Klassisk รฆgte franske bearnaise sauce grundopskrift, lavet ud en reduktion af smรธr, vineddike, vin, som bliver tilsat frisk estragon. Saucens cremede konsistens bliver til som fรธlge af en kraftig piskning og opvarmning af รฆg. Bearnaise sauce grundopskriften er let at gรฅ til og nรฅr du har grundopskriften, kan du tilsรฆtte forskellige krydderier hvis dette รธnskes.
Bearnaise sauce lavet over vandbad
Vi laver bearnaisesaucen helt fra bunden af, i denne opskrift og vi bruger vandbad, sรฅ vi er sikre pรฅ, at sauce ikke bliver for varm og skiller.
Den klassiske Sauce bearnaise kan nydes bรฅde kold og varm og serveres til blandt andet: Store bรธffer, steak, fisk, retter med รฆg og som dyppelse til pommes frites og mange andre retter.
๐ Komplet opskrift med noter

Bearnaise sauce grundopskrift
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Ingredienser
Bearnaiseessens
- 400 g Lunt afklaret usaltet smรธr (Smeltet smรธr, hvor den hvide valle er synket til bunds og kasseres.)
- 10 stk. Estragonstilke (Skyllet og finthakket)
- 6 stk. Skalottelรธg (Hakket meget fint)
- 6 stk. Peberkorn hvide (Knust (Sorte peberkorn kan bruges i stedet))
- 6 spsk. Estragoneddike (Eller anden hvid vineddike)
Bearnaisesauce
- 4 spsk. Estragon (Grofthakket)
- 4 spsk. Hvidvin
- 4 stk. รggeblommer (Pasteuriserede og stuetemperatur)
- ยฝ tsk. Salt
- ยผ tsk. Cayennepeber
- 2 spsk. citronsaft frisk ((stuetemperatur))
Sรฅdan gรธr du
Fremgangsmรฅde bearnaise essens
- Fรธrst skal smรธrret klares. Klar smรธrret ved at langsomt at opvarme smรธrret. Nรฅr smรธrret er smeltet sis det hvide bundfald fra og kasseres.
- Kog skalottelรธg, estragonstilke, knuste peberkorn, vineddike og vin i en lille gryde. Kog det op under svag varme og kog det ind, indtil blandingen er reduceret til under halvdelen.
- Si essensen sรฅ urenheder forsvinder og kom det tilbage i gryden eller op i en skรฅl.
- Du har nu fรฆrdig bearnaise essens som du hรฆlder i en skรฅl.
Bearnaisesauce grundopskrift
- Her er den helt sikre mรฅde at lave bearnaise sauce pรฅ.
- Fyld en stor gryde halvt op med vand og varm det op til 60 grader. Sluk for varmen og kom skรฅlen med bearnaise essens op i vandbadet. Pas pรฅ at vandet ikke plasker op i skรฅlen mens du pisker.
- Pisk รฆggeblommerne i skรฅlen med essensen til det skummer og samler sig.
- Pisk herefter smรธrret i lidt af gangen. F.eks. en skefuld ad gangen og derefter i en tynd strรฅle.
- Smag til med citronsaft, salt og cayennepeber
- Til sidst tilsรฆttes og rรธres den hakkede friske estragon i.
- Du har nu den mest cremede, lรฆkre og velsmagende bearnaise sauce!
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Tips
- Det er vigtigt nรฅr du laver bearnaise sauce, at saucen pรฅ intet tidspunkt kommer over 60 grader, da saucen ellers vil skille.
- Brug evt. et sauce termometer.
- Brug ikke tรธrret estragon, da den smager helt anderledes i forhold til den friske.
Nรฅr du mestrer denne klassiske franske sauce, har du mรฅske lyst til at prรธve vores opskrift pรฅ: รฆgte mayonnaise med dijonsennep!
Prรธv Bearnaisesauce lavet med Bearnaise essens


















Kommentarer
Ingen kommentarer