Jordbærgele
Giver ca. 275 gram gele
Af Min Madopskrift
En skøn jordbærgele af jordbær, som vil gøre din dessert blank og endnu smukkere.
Jordbærgele er den perfekte finish på tærter med frugter.
- Friske jordbær er noget af det mest lækre man kan spise
Ingredienser Jordbærgele af jordbær
- 200 gram modne jordbær
- 2 blade husblas
- 75 gram sukker eller efter behov
Fremgangsmåde Jordbærgele af jordbær
- Kom husblas i en skål med koldt vand og udblød den.
- Skyl de modne jordbær og fjern stilken.
- Skær jordbær i stykker.
- Kom jordbær i en blender og kør dem til de er blevet til mos.
- Læg et fugtigt klæde over en skål eller hæld mosen gennem en sigte. Gør det evt. flere gange, til du har en ren saft.
- Hæld saften i en gryde og varm det lidt op til under kogepunktet. Skrue ned for varmen og rør husblas ud i saften.
- Smag til med sukker.
- Kog det til konsistensen i gele er fin.
- Kom det over frugterne på tærten.
Prøv også Danmarks bedste jordbærtærte
Tips til jordbærgele
- Du kan også lave en gele ved at koge saften op og tilsætte kartoffelmel indtil konsistensen er fin.
Skriv et svar