon mister sin virkning ved 100 grader. Tilsรฆt atamon efter brugsanvisning pรฅ flasken.
- Kom saften pรฅ atamon skyllede flasker.
- Ferskensaften fortyndes med iskoldt vand i forholdet 1:3 eller efter smag.
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.

โฒ๏ธ Klargรธring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 60 min. Opskrift til 6 liter safft
๐ฅ Ingredienser – Indkรธbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslรฅr ogsรฅ andre alternativer til ingredienser. Hvis du รธnsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at รฆndre eller tilfรธje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkรธbsseddel.
- 10 kg Ferskner
- 2 stk. Citron
- ยฝ kg sukker per liter siet saft (Eller mindre)
- Atamon
๐ช Fremgangsmรฅden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmรฅde i nummerere trin. Her finder du ogsรฅ alternativer til fremgangsmรฅder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Pluk ferskner, skyl og rens dem for insekter og blade.
- Tag saftkoger i tre dele og fyld den nederste gryde helt op med varmt vand.
- Sรฆt delen med slangen ovenpรฅ, og lรฆg slangen i en dyb tallerken og sรฆt derefter den hullede del til bรฆr eller frugt oveni.
- Fyld gerne den hullede del helt op med ferskner og tryk dem ned sรฅ lรฅget kan lรฆgges pรฅ.
- Lรฆg lรฅget pรฅ, sรฆt klemmen pรฅ slangen, og skru varmen op pรฅ Max. Nรฅr vandet koger, skrues der sรฅ langt ned, at vandet stadig koger lidt kraftigt.
- Nรฅr saften begynder at lรธbe ned i slangen, er det vigtigt at begynde at tappe af. Er der for meget saft inde i gryden lรธber det over. Efter ca. en halv time kan der tappes lidt over en halv liter saft af. Denne saft hรฆldes tilbage over fersknerne i den hullede del, for at fรฅ de รธverste bรฆr til at sprรฆnges og afgive deres saft. Hรฆld derefter den aftappede saft i en stor gryde, evt. en suppegryde.
- Lad ikke slangen stรฅ รฅben, men รฅben og luk for den med klemmen. Lader du den stรฅ รฅben lukker du trykket ud af gryden, og saften lรธber ikke til som det skal.
- Hold รธje med at gryden med vand ikke koger tรธr, da saftprocessen sรฅ stopper. Det kan ogsรฅ รธdelรฆgge den nederste gryde. Tilsรฆt kogende vand, hvis gryden lรธber tรธr.
- Nรฅr saften begynder at blive lysere kan der ikke komme mere smag og saft ud af fersknerne og det er pรฅ tide at slukke.
- Skyl citroner og riv det gule skal ned i gryden. Pres saften ud af citroner og hรฆld det i en skรฅl. Kog det hele op og smag saften til med citronsaften.
- Derefter sis saften og der beregnes hvor meget saft der er. Der tilsรฆttes ca. 500 gram sukker til hver liter saft.
- Tilsรฆt atamon efter kogning, da atamon mister sin virkning ved 100 grader. Tilsรฆt atamon efter brugsanvisning pรฅ flasken.
- Kom saften pรฅ atamon skyllede flasker.
- Ferskensaften fortyndes med iskoldt vand i forholdet 1:3 eller efter smag.
๐ญโ Tips og FAQ
๐ญ Tips
- Hvis du henkoger saft, behรธver du ikke bruge atamon.
โ FAQ
Ja


















Kommentarer
Ingen kommentarer