Klassisk ægte franske bearnaise sauce grundopskrift, lavet ud en reduktion af smør, vineddike, vin, som bliver tilsat frisk estragon. Saucens cremede konsistens bliver til som følge af en kraftig piskning og opvarmning af æg. Bearnaise sauce grundopskriften er let at gå til og når du har grundopskriften, kan du tilsætte forskellige krydderier hvis dette ønskes.
Bearnaise sauce lavet over vandbad
Vi laver bearnaisesaucen helt fra bunden af, i denne opskrift og vi bruger vandbad, så vi er sikre på, at sauce ikke bliver for varm og skiller.
Den klassiske Sauce bearnaise kan nydes både kold og varm og serveres til blandt andet: Store bøffer, steak, fisk, retter med æg og som dyppelse til pommes frites og mange andre retter.
📋 Opskrift med noter
Bearnaise sauce grundopskrift
Hjælp andre ved at give opskriften stjerner når du har lavet den
Ingredienser
Bearnaiseessens
- 400 g Lunt afklaret usaltet smør (Smeltet smør, hvor den hvide valle er synket til bunds og kasseres.)
- 10 stk. Estragonstilke (Skyllet og finthakket)
- 6 stk. Skalotteløg (Hakket meget fint)
- 6 stk. Peberkorn hvide (Knust (Sorte peberkorn kan bruges i stedet))
- 6 spsk. Estragoneddike (Eller anden hvid vineddike)
Bearnaisesauce
- 4 spsk. Estragon (Grofthakket)
- 4 spsk. Hvidvin
- 4 stk. Æggeblommer (Pasteuriserede og stuetemperatur)
- ½ tsk. Salt
- ¼ tsk. Cayennepeber
- 2 spsk. citronsaft frisk ((stuetemperatur))
Sådan gør du
Fremgangsmåde bearnaise essens
- Først skal smørret klares. Klar smørret ved at langsomt at opvarme smørret. Når smørret er smeltet sis det hvide bundfald fra og kasseres.
- Kog skalotteløg, estragonstilke, knuste peberkorn, vineddike og vin i en lille gryde. Kog det op under svag varme og kog det ind, indtil blandingen er reduceret til under halvdelen.
- Si essensen så urenheder forsvinder og kom det tilbage i gryden eller op i en skål.
- Du har nu færdig bearnaise essens som du hælder i en skål.
Bearnaisesauce grundopskrift
- Her er den helt sikre måde at lave bearnaise sauce på.
- Fyld en stor gryde halvt op med vand og varm det op til 60 grader. Sluk for varmen og kom skålen med bearnaise essens op i vandbadet. Pas på at vandet ikke plasker op i skålen mens du pisker.
- Pisk æggeblommerne i skålen med essensen til det skummer og samler sig.
- Pisk herefter smørret i lidt af gangen. F.eks. en skefuld ad gangen og derefter i en tynd stråle.
- Smag til med citronsaft, salt og cayennepeber
- Til sidst tilsættes og røres den hakkede friske estragon i.
- Du har nu den mest cremede, lækre og velsmagende bearnaise sauce!
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Tips
- Det er vigtigt når du laver bearnaise sauce, at saucen på intet tidspunkt kommer over 60 grader, da saucen ellers vil skille.
- Brug evt. et sauce termometer.
- Brug ikke tørret estragon, da den smager helt anderledes i forhold til den friske.
Når du mestrer denne klassiske franske sauce, har du måske lyst til at prøve vores opskrift på: ægte mayonnaise med dijonsennep!
Kommentarer
Ingen kommentarer