• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » Sauce

    Bearnaise sauce grundopskrift

    Af Bjørn Nielsen Opdateret jun 2, 2021

    Bearnaisesauce grundopskrift med hamburgerryg, kartofler og rosenkål

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total3
    • 3
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Klassisk ægte franske bearnaise sauce grundopskrift, lavet ud en reduktion af smør, vineddike, vin, som bliver tilsat frisk estragon. Saucens cremede konsistens bliver til som følge af en kraftig piskning og opvarmning af æg. Bearnaise sauce grundopskriften er let at gå til og når du har grundopskriften, kan du tilsætte forskellige krydderier hvis dette ønskes.

    Bearnaise sauce lavet over vandbad

    Vi laver bearnaisesaucen helt fra bunden af, i denne opskrift og vi bruger vandbad, så vi er sikre på, at sauce ikke bliver for varm og skiller.

    Den klassiske Sauce bearnaise kan nydes både kold og varm og serveres til blandt andet: Store bøffer, steak, fisk, retter med æg og som dyppelse til pommes frites og mange andre retter.

    Bearnaise sauce friskpisket

    Bearnaise sauce grundopskrift

    Her får du grundopskriften på sauce bearnaise.
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 15 min
    Samlet tid 20 min
    Ret Sauce
    Køkken Fransk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 8 %

    Ingredienser
      

    Bearnaiseessens

    • 400 g Lunt afklaret usaltet smør (Smeltet smør, hvor den hvide valle er synket til bunds og kasseres.)
    • 10 stk. Estragonstilke (Skyllet og finthakket)
    • 6 stk. Skalotteløg (Hakket meget fint)
    • 6 stk. Peberkorn hvide (Knust (Sorte peberkorn kan bruges i stedet))
    • 6 spsk. Estragoneddike (Eller anden hvid vineddike)

    Bearnaisesauce

    • 4 spsk. Estragon (Grofthakket)
    • 4 spsk. Hvidvin
    • 4 stk. Æggeblommer (Pasteuriserede og stuetemperatur)
    • ½ tsk. Salt
    • ¼ tsk. Cayennepeber
    • 2 spsk. citronsaft frisk ((stuetemperatur))

    Sådan gør du
     

    Fremgangsmåde bearnaise essens

    • Først skal smørret klares. Klar smørret ved at langsomt at opvarme smørret. Når smørret er smeltet sis det hvide bundfald fra og kasseres.
    • Kog skalotteløg, estragonstilke, knuste peberkorn, vineddike og vin i en lille gryde. Kog det op under svag varme og kog det ind, indtil blandingen er reduceret til under halvdelen.
    • Si essensen så urenheder forsvinder og kom det tilbage i gryden eller op i en skål.
    • Du har nu færdig bearnaise essens som du hælder i en skål.

    Bearnaisesauce grundopskrift

    • Her er den helt sikre måde at lave bearnaise sauce på.
    • Fyld en stor gryde halvt op med vand og varm det op til 60 grader. Sluk for varmen og kom skålen med bearnaise essens op i vandbadet. Pas på at vandet ikke plasker op i skålen mens du pisker.
    • Pisk æggeblommerne i skålen med essensen til det skummer og samler sig.
    • Pisk herefter smørret i lidt af gangen. F.eks. en skefuld ad gangen og derefter i en tynd stråle.
    • Smag til med citronsaft, salt og cayennepeber
    • Til sidst tilsættes og røres den hakkede friske estragon i.
    • Du har nu den mest cremede, lækre og velsmagende bearnaise sauce!

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 166kcal (8%) | Kulhydrater: 19g (6%) | Protein: 9g (18%) | Fedt: 6g (9%) | Mættet fedt: 2g (13%) | Fiber: 3g (13%) | Sukker: 3g (3%) | Vitamin A: 1259IU (25%) | Vitamin C: 17mg (21%) | Calcium: 296mg (30%) | Jern: 8mg (44%)
    Keyword grundopskrift på sauce bearnaise, Krydret sauce med estragon
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    Tips

    • Det er vigtigt når du laver bearnaise sauce, at saucen på intet tidspunkt kommer over 60 grader, da saucen ellers vil skille.
    • Brug evt. et sauce termometer.
    • Brug ikke tørret estragon, da den smager helt anderledes i forhold til den friske.

    Når du mestrer denne klassiske franske sauce, har du måske lyst til at prøve vores opskrift på: ægte mayonnaise med dijonsennep!

    Prøv Bearnaisesauce lavet med Bearnaise essens  
    Bearnaise sauce friskpisket
    Bearnaisesauce grundopskrift
    Del meget gerne
    • Total3
    • 3
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Bearnaisesauce nem og hurtig klassisk opskrift
    Citronkage med bund af Bastogne kiks »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Sauce, Tilbehør til mad, Umami mad Tags: æg, cayennepeber, citron, estragon, hvidvin, skalotteløg, vineddike

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind