En skøn jordbærgele af jordbær, som vil gøre din dessert blank og endnu smukkere.
Jordbærgele er den perfekte finish på tærter med frugter. Her er grundopskriften på jordbærgele af jordbær.
Man kan også lave jordbærgele af jordbærsaft og det er meget nemmere, se opskriften på nem jordbærgele her: Danmarks bedste jordbærtærte
Gå til
Hvorfor bruge jordbærgele ?
Mange har spurgt os, hvorfor man bruger jordbærgele, når nu jordbær er så smukke, at de ikke behøver nogen tilsætninger. Man laver og bruger Jordbærgele af jordbær for, at gøre jordbær på kager og desserter mere glansfulde og ensartet i udseendet og skjule fejl som små urenheder i jordbær.
Jordbærkage fra bageren
Hvis du tager en typisk jordbærkage fra bageren og kigger på jordbærrene, ser de perfekte ud, men hvis du skyller geleen af, vil jordbærrene fremstå mere kedelige og uden glans. Brug jordbærgeleen for, at få dine kager til, at fremstå som de professionelle konditorer.
📖 Opskrift
Jordbærgelé af jordbær
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
- 200 gram Jordbær (modne )
- 2 blade Husblas
- 75 gram Sukker (eller efter behov)
Sådan gør du
- Kom husblas i en skål med koldt vand og udblød den.
- Skyl de modne jordbær og fjern stilken.
- Skær jordbær i stykker.
- Kom jordbær i en blender og kør dem til de er blevet til mos.
- Læg et fugtigt klæde over en skål eller hæld mosen gennem en sigte. Gør det evt. flere gange, til du har en ren saft.
- Hæld saften i en gryde og varm det lidt op til under kogepunktet. Skrue ned for varmen og rør husblas ud i saften.
- Smag til med sukker.
- Kog det til konsistensen i gele er fin.
- Kom det over frugterne på tærten med en bagepensel.
Ernærnærings fakta
⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
Tilberedningstid er ca. 10 minutter. Samlet tid er ca. 20 min. Opskrift giver ca. 275 g gele.
🥘 Ingredienser
- 200 gram modne jordbær
- 2 blade husblas
- 75 gram sukker eller efter behov
🔪 Sådan gør du
- Kom husblas i en skål med koldt vand og udblød den.
- Skyl de modne jordbær og fjern stilken.
- Skær jordbær i stykker.
- Kom jordbær i en blender og kør dem til de er blevet til mos.
- Læg et fugtigt klæde over en skål eller hæld mosen gennem en sigte. Gør det evt. flere gange, til du har en ren saft.
- Hæld saften i en gryde og varm det lidt op til under kogepunktet. Skrue ned for varmen og rør husblas ud i saften.
- Smag til med sukker.
- Kog det til konsistensen i gele er fin.
- Kom det over frugterne på tærten.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Du kan også lave en gele ved at koge saften op og tilsætte kartoffelmel indtil konsistensen er fin.
❓ FAQ
Ja, men det opbevares normalt i køleskabet.
Køleskab
Uåbnet ca. 6 måneder
Skriv en kommentar