Bearnaise sauce Let – Sauce bearnaise Let
Til 4 personer
Kan en bearnaisesauce være let? Ja, vi sparer på smørret, uden at det går ud over konsistensen.
Let Bearnaisesauce der med garanti ikke skiller af, hvis du følger Min Madopskrifts opskrift. Vi bruger hverken blender eller andet udstyr. Kun vores piskeris. Vi har skåret 160 gram smør væk i denne opskrift.
Af Min Madopskrift
Bearnaisesauce Let
Hjemmelavet klassisk bearnaisesauce smager skønt og er en af de mest kendte internationale saucer. Bearnaisesauce er meget let og enkel og lave. Bearnaisen skiller heller ikke, hvis du følger Min Madopskrifts opskrift.
Vi har også tilsat en ekstra hemmelig ingrediens, for at få den helt perfekte smag.
Hemmeligheden ved en god bearnaisesauce er gode råvarer og at råvarerne har stuetemperatur. Derudover, skal man passe på med ikke at opvarme saucen for kraftigt på komfuret, da den så med næsten 100 garanti vil skille.
Kold bearnaise er en yderst velsmagende sauce, som er perfekt tilbehør til pommes frites. Bearnaise sauce opskrift lavet på bearnaiseessens.
Ingredienser bearnaisesauce Let:
- ¼ dl bearnaiseessens
- ½ dl vand (stuetemperatur)
- 4 pasteuriserede æggeblommer (stuetemperatur)
- 240 gram lunt afklaret smør (smeltet smør, hvor den hvide valle er synket til bunds og kasseres)
- Salt
- Cayennepeber
- 2 spsk. citronsaft frisk (stuetemperatur)
- Fransk estragon, skyllet og finthakket
- Evt. 1 tsk. estragoneddike (stuetemperatur)
- 1 tsk. Honning (Kan udelades)
Fremgangsmåde bearnaisesauce Let:
Først skal smørret smeltes (afklares). Kom smørret i en gryde og smelt det forsigtigt, uden at det bliver brunt. Tag det af varmen.
Det hvide der synker ned skal ikke bruges, og tages fra.
Bearnaiseessens, vand og æggeblommer legeres til cremekonsistens ved at den piskes kraftigt over svag varme.
Varmen må ikke blive så kraftig at blandingen bliver kogene i bunden af gryden. Tag gryden af varmen ind imellem. Efter et par minutter er saucen allerede ved at blive let og luftig.
Vigtigt! (temperaturen må ikke komme over 60 grader, da æggene så skiller af). Hæld evt. lidt koldt vand i, hvis blandingen er ved at blive for varm.
Brug evt. et saucetermometer, da det er svært at lave uden, hvis saucen skal være varm.
Det tages af varmen og tilsættes lidt efter lidt det varme, afklarede smør under kraftig piskning.
Der skal mindst piskes i 10 minutter, før saucen er som den skal være.
Smag saucen til med citronsaft, salt, cayennepeber og honning. Bruger du ikke honning, bliver saucen til den sure side.
Evt. lidt estragoneddike. (Kom tilsvarende mindre citronsaft i)
Når saucen er som du vil have den, kommes friskhakket fransk estragon i.
Prøv også Bearnaisesauce opskrift opskrift
Tips til bearnaisesauce Let
Du kan komme ingredienserne i en blender. Se bearnaisesauce, nem og hurtig opskrift
Bearnaisesauce smager også godt som kold.
Pas på med at varme saucen op, da den så vil skille af.
Hvis du vil have saucen varmere, kan dette gøres over et vandbad mens der piskes.
Bearnaiseessens kan man lave selv ved at indkoge estragoneddike, skalotteløg, frisk estragon, hvidvin og knust hvid peber.
Citronsaft kan erstattes af estragoneddike.
Brug ikke tørret estragon, da det ikke smager som det friske.
Kommentarer
Ingen kommentarer