Hjemmelavet mayonnaise
Giver en portion
Af min madopskrift
Mayonnaise er verdens mest berømte sauce. Mayonnaise kan bruges til mange ting; dressinger, salater, pommes frites, bagekartofler, smørrebrød, saucer, og dip.
Mayonnaise kan varieres i smag, blot ved at tilsætte grundopskriften som vi bringer her, de krydderier som du bedst kan lide. Ellers kan du se vores forslag på forskellige mayonnaise opskrifter. Ægte Mayonnaise bør serveres kold. Her får du opskriften med både håndkraft og med blender.
- Mayonnaise ægte
Ingredienser mayonnaise ægte
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 2 dl. solsikkeolie eller anden neutral olie
- 2 spsk. Hvidvinseddike, estragoneddike eller frisk citronsaft
- Salt
- Friskkværnet peber
Fremgangsmåde Mayonnaise med håndkraft
- Æggeblommerne kommes i en skål.
- Der krydres med salt og peber.
- Nu kommes olien i dråbevis, mens der piskes kraftigt med et lille piskeris.
- Når mayonnaisen har samlet sig, kommes skiftevis citronsaft og eddike i dråbevis, mens der stadig piskes.
- Smag på mayonnaisen.
Fremgangsmåde Mayonnaise med blender
- Pasteuriserede æggeblommer kommes i en blender. Krydres med salt og peber.
- Tilsæt lidt af olien og lidt eddike.
- Sæt blender i gang i nogle sekunder. Gør dette et par gange, til massen er ensartet.
- Tilsæt resten af olien mens den løber ned i massen.
- Gør det samme med eddike og citronsaft.
- Smag på mayonnaisen.
- Hæld derefter mayonnaisen i en skål og tildæk den.
- Sæt den i køleskabet.
Tip
- Mayonnaise består af meget olie, og kan opbevares i køleskabet i 3 dage.
- Alle ingredienser skal have stuetemperatur. Ellers skiller mayonnaisen.
Skriv en kommentar